Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Houwerzijl

Door het installeren van een alarmsysteem in Houwerzijl beveilig je jouw huis tegen inbraak. Deze gemeente kent jaarlijks flink wat inbraken. Zo’n alarminstallatie heeft een preventieve werking, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Als extra voordeel kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij rook, brand, een gaslek of lekkage. Via onze adviseurs bieden we praktische info over de verschillende type systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop bekijk je op dit portaal een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Houwerzijl en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Altijd een veilig gevoel, ook op vakantie.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-houwerzijl

Alarminstallatie Houwerzijl plaatsen

Met een alarmsysteem bedoelen we een beveiligingssysteem dat een melding zal versturen bij een bepaalde gebeurtenis. Bij een foute beweging zal het systeem het alarm inschakelen en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Tegen extra betaling wordt het woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. De operator ziet direct wat de situatie is en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de bewoners. Zodra het alarm geverifieerd kan worden worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Houwerzijl? In het volgende stukje vertellen we je precies wat je moet doen.

Beveiligingssysteem voor thuis laten plaatsen

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Maak een goed profiel van jouw woning en check op welke plekken inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Op deze manier kom je erachter welke deuren en ramen sensoren / detectoren moeten krijgen. M.b.t. inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: rookmelders, glasbreuksensoren, gasdetectoren, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders, waterdetectoren.

 2. Selecteer een type alarm

  De meest gekozen soorten zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij bekabelde installaties moeten er overal draden worden getrokken wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Het draadloze alternatief heeft geen bedrading nodig en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride oplossing een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Je hebt de keuze uit diverse type alarmeringen: populair is de melding op je telefoon, maar ook SMS, telefonische oproep, geluidsalarm, E-mail. Vaak kan je optioneel kiezen voor een automatische melding naar de Particuliere alarmcentrale PAC. Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Afsluitend is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Vraag gratis offertes op

  Vul jouw postcode in en vertel precies wat je nodig hebt. Je krijgt dan kosteloos allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Houwerzijl en de gemeente.

 5. Installatie en uitleg

  Het gekozen beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De beveiligingsspecialist geeft een uitleg over de werking van het systeem. Je kunt nu ook de contactpersonen ingeven die gealarmeerd worden wanneer het alarm gaat.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Houwerzijl?

Vraag offertes op bij installatiebedrijven uit jouw regio

Tips: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Het Hogeland gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Zo zijn er hele voordelige modellen met eenvoudige functionaliteiten. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over meldkamer koppeling, afstandsbediening, bewegingsmelders, buitensirene, rookmelders. Verder start je zoektocht bij het bepalen van een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In het onderstaande blok bespreken we de voordelen en nadelen.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloze alarminstallatie is vaak verbonden met het WiFi netwerk, en sensors die werken op batterij-power. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Daarbij kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Minpunten zijn dat batterijen niet eeuwig meegaan en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Prijzen inclusief montage: €650,00 tot +/- €1600,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Investering inclusief installatie: €1175,00 – €2050,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Waar al kabels getrokken zijn gebruik je bedrade detectoren, op plekken waar geen bedrading ligt maak je gebruik van draadloze onderdelen.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1550,00 tot ongeveer €2800,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. Onderstaand lees je meer informatie over extra veilig wonen in Houwerzijl.

 • Rookmelders: waarschuwt bij het ontstaan van brand.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: richt de beveiligingscamera’s op ingangen en toegangswegen.
 • Buitensirene: gaat af als het alarm getriggerd wordt en trekt veel aandacht.
 • Bewegingsmelder: maximale veiligheid door de kleinste bewegingen te registreren.
 • Meldkamer abonnement: beveiligers kunnen live schakelen naar jouw woning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een druppel, ID, pas, tag.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Houwerzijl (december 2023)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Alleen, als je het uitbesteed aan een lokaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In het overzicht hieronder delen wij de bedrijfsnamen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Houwerzijl. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Winland en Neovo. Of bekijk leveranciers en aanbieders in Zoutkamp, Vierhuizen, Ulrum en Westernieland.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om de kans op woninginbraak te verkleinen

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. In het stukje hieronder vind je praktische tips om de opties voor inbraak in Houwerzijl te beperken. Check ook extra informatie over Alarmlicht.

 1. Zorg dat ramen en deuren over goed hang- en sluitwerk beschikken.
 2. Zorg dat je de deuren en ramen op slot doet.
 3. Verstop de dure bezittingen op veilige plekken.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk.
 6. Vraag buren of ze wat extra willen opletten wanneer jij weg bent.
 7. Check of er iets bestaat als Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wacht met posten op social media.
 9. Hang je sleutels binnen nooit direct bij de voor- of achterdeur.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Kies voor een beveiligingssysteem

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Houwerzijl vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Groningen kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die jou ondersteunen bij het installeren van een alarm en bewakingscamera’s. Deze bedrijven bieden een innovatieve alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. Vaak kunnen ze jou ook helpen met rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Met unieke SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Zelf controle over opnames, opslag en delen van de beelden.
 • Woonveilig: Inclusief ingebouwde sirene (104dB) en noodstroomvoorziening.
 • V&S Beveiliging: Jouw lokale partner voor slimme beveiliging in huis.
 • SmartAlarm: Geen vast contract, 24/7 professionele monitoring vanuit Trigion.
 • Directveilig: Erkend betrouwbaar en gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en D-Link, EZVIZ, TP-Link, Bosch, Somfy of Eve, Hombli, Arlo, Netamo, Yale.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Houwerzijl?

De kosten van een goed alarmsysteem in Houwerzijl voor thuis liggen ongeveer tussen de €575,00 en €1425,00. De uiteindelijke prijs komt tot stand door het gekozen systeem, extra opties zoals een beveiligingscamera of koolmonoxidemelder, het aantal ramen en deuren, en de jaarlijkse inspectie.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij een gevaarlijke of ongewone situatie bekijkt de medewerker wat er precies gebeurt en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. De operator belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) bij een overval, inbraak of brand Middels Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De onkosten van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €22,50 en €32,50 per maand.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Bij beweging kan je op verschillende manieren een melding krijgen. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een luide sirene (geluidsalarm) of een app melding op je telefoon. Je kunt eventueel ook kiezen voor e-mail, SMS, lichtalarm, telefonische oproep. Indien je het stille alarm aanzet zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en het vergroot de pakkans omdat je beelden terug kunt kijken. De meest betaalbare keuze is een aantal slimme camera’s, vanaf €225,00 per stuk. Heb je liever optimaal gedetailleerd beeld om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? In dat geval adviseren we een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €425,00 per stuk. Tip: laat het installeren door een beveiligingsadviseur Houwerzijl.


Postcodegebied: 9973

Plaats een reactie