Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Vierhuizen

Door het installeren van een alarmsysteem in Vierhuizen beveilig je jouw huis tegen inbraak. Deze gemeente kent jaarlijks flink wat inbraken. Dit alarminstallatie heeft een preventieve werking, waarschuwt bij onraad en geeft bewonen een veilig gevoel in huis. Eveneens geeft het huisalarm ook een signaal af bij rook, brand, een gaslek of lekkage. In onze handige keuzehulp verstrekken we betrouwbare info over de diverse systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Tevens tonen wij op deze pagina bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Vierhuizen en vind je slimme tips tegen inbraak.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Het systeem heeft een preventieve werking.
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Vaak krijg je korting op de woonverzekering.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-vierhuizen

Alarminstallatie Vierhuizen laten installeren

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch waarschuwingssysteem dat een alarm geeft bij onraad en inbraak. Bij een signalering wordt het alarm getriggerd en ontvang jij op je telefoon een melding. Als extra optie wordt het woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. De operator kijkt de melding na en waarschuwt het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Bij een noodsituatie schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Vierhuizen? In het onderstaande stappenplan vertellen we precies wat je moet doen.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis om erachter te komen waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Op basis daarvan markeer je welke deuren en ramen beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Als we het hebben over inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: bewegingsmelders, magneetcontacten, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren, rookmelders, waterdetectoren.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  Je hebt de keuze uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij een bekabeld huisalarm moeten er overal draden worden getrokken wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Het draadloze alternatief communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en kent een eenvoudige installatie. Een hybride oplossing is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Alarmmeldingen

  Je hebt de keuze uit allerlei alarmmeldingen: denk aan een app op je telefoon maar ook E-mail, geluidsalarm, SMS, telefonische oproep. Vaak kan je optioneel kiezen voor doorschakeling met de een 24/7 meldkamer (PAC). Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Mogelijk kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Voer je adres in en vertel precies wat je nodig hebt. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Vierhuizen en de directe omgeving.

 5. Installatie en in werking stelling

  Een beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op een vooraf afgesproken moment. De installateur demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. Je kan eventueel ook een contactpersoon doorgeven die gebeld moeten worden bij calamiteiten.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Vierhuizen?

Krijg verschillende offertes van bedrijven uit de buurt

Tips: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Het Hogeland kiezen voor alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Er zijn goedkope instap-systemen met eenvoudige functionaliteiten. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief buitensirene, bewegingsmelders, camerabewaking, afstandsbediening, rookmelders. Evenzeer dien je een keuze te maken uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In de volgende opsomming delen we daar meer info over.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloze alarminstallatie werkt op basis van radiogolven, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Het is heel snel te installeren en het is met name geschikt voor oudere woningen. Daarnaast kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Aandachtspunten zijn dat je jaarlijks de detectors moet controleren en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Prijzen inclusief montage: €825,00 tot ongeveer €2200,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Bij een volledig bedraad alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Het is een waterdicht systeem, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij panden met een hoge risicoklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Het is gemakkelijker in onderhoud, minder storingsgevoelig en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Je hebt amper last van storingen en weinig onderhoud nodig.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Tarieven inclusief installatie: €950,00 – €1950,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Op de locaties waar al kabels liggen gebruik je bekabelde sensoren, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen doe je het met de draadloze sensoren.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Investering inclusief aanleggen: €2000,00 tot €1900,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Optioneel kan je kiezen voor additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In het volgende schema lees je meer over veilig wonen in Vierhuizen.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners en eventueel contactpersonen elders bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: slim apparaat dat glasbreuk tot op 9 meter hoogte herkent.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: te plaatsen in ramen, deuren of op hoogte in grote ruimten.
 • Meldkamer abonnement: particuliere meldkamers met een directe hoge prio lijn met de Politie.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een pas, tag, pincode, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Vierhuizen (december 2023)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Toch, wanneer je het laat aanleggen door erkend installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In het bijgaande overzicht check je de bedrijfsnamen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Vierhuizen. Zij hebben ervaring met merken als Videx en Optex. Je kunt ook doorklikken naar installateurs en bedrijven in Lauwersoog, Kloosterburen, Zoutkamp en Houwerzijl.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 praktische tips tegen woninginbraak

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. Hierna delen we 10 handige tips om de kans op inbraak in Vierhuizen te verminderen. Je kunt ook meer info bekijken over Brandblusser.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af.
 3. Leg waardevolle voorwerpen uit het zicht.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Neem een schakelklok en stel in dat lampen aan- en uitgaan.
 6. Zorg dat je goede contacten hebt met je vriend.
 7. Check de opties voor regionale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Voorkom posts over je vakantie op social media.
 9. Hang je sleutels binnen nooit direct bij de voor- of achterdeur.
 10. Koop anti-inbraakfolie en breng dit aan op inbraakgevoelige ramen.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Vierhuizen vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Groningen zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die volledig gespecialiseerd zijn in het plaatsen van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze ondernemingen helpen jou met een vernuftige alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Doorgaans kan jij hier ook terecht voor een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Heel eenvoudig te bedienen met de eigen App.
 • Woonveilig: Gemakkelijk zelf bedienen met sleutelhanger, App en bedieningspaneel.
 • V&S Beveiliging: Gegarandeerd lage installatiekosten zonder hak- en breekwerk.
 • SmartAlarm: 24/7 huisbeveiliging door integratie met Trigion diensten.
 • Directveilig: Maatwerk mogelijk voor elke individuele situatie.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en TP-Link, Bosch, D-Link, Foscam, Somfy + Hombli, Netamo, Arlo, Eufy, Yale.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Wat kost een alarmsysteem installeren in Vierhuizen?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Vierhuizen voor thuis liggen tussen de €400,00 en €825,00. De totale prijs hangt af van het type installatie, extra services zoals camera’s of brandmelder, het aantal kamers, en de jaarlijkse inspectie.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij calamiteiten bekijkt een medewerker meteen wat er precies gebeurt en of ze direct in actie moeten komen. De beveiliger waarschuwt de bewoners Bij brand, inbraak of een overval D.m.v. Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De prijs van een alarmsysteem met meldkamer abonnement komen uit tussen de €22,50 & €50,00 per maand.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij een foute beweging wordt er een melding afgegeven. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een geluidsalarm (sirene) of een melding op je telefoon. Verder zijn er ook opties voor een melding via: doorschakeling naar meldkamer, SMS, telefonische oproep, lichtalarm. In het geval van een stil alarm is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het schrikt ongewenst bezoek af en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Voor de kleine portemonnee is er een aantal slimme camera’s, vanaf €225,00 per unit. Vind je dit niet voldoende en zoek je een compleet beveiligd huis met HD beeld om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Probeer dan een HD IP camera voor €475,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Vierhuizen.


Postcodegebied: 9975

Plaats een reactie