Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Sebaldeburen

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Sebaldeburen beveilig je jouw huis tegen inbraak. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Een eigen alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, beperkt de eventuele schade en geeft je meer gemoedsrust. Ook geeft het huisalarm ook een signaal af bij brand, rook of een gaslek. Via onze adviseurs tonen wij betrouwbare details over de systemen waar je uit kunt kiezen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Verder check je op dit portaal een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Sebaldeburen en vind je slimme tips tegen inbraak.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Het systeem heeft een preventieve werking.
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-sebaldeburen

Alarminstallatie Sebaldeburen installeren

Een alarmsysteem houdt in: een elektronisch systeem dat een alarm geeft bij onraad en inbraak. Bij een foute beweging zal het alarm worden geactiveerd en ontvang jij op je telefoon een melding. In veel gevallen wordt het woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. Een professional analyseert de melding en neemt telefonisch contact op met de contactpersonen (sleutelhouders). Bij een noodgeval kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Sebaldeburen? In dit handige stappenplan lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Een beveiligingssysteem in huis laten aanleggen

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Maak een goede analyse van de woning om erachter te komen waar inbrekers binnen kunnen komen. Aan de hand hiervan kom je erachter welke ingangen voorzien moeten worden van detectors. M.b.t. inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders, magneetcontacten, rookmelders, gasdetectoren.

 2. Selectie van soorten alarmen

  Populaire keuze zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bekabeld systeem wordt alle verbonden met draden wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een wifi-systeem (draadloos) communiceert vaak via radiogolven. en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. De hybride mogelijkheid is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Er zijn diverse alarmmeldingen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: lichtalarm, E-mail, telefonische oproep, SMS. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van een professionele integratie met de meldkamer (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Om de pakkans te vergroten is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Prijzen vergelijken

  Voer jouw postcode en huisnummer in en selecteer de installatie die je wilt. Je ontvangt zo snel mogelijk verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Sebaldeburen en de directe omgeving.

 5. Installatieservice

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op de gekozen dag. De woningbeveiliger vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen instellen die op de hoogte gesteld moeten worden bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Sebaldeburen?

Bekijk actuele prijzen bij vakmannen uit jouw regio

Tips: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Westerkwartier houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief buitensirene, meldkamer koppeling, afstandsbediening, rookmelders, camerabewaking. Ook heb je de keuze uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In het volgende stuk lees je er alles over.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarmsysteem is draadloos verbonden met een internetverbinding, en sensors die werken op batterij-power. Het is makkelijk aan te leggen en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Daarbij ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Aandachtspunten zijn dat je regelmatig batterijen moet vervangen en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Zeer geschikt voor bestaande woningen.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Onkosten inclusief montage: €825,00 tot wel €1300,00.

Een alarmsysteem met kabels
In het geval van een bekabeld alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Er zijn nauwelijks storingen, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen wordt dit zelfs verplicht gesteld. Het is gemakkelijker in onderhoud, kent weinig storingen en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Verplichting bij bedrijven en panden in hogere risicoklasse.
 • Minder geschikt voor de bestaande bouw.
 • Investering inclusief installatie: €1175,00 tot €1950,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Waar al bedrading ligt installeer je bekabelde componenten, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn installeer je draadloze detectoren.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1250,00 – €2500,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met extra sensoren en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In het stukje hieronder sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Sebaldeburen.

 • Rookmelders: waarschuwt bij het ontstaan van brand.
 • Sprinklerinstallatie: compleet autonoom blussysteem bij vuurdetectie.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: systeem van verschillende beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luid alarm dat paniek zaait en buren informeert bij een inbraak.
 • Bewegingsmelder: zorgt dat het alarm afgaat bij beweging rondom huis.
 • Meldkamer abonnement: verifieert meldingen en schakelt indien nodig de politie in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een ID, tag, pas, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Sebaldeburen (december 2023)

Het aanleggen van beveiligingsapparatuur kan je in theorie zelf. Echter, op het moment je kiest voor een lokaal installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In het overzicht hieronder vind je de adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Sebaldeburen. Zij hebben ervaring met merken als Carrier en Grothe. Je bekijkt hier ook installatiebedrijven en leveranciers in Doezum, Kornhorn, Grootegast en Munnekezijl.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien tips om woninginbraak te verkleinen

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We delen relevante tips de opties voor inbraak in Sebaldeburen te verminderen. Bekijk ook meer informatie over Seniorenalarm.

 1. Zorg dat ramen en deuren over goed hang- en sluitwerk beschikken.
 2. Let goed op de sloten van ramen en deuren.
 3. Leg waardevolle voorwerpen uit het zicht.
 4. Zorgt dat bladeren en afval wordt opgeruimd als je weg bent.
 5. Neem een schakelklok en stel in dat lampen aan- en uitgaan.
 6. Laat de buren je woning checken indien je weg bent.
 7. Registreer je bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Voorkom posts over je vakantie op social media.
 9. Leg sleutels op een veilige plaats.
 10. Anti-inbraakfolie zorgt ervoor dat het raam niet uiteenvalt bij een breuk.

Beveiligingssysteem voor thuis

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Sebaldeburen vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Groningen kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die je van dienst kunnen zijn bij het installeren van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Zij bieden een effectieve alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Meestal werken zij met een eigen meldkamer.

 • Verisure: Levenslange garantie, snelle reactie en SOS-knop.
 • Feenstra.com: Live beeld van de camera’s in je woning in de App.
 • Woonveilig: Volledig draadloos en dus eenvoudig zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: A-merk beveiligingsapparatuur met laagste prijsgarantie.
 • SmartAlarm: Koppel je SmartAlarm alarmsysteem met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Live te bedienen op jouw eigen smartphone.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en Foscam, Bosch, D-Link, TP-Link, EZVIZ of Eve, Hombli, Netamo, Arlo, Eufy.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Sebaldeburen?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Sebaldeburen voor thuis liggen gemiddeld tussen de €425,00 en €1150,00. De daadwerkelijke prijs komt tot stand door welk alarm je kiest, de additionele services zoals alarmcentrale en camera’s of gasdetector, de grootte van het huis, en garantietermijn.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij een bepaalde gebeurtenis bekijkt de centralist direct of er een dreigende situatie is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. De beveiliger neemt meteen contact op met de bewoners bij een geverifieerd alarm Door gebruik te maken van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De kosten van een alarmsysteem met meldkamer abonnement variëren tussen de €17,50 & €55,00 per maand.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Bij beweging is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. De meest populaire alarmmeldingen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een bericht op smartphone en tablet. Verder zijn er ook opties voor een melding via: telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, SMS, lichtalarm. Als je een stil alarm laat installeren is de indringer zich niet bewust van zijn acties, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het schrikt ongewenst bezoek af en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Bij een beperkt budget kun je denken aan een combinatie van basis camera’s, vanaf €200,00 per stuk. Voorkeur voor de meest scherpe en heldere HD-beelden om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? In dat geval adviseren we een HD IP camera, te bestellen vanaf €425,00 per aansluiting. Gemakkelijk te plaatsen door de beveiligingsadviseur Sebaldeburen.


Postcodegebied: 9862

Plaats een reactie