Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Ulrum

Dankzij een alarmsysteem in Ulrum kan je met een gerust hart de deur uit. Deze gemeente kent jaarlijks flink wat inbraken. Je alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en geeft je 24/7 een gerust gevoel. Eveneens heeft het huisalarm ook een melding bij brand, gas of lekkages. In de praktische keuzehulp bieden we populaire info over de systemen waar je uit kunt kiezen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Daarnaast bekijk je op dit portaal toonaangevende beveiligingsbedrijven in Ulrum en delen wij de beste inbraakpreventietips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Het schrikt inbrekers af (preventieve werking).
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Optioneel kan de meldkamer live meekijken.

alarmsysteem-ulrum

Alarminstallatie Ulrum plaatsen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een beveiligingssysteem dat dankzij detectoren een alarm genereert bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij een verdachte poging zal het alarm afgaan en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. Tegen extra betaling is het woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. De operator onderzoekt de melding en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Bij brand, inbraak of een overval kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Ulrum? In het volgende stukje lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en kijk waar de risico’s het grootst zijn. Zo bepaal je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Met betrekking tot inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: waterdetectoren, magneetcontacten, gasdetectoren, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders, rookmelders.

 2. Soort alarm kiezen

  Je hebt de keuze uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bekabeld woningalarm zijn alle componenten met kabels verbonden zodat het bijna niet te saboteren is. Een wifi-systeem (draadloos) heeft deze kabels niet nodig en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride inrichting is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  We differentiëren meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: denk aan een app op je telefoon maar ook E-mail, lichtalarm, SMS, telefonische oproep. Tegen betaling kan je ook kiezen voor doorschakeling met de een speciale meldkamer (PAC). Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Indien gewenst kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Prijzen vergelijken

  Vul jouw postcode in en vertel precies wat je nodig hebt. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Ulrum en de directe omgeving.

 5. Installatieservice

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op een geschikt moment op korte termijn. De woningbeveiliger legt precies uit hoe het systeem werkt. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen ingeven die gebeld moeten worden bij calamiteiten.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Ulrum?

Krijg verschillende offertes van bedrijven in direct regio

Tips: Soorten beveiligingssystemen

Heel veel mensen in de gemeente Het Hogeland laten professionele alarmbeveiliging installeren. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Er zijn goedkope standaard modellen met eenvoudige functionaliteiten. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief bewegingsmelders, camerabewaking, buitensirene, rookmelders, afstandsbediening. Tevens zul je moeten kiezen voor een bekabeld, draadloos of hybride installatie. Hierna noemen we alle pluspunten en minpunten.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarmsysteem is doorgaans verbonden met een internetverbinding, dat werkt op batterijen. Het installatieproces is zo gedaan en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Bovendien kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Minpunten zijn dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Tarief inclusief montage: €725,00 – €2250,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Bij een volledig bedraad alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Dit werkt heel erg effectief, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Je hebt weinig onderhoud nodig, je hebt weinig last van storingen en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Je hebt amper last van storingen en weinig onderhoud nodig.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Investering inclusief installatie: €1300,00 – €1850,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Het is zeer betrouwbaar, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar de kabels al voorhanden zijn neem je de bedrade sensors, en waar nog geen bedrading is maak je gebruik van draadloze sensors.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1250,00 tot circa €2500,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief extra componenten en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In het volgende schema vind je meer informatie over veilig wonen in Ulrum.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rook met een lokale sirene en pushmelding.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: geeft signaal af zodra inbrekers het glas breken.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s hebben een afschrikeffect en en helpen dader identificeren.
 • Buitensirene: gaat af als het alarm getriggerd wordt en trekt veel aandacht.
 • Bewegingsmelder: elektronische sensor die beweging in zijn directe omgeving waarneemt.
 • Meldkamer abonnement: controleert meldingen en schakelt indien nodig hulpdiensten in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een ID, pas, pincode, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Ulrum (december 2023)

Het behoort tot de opties om zelf een systeem aan te leggen. Toch, wanneer je het laat aanleggen door professioneel installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In deze tabel bieden wij de gegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Ulrum. Zij kunnen je helpen met merken zoals Videx en ATV. Je kunt ook doorklikken naar leveranciers en aanbieders in Houwerzijl, Zoutkamp, Westernieland en Pieterburen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om kans op woninginbraak te verkleinen

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. Hierna delen we goed werkende tips om de kans op inbraak in Ulrum te limiteren. Je kunt ook meer info bekijken over Telefoonmelding.

 1. Zorg voor goedgekeurd hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je sloten echt op slot draait.
 3. Zorg dat er geen kostbaarheden zichtbaar zijn van buitenaf.
 4. Zet je containers of ladder weg of vast.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Maak slimme afspraken met de buren.
 7. Kijk naar de mogelijkheden van Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wacht met posten op social media.
 9. Leg al je kostbare spullen vast.
 10. Koop anti-inbraakfolie en breng dit aan op inbraakgevoelige ramen.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Ulrum vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Groningen kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die je van dienst kunnen zijn bij het plaatsen van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze firma’s bieden een compleet en professionele alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. In potentie bieden zij de optie tot een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Gecertificeerd alarmsysteem in huis met melding aan politie en surveillant.
 • Feenstra.com: Via een beveiligde VPN-verbinding aangesloten op eigen meldkamer.
 • Woonveilig: Brandbeveiliging, bewegingsmelders en camera’s gemakkelijk toevoegen.
 • V&S Beveiliging: Voldoet aan elke mogelijke verzekeringseisen.
 • SmartAlarm: Directe koppeling mogelijk met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Jaarlijks onderhoud en doorlopende garantie.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en EZVIZ, Foscam, D-Link, Bosch, Somfy + Arlo, Eufy, Eve, Netamo, Yale.

Veelgestelde vragen over inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Ulrum?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Ulrum voor thuis liggen ongeveer tussen de €425,00 en €950,00. De totaalprijs wordt beïnvloed door het gekozen systeem, de aanvullende diensten zoals meldkamer koppeling en camera’s of gasmelder, de grootte van het huis, en de jaarlijkse inspectie.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij onraad en inbraak bekijkt de centralist direct wat er rondom het huis gebeurt en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. Een professional neemt contact op met de bewoners Bij een geverifieerde alarmmelding Door gebruik te maken van Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De kosten van een huisalarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €17,50 en €42,50 per 4 weken.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij een verdachte poging wordt er een melding afgegeven. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een hard geluidsalarm (sirene) of een melding op je telefoon. Andere beschikbare meldingen zijn: lichtalarm, e-mail, SMS, doorschakeling naar meldkamer. Als je een stil alarm laat installeren hoort de indringer niets, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Voor de kleine portemonnee is er een set met analoge camera’s, vanaf €225,00 per camera. Vind je dit niet voldoende en zoek je een compleet beveiligd huis met HD beeld zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Probeer dan een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €600,00 per stuk. Tip: laat het installeren door een beveiligingsadviseur Ulrum.


Postcodegebied: 9970, 9971

Plaats een reactie