Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Zaanstad

Dankzij een alarmsysteem in Zaanstad is je huis altijd beveiligd, ook als je niet thuis bent. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Zo’n alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, waarschuwt bij een inbraak en realiseert een veilig gevoel wanneer je in de huis verblijft. Eveneens kan een huisalarm een signaal geven bij brand, gas of lekkages. Middels onze uitgebreide keuzehulp verstrekken we praktische details over de meest bekende type systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Tevens check je op deze pagina mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Zaanstad en delen wij de beste inbraakpreventietips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Vaak krijg je korting op de woonverzekering.
 • Altijd een veilig gevoel, ook op vakantie.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-zaanstad

Alarminstallatie Zaanstad aanleggen

De betekenis van een alarmsysteem is: een beveiligingssysteem dat een signaal geeft bij een bepaalde gebeurtenis. Bij onraad zal het systeem het alarm inschakelen en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Als extra optie wordt jouw woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). De centralist bekijkt de situatie en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de betrokken klant. Bij een noodsituatie kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Zaanstad? In ons speciale stappenplan vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Inventariseer jouw woning en ontdek zo waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Aan de hand hiervan markeer je welke deuren en ramen verzegeld moeten worden met een sensor. Als het gaat om inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: gasdetectoren, magneetcontacten, glasbreuksensoren, rookmelders, waterdetectoren, bewegingsmelders.

 2. Kies het type alarm

  Je hebt de keuze uit een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij de bekabelde optie is de installatie grotendeels verbonden met kabels waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een wifi-systeem (draadloos) kan werken zonder kabels en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride installatie werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Alarmmeldingen

  Er kan worden gekozen voor diverse type alarmeringen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook telefonische oproep, E-mail, lichtalarm, SMS. Steeds meer mensen vullen dit aan met doorschakeling van een 24/7 meldkamer (PAC). Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Indien gewenst kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Voer je adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Zaanstad en de directe omgeving.

 5. Installatie van het alarm

  Het beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op de gekozen dag. De beveiliger demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen doorgeven waarnaar een signaal wordt gestuurd bij onraad.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Zaanstad?

Ontvang gratis offertes van installateurs in jouw buurt

Tips: Type beveiligingssystemen

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Zaanstad beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Er zijn goedkope instap-systemen met eenvoudige functionaliteiten. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals buitensirene, bewegingsmelders, rookmelders, afstandsbediening, camerabewaking. Eveneens start je zoektocht bij het bepalen van een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In de volgende paragraaf lees je er alles over.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloze alarminstallatie is een installatie zonder bekabeling, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Het is makkelijk aan te leggen en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Tevens is het systeem zeer flexibel en voordelig. Let erop dan batterijen leeg kunnen raken en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Tarief inclusief montage: €675,00 tot €2100,00.

Een alarmsysteem met kabels
Bij een bekabeld alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Het is een waterdicht systeem, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen is het zelfs verplicht. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Geen last van lege batterijen in de sensoren/detectoren.
 • Minder geschikt voor de bestaande bouw.
 • Prijs inclusief installatie: €1050,00 tot wel €1600,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Waar al kabels aangesloten zijn neem je de bekabelde sensoren, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn doe je het met de draadloze detectoren.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1150,00 tot +/- €2350,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. Onderstaand lees je meer informatie over extra veilig wonen in Zaanstad.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: brandbeveiligingssysteem dat brand detecteert, signaleert en beheerst.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: richt de beveiligingscamera’s op ingangen en toegangswegen.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: direct een melding wanneer beweging wordt waargenomen.
 • Meldkamer abonnement: controleert wat er aan de hand is kan direct hulpdiensten inlichten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een pincode, tag, druppel, ID.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Zaanstad (april 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Maar, als je het uitbesteed aan een lokaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In het bijgaande overzicht vind je de adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Zaanstad. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als IIyama en Sentrol. Of klik door voor verkooppunten en leveranciers Oostzaan, Wormerland, Purmerend en Aalsmeer.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 praktische tips tegen woninginbraak

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We geven relevante tips de kans op inbraak in Zaanstad te limiteren. Lees ook meer info over Rookmelder.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Zorg dat je sloten echt op slot draait.
 3. Leg kostbare apparatuur uit het zicht.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Zorg voor geluid of zelfs lawaai in huis.
 6. Bij vakantie: vraag buren het gras te maaien of hun auto op jouw oprit te zetten.
 7. Informeer naar de mogelijkheden voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vermeld niet op social media dat je op vakantie bent.
 9. Leg sleutels op een veilige plaats.
 10. Laat anti-inbraakfolie plaatsen op de ramen.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Zaanstad vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Noord-Holland onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die jou ondersteunen bij het plaatsen van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze leveranciers faciliteren een slimme alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. In veel gevallen heb je de keuze voor een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Gemakkelijk te bedienen met de Verisure App.
 • Feenstra.com: Altijd uptime garantie, ook als de stroom uitvalt.
 • Woonveilig: Altijd Monitoring & Security updates, gemakkelijk plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Gebruiksvriendelijk, betrouwbaar en volledig draadloos.
 • SmartAlarm: 24/7 huisbeveiliging door integratie met Trigion diensten.
 • Directveilig: Altijd geplaatst door een BORG erkende monteur.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en EZVIZ, Bosch, Foscam, D-Link, TP-Link + Eufy, Eve, Netamo, Yale, Hombli.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Zaanstad?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Zaanstad voor thuis liggen tussen de €425,00 en €1300,00. De offerteprijs wordt gekenmerkt door het soort systeem, de aanvullende diensten zoals meldkamer koppeling en camera’s of rookmelder, de grootte van het huis, en garantietermijn.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken of er iets aan de hand is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. Een agent neemt meteen contact op met de bewoners Bij een noodsituatie Door middel van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De prijs van een alarmsysteem met meldkamer abonnement variëren tussen de €17,50 en €42,50 per 4 weken.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Bij een signalering kan je op diverse manieren een melding krijgen. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een geluidsalarm (sirene) of een notificatie op iPad of telefoon. Verder zijn er ook opties voor een melding via: SMS, telefonische oproep, lichtalarm, e-mail. Als je kiest voor een stil alarm weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het schrikt ongewenst bezoek af en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Bij een beperkt budget kun je denken aan een set met analoge camera’s, vanaf €225,00 per stuk. Voorkeur voor een compleet beveiligd huis met HD beeld zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Kies dan voor een HD IP camera vanaf €425,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Zaanstad.


Postcodegebied: 1544

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie