Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Zoutkamp

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Zoutkamp heb je altijd een enorm veilig gevoel binnen en buiten huis. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Een alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, geeft een melding bij een inbraakpoging en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Daarnaast geeft het huisalarm ook een signaal af bij brand of lekkage. Met onze speciale keuzehulp vind je betrouwbare details over de beschikbare systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Verder tonen wij op dit portaal een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Zoutkamp en vind je hier handige anti-inbraaktips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • Het vergroot de kans om inbrekers te arresteren.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-zoutkamp

Alarminstallatie Zoutkamp laten installeren

Een alarmsysteem is een elektronisch detectiesysteem dat een signaal geeft bij gevaarlijke gebeurtenissen. Bij verdachte omstandigheden gaat vaak een luid alarm af en ontvang jij op je telefoon een melding. Tegen extra betaling wordt jouw woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. De medewerker volgt de situatie meteen op en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de betrokken klant. Bij een geverifieerde alarmmelding kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Zoutkamp? In het onderstaande stappenplan nemen we alle stappen met je door.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Maak een goede analyse van de woning en ontdek zo waar de zwakke plekken liggen. Op deze manier maak je een plan welke deuren en ramen sensoren / detectoren moeten krijgen. Als we het hebben over inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: gasdetectoren, beveiligingscamera’s, magneetcontacten, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, waterdetectoren.

 2. Selectie van soorten alarmen

  De meest gekozen soorten zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bedraad systeem wordt alle verbonden met draden waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een draadloos systeem kan werken zonder kabels en is een stuk flexibeler. Een hybride systeem is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Alarmmeldingen

  Er kan worden gekozen voor verschillende alarmmeldingen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor lichtalarm, geluidsalarm, SMS, telefonische oproep. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van doorschakeling met de de alarmcentrale (PAC). Zij volgen de meldingen direct op. Indien gewenst kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Prijzen vergelijken

  Vul jouw postcode in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Binnen enkele dagen ontvang je diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Zoutkamp en omgeving.

 5. De installateur komt langs

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op een vooraf afgesproken moment. De installateur vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen ingeven waarnaar een signaal wordt gestuurd bij verdachte omstandigheden.

Een handig alarmsysteem kopen in Zoutkamp?

Vergelijk kosten en voorwaarden van bedrijven in de buurt

Keuzehulp: Soorten beveiligingssystemen

Flink wat huizen in de gemeente Het Hogeland houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Er zijn goedkope standaard modellen met enkel detectoren en sirene. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief meldkamer koppeling, buitensirene, camerabewaking, rookmelders, afstandsbediening. Tevens moet je in de basis kiezen voor een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In de volgende opsomming lichten we dat verder toe.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloze alarminstallatie zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, dat werkt op batterijen. Het is heel snel te installeren en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Daarbij kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Vergeet niet dan batterijen leeg kunnen raken en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Zeer geschikt voor bestaande woningen.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Tarief inclusief montage: €675,00 oplopend tot €1700,00.

Een bedraad alarmsysteem
In het geval van een bedraad alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Dit werkt heel erg effectief, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij de hogere risicoklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Het is gemakkelijker in onderhoud, kent weinig storingen en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Verplichting bij bedrijven en panden in hogere risicoklasse.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Prijs inclusief installatie: €1175,00 tot ongeveer €2050,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar al bedrading ligt neem je de bedrade sensors, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen maak je gebruik van draadloze sensors.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1200,00 – €2550,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. Onderstaand lees je meer over veilig wonen in Zoutkamp.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatische bewatering bij vuur.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: 24/7 in de gaten houden wat er rondom je huis gebeurt d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: elektronische sensor die beweging in zijn directe omgeving waarneemt.
 • Meldkamer abonnement: verifieert meldingen en schakelt indien nodig de politie in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een pas, ID, druppel, tag.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Zoutkamp (november 2023)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Maar, op het moment je kiest voor een professioneel installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In dit overzicht vind je de bedrijfsnamen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Zoutkamp. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Lobeco en Tzunali. Of zoek door naar installateurs en bedrijven in Vierhuizen, Lauwersoog, Houwerzijl en Ulrum.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om kans op woninginbraak te verkleinen

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. In het stukje hieronder vind je relevante tips de opties voor inbraak in Zoutkamp te limiteren. We bieden ook aanvullende informatie over Brandbeveiliging.

 1. Breng goed hang- en sluitwerk op deuren en ramen aan.
 2. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten.
 3. Leg niks in het zicht, maar verberg alles in kasten.
 4. Laat geen voorwerpen achter die de inbreker kunnen helpen.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk als je afwezig bent.
 6. Bij vakantie: vraag buren het gras te maaien of hun auto op jouw oprit te zetten.
 7. Check de opties voor regionale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Informeer inbrekers niet via social media dat je op vakantie bent.
 9. Leg je sleutels niet onder een deurmat of bloempot.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Zoutkamp vergelijken in november 2023

In de provincie Provincie Groningen onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die jou ondersteunen bij het installeren van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze dienstverleners staan bekend om een innovatieve alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. Mogelijk kunnen ze jou ook helpen met abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Extra snelle melding richting politie en hulpdiensten.
 • Feenstra.com: Snelle verbinding met bemande meldkamer.
 • Woonveilig: Brandbeveiliging, bewegingsmelders en camera’s gemakkelijk toevoegen.
 • V&S Beveiliging: 24 maanden garantie, topkwaliteit en geplaatst door pro’s.
 • SmartAlarm: 24/7 huisbeveiliging door integratie met Trigion diensten.
 • Directveilig: Volledig geïnstalleerd door een vakkundig vakman.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en D-Link, EZVIZ, Somfy, Foscam, Bosch & Eve, Eufy, Hombli, Netamo, Yale.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Zoutkamp?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Zoutkamp voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €400,00 en €1250,00. De totale prijs wordt gecalculeerd door de soms van het gekozen systeem, de aanvullende diensten zoals meldkamer en camera’s of gasmelder, het woonoppervlak, en het onderhoud.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Wanneer er een melding binnenkomt wordt er in de alarmcentrale gekeken of er een dreigende situatie is en of hulpdiensten moeten worden benaderd. De beveiliger stelt woningeigenaren op de hoogte als er brand is uitgebroken of een inbraak aan de gang is. Door middel van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De onkosten van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement liggen tussen de €20,00 en €37,50 per 4 weken.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Bij een signalering ontvang je op diverse manieren een signaal. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een luide sirene (geluidsalarm) en een pushbericht op je telefoon. Daarnaast kan je ook kiezen voor: e-mail, SMS, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm. Als je een stil alarm laat installeren zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is waardoor de pakkans een stuk groter is.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Bij een beperkt budget kun je denken aan een combinatie van basis camera’s, vanaf €300,00 per camera. Heb je liever maximale veiligheid met HD camera’s zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Probeer dan een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €550,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Zoutkamp.


Postcodegebied: 9974

Plaats een reactie