Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Doezum

Dankzij een alarmsysteem in Doezum is jouw woning dag en nacht beveiligd. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Dit alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Tevens stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij brand, gas of lekkage. In onze keuzehulp lees je betrouwbare details over de meest populaire systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Verder verstrekken we op dit platform mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Doezum en check je praktische inbraakpreventietips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • Het vergroot de kans om inbrekers te arresteren.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Altijd een veilig gevoel, ook op vakantie.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-doezum

Alarminstallatie Doezum installeren

Wat houdt een alarmsysteem in? Een beveiligingssysteem dat een (stil) alarm afgeeft bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij een ongewone beweging gaat het alarm af en krijg je in de app of per sms een melding. Soms wordt jouw woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. Een specialist controleert het signaal en waarschuwt de bewoners of andere contactpersonen. Bij een noodsituatie kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Doezum? Hieronder nemen we alle stappen met je door.

Beveiligingssysteem voor thuis laten plaatsen

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Bekijk kritisch het huis en de tuin om erachter te komen waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Op deze manier weet je welke ramen en deuren gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Met betrekking tot inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: gasdetectoren, waterdetectoren, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders, rookmelders, glasbreuksensoren.

 2. Kies het type alarm

  De meest gekozen soorten zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij bekabelde installaties is de installatie grotendeels verbonden met kabels wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een wifi-systeem (draadloos) heeft deze kabels niet nodig en kan snel worden aangesloten. Een hybride systeem werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  Er kan worden gekozen voor meerdere type alarmen: populair is de melding op je telefoon, maar ook lichtalarm, geluidsalarm, telefonische oproep, E-mail. Je kunt ook kiezen voor een standaard melding richting de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Zij volgen de meldingen direct op. Mogelijk is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Prijzen vergelijken

  Vul jouw postcode in en vertel precies wat je nodig hebt. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Doezum.

 5. Installatie en uitleg

  Een beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op een vooraf afgesproken moment. De installateur demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) ingeven die ingelicht moeten worden bij calamiteiten.

Een erkend alarmsysteem kopen in Doezum?

Ontvang gratis offertes van installatiebedrijven in jouw buurt

Keuzehulp: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Steeds meer mensen in de gemeente Westerkwartier houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Er zijn betaalbare budget producten met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief afstandsbediening, meldkamer koppeling, camerabewaking, bewegingsmelders, rookmelders. Eveneens zul je moeten kiezen voor een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In het onderstaande blok zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarm voor woningen zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, de sensoren werken op batterijen. Het is eenvoudig aan te leggen en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Tevens is het systeem zeer flexibel en voordelig. Minpunten zijn dat je regelmatig batterijen moet vervangen en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Zeer geschikt voor bestaande woningen.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Prijzen inclusief montage: €725,00 – €1550,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Het is een waterdicht systeem, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij panden met een hoge risicoklasse is het zelfs verplicht. Het is gemakkelijker in onderhoud, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Vrijwel helemaal geen last van storingen.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Tarieven inclusief installatie: €1175,00 tot +/- €2050,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. Het is zeer betrouwbaar, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels aangesloten zijn maak je gebruik van de bekabelde onderdelen, op plekken waar geen bedrading ligt maak je gebruik van draadloze sensoren.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €2000,00 oplopend tot €2050,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief extra sensoren en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. Hieronder vind je meer informatie over veilig wonen in Doezum.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: richt de beveiligingscamera’s op ingangen en toegangswegen.
 • Buitensirene: informeert buren bij een inbraak en jaagt inbrekers weg.
 • Bewegingsmelder: signaleert beweging in kozijnen en/of in grote ruimtes.
 • Meldkamer abonnement: verifieert meldingen en schakelt indien nodig de politie in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een tag, pincode, druppel, pas.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Doezum (juni 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Toch, wanneer je het laat aanleggen door speciaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In dit overzicht bieden wij de adressen en namen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Doezum. Zij kunnen je helpen met merken zoals Tadrian en CSAG. Of bekijk installateurs en bedrijven in Kornhorn, Opende, Sebaldeburen en Grootegast.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Verklein de kans op woninginbraak met deze tips

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. In het stukje hieronder vind je populaire tips om de opties voor inbraak in Doezum te verkleinen. We bieden ook aanvullende informatie over Meldkamer.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Beveilig de achterdeur en klepramen goed.
 3. Verstop de dure bezittingen op veilige plekken.
 4. Zet ladders en kliko’s weg.
 5. Laat lampen aan en uit gaan op vaste tijden.
 6. Zorg dat je goede contacten hebt met je vriend.
 7. Laat jouw nummer opnemen in de Whatsapp buurtpreventie.
 8. Overweeg om persoonlijke gegevens van social media te verwijderen.
 9. Zorg dat je geen grote hoeveelheden geld in huis hebt.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Doezum vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Groningen zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die gespecialiseerd zijn in het installeren van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze firma’s bieden een vernuftige alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. Steeds vaker werken zij met een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Altijd controle vanaf jouw mobiele telefoon.
 • Feenstra.com: Met eigen gecertificeerde bemande meldkamer (Alarm Control Nederland).
 • Woonveilig: Direct een melding op je smartphone bij onraad.
 • V&S Beveiliging: Betaalbaar, A-merken en 3 jaar garantie.
 • SmartAlarm: Je alarm bedienen en instellen via de Applicatie (met Trigion).
 • Directveilig: Beveiligingsadviseur op locatie met advies op maat.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en Bosch, EZVIZ, Somfy, TP-Link, D-Link & Eve, Hombli, Arlo, Eufy, Netamo.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Doezum?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Doezum voor thuis liggen gemiddeld tussen de €325,00 en €800,00. De echte prijs wordt berekend a.d.h.v. het type systeem (draadloos of bedraad), de aanvullende diensten zoals camera’s of gasdetector, het woonoppervlak, en het onderhoud.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij brand, inbraak of glasbreuk bekijkt een medewerker meteen wat er precies gebeurt en of hulpdiensten moeten worden benaderd. De medewerker probeert bewoners meteen te bellen bij een overval, inbraak of brand Middels Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De onkosten van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement komen uit tussen de €12,50 en €50,00 per maand.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij detectie wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een geluidsalarm (sirene) of een pushmelding op je smartphone. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: doorschakeling naar meldkamer, SMS, telefonische oproep, e-mail. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan zal de indringer niets horen, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het ontmoedigt inbrekers en het vergroot de pakkans omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. De meest betaalbare keuze is een combinatie van basis camera’s, vanaf €225,00 per stuk. Liever de meest scherpe en heldere HD-beelden zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Plaats dan een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €525,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Doezum.


Postcodegebied: 9863

Plaats een reactie