Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Oostzaan

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Oostzaan beveilig je jouw woning tegen inbrekers. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Een alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, waarschuwt bij onraad en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Tevens zal het huisalarm afgaan bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. In onze handige keuzehulp lees je uitgebreide info over de verschillende type systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Afsluitend bekijk je op dit portaal een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Oostzaan en vind je hier handige anti-inbraaktips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • Het vergroot de kans om inbrekers te arresteren.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Mogelijkheid tot het afsluiten van een meldkamer-abonnement.

alarmsysteem-oostzaan

Alarminstallatie Oostzaan installeren

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektronisch waarschuwingssysteem dat dankzij detectoren een alarm genereert bij een bepaalde gebeurtenis. Bij een signalering gaat vaak een sirene af en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Als extra optie wordt jouw woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. Een expert kijkt de melding na en probeert contact te leggen met de klant (de bewoner). Bij brand, inbraak of een overval kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Oostzaan? Hieronder nemen we alle stappen met je door.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Creëer een goed overzicht van je huis om erachter te komen waar inbrekers binnen kunnen komen. Aan de hand hiervan maak je een plan welke risicovolle plekken voorzien moeten worden van detectors. M.b.t. inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: waterdetectoren, bewegingsmelders, rookmelders, glasbreuksensoren, gasdetectoren, beveiligingscamera’s.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  Je kunt kiezen uit een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij een bedraad systeem wordt alle verbonden met draden zodat het heel storingsongevoelig is. Een wifi-systeem (draadloos) heeft geen kabels nodig en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride oplossing een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  We differentiëren meerdere type alarmen: populair is de melding op je telefoon, maar ook telefonische oproep, lichtalarm, E-mail, geluidsalarm. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van een automatische melding naar de meldkamer (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Om inbrekers te verrassen heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Vraag gratis offertes op

  Geef het installatie adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Oostzaan en de gemeente.

 5. Installatie en uitleg

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op een geschikt moment op korte termijn. De medewerker demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen instellen waarnaar een signaal wordt gestuurd bij onraad.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Oostzaan?

Bekijk actuele prijzen bij vakmannen in jouw buurt

Advies: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Flink wat huizen in de gemeente Oostzaan beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Zo zijn er hele voordelige modellen met enkel detectoren en sirene. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief camerabewaking, buitensirene, bewegingsmelders, afstandsbediening, rookmelders. Tevens moet je een keuze maken uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In de volgende paragraaf noemen we alle pluspunten en minpunten.

100% draadloos alarm
Een draadloze alarminstallatie wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, de detectoren hebben een batterij. Het installatieproces is zo gedaan en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Daarnaast ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Aandachtspunten zijn dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Tarief inclusief montage: €675,00 tot wel €1850,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Bij een volledig bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. De kans op een storing is minimaal, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij de hogere risicoklasse wordt dit gezien als een verplichting. Je hebt weinig onderhoud nodig, het is storingsongevoelig en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Geen last van lege batterijen in de sensoren/detectoren.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Tarieven inclusief installatie: €1100,00 tot €2300,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar al bedrading ligt neem je de bedrade componenten, op de plekken waar nog geen kabels liggen neem je draadloze detectoren.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1450,00 tot +/- €2700,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In het stukje hieronder sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Oostzaan.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: brandblusinstallatie om beginnende brand te detecteren en beheersen.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: je hebt je eigen beveiligingscamera beelden voor onderzoek.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: direct een melding wanneer beweging wordt waargenomen.
 • Meldkamer abonnement: beveiligers kunnen live schakelen naar jouw woning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een druppel, ID, pincode, pas.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Oostzaan (juni 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Echter, wanneer je het laat aanleggen door speciaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In de bijgaande tabel check je de bedrijfsnamen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Oostzaan. Zij kunnen je helpen met merken zoals Alarmtech en GP. Of bekijk bedrijven en installateurs in Wormerland, Enkhuizen, Zaanstad en Purmerend.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Preventietips om woninginbraak te voorkomen

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. In het stukje hieronder vind je handig tips om de opties voor inbraak in Oostzaan te beperken. Je kunt ook meer info bekijken over Koolmonoxidemelder.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Zorg dat je de deuren en ramen op slot doet.
 3. Leg waardevolle voorwerpen uit het zicht.
 4. Zet ladders en kliko’s weg.
 5. Neem een schakelklok en stel in dat lampen aan- en uitgaan.
 6. Vraag buren om een oogje in het zeil houden.
 7. Start een eigen groep voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Overweeg om persoonlijke gegevens van social media te verwijderen.
 9. Zorg dat je geen grote hoeveelheden geld in huis hebt.
 10. Laat anti-inbraakfolie plaatsen op de ramen.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Oostzaan vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Noord-Holland leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten met veel kennis over het aanleggen van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze aanbieders helpen jou met een intelligente alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. In potentie kunnen ze jou ook helpen met extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Alarmcentrale 24/7 bereikbaar, reactie binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Altijd uptime garantie, ook als de stroom uitvalt.
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijk, gemakkelijk uitbreidbaar en zelf te plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Professioneel systeem met liefst 24 maanden garantie.
 • SmartAlarm: Geen telefoonlijn nodig, integratie met Trigion mogelijk.
 • Directveilig: Live te bedienen op jouw eigen smartphone.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en Bosch, EZVIZ, Foscam, TP-Link, Somfy of Eufy, Arlo, Eve, Yale, Hombli.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Oostzaan?

De kosten van een goed alarmsysteem in Oostzaan voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €550,00 en €825,00. De normale prijs wordt berekend a.d.h.v. het soort systeem, de extra opties zoals meldkamer en camera’s of koolmonoxidemelder, het aantal ruimtes, en de installateur.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij beweging, glasbreuk of rook controleert een centralist wat er rondom het huis gebeurt en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. Een expert neemt contact op met de bewoners Bij een noodsituatie Door gebruik te maken van Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De tarieven van een inbraakalarm met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €17,50 & €32,50 per 4 weken.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Bij verdachte omstandigheden krijg je direct een melding. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een luid geluidsalarm (sirene) of een signaal per telefoon (App). Andere beschikbare meldingen zijn: e-mail, doorschakeling naar meldkamer, SMS, telefonische oproep. Als je kiest voor een stil alarm weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het ontmoedigt inbrekers en de pakkans is een stuk groter omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Voor de kleine portemonnee is er een dome/bullet camera vanaf €225,00 per unit. Vind je dit niet voldoende en zoek je volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? Zoek dan naar een HD IP camera voor €375,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur Oostzaan.


Postcodegebied: 1510, 1511

Plaats een reactie