Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Bourtange

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Bourtange beveilig je jouw woning tegen inbrekers. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Een eigen alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, geeft een melding bij een inbraakpoging en geeft je 24/7 een gerust gevoel. Als extra voordeel kan een huisalarm een signaal geven bij brand, rook of een gaslek. In onze handige keuzehulp bieden we goede details over de verschillende type systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Verder bekijk je op deze pagina mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Bourtange en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-bourtange

Alarminstallatie Bourtange laten plaatsen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch mechanisme dat een (stil) alarm afgeeft bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij detectie gaat er een luid (of stil) alarm af en ontvang jij op je telefoon een melding. In veel gevallen wordt jouw woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. De beveiliger onderzoekt de melding en neemt telefonisch contact op met de klant (de bewoner). Bij brand, inbraak of een overval kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Bourtange? In het gedeelte hieronder leggen we precies uit hoe dit werkt.

Het installeren van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Inventariseer jouw woning en kijk waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Op basis daarvan markeer je welke ingangen meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Met betrekking tot inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: bewegingsmelders, waterdetectoren, magneetcontacten, gasdetectoren, beveiligingscamera’s, rookmelders.

 2. Soort alarm kiezen

  De meest bekende types zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bedraad systeem is alles met kabels verbonden zodat het heel storingsongevoelig is. Een kabelvrij systeem (draadloos) heeft geen bedrading nodig en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride installatie een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Type alarmering

  We differentiëren allerlei alarmmeldingen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor lichtalarm, E-mail, geluidsalarm, telefonische oproep. Je kunt ook kiezen voor extra service van een speciale meldkamer (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Desgewenst is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Voer je adres in en vertel precies wat je nodig hebt. Je krijgt dan kosteloos diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Bourtange.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het gekozen beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op de gekozen dag. De beveiliger legt precies uit hoe je het moet bedienen. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen instellen die gebeld moeten worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Bourtange?

Bekijk actuele prijzen bij installatiebedrijven uit jouw regio

Advies: Kies het juiste beveiligingssysteem

Flink wat huizen in de gemeente Westerwolde hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met enkel detectoren en sirene. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met rookmelders, buitensirene, afstandsbediening, bewegingsmelders, camerabewaking. Evenzeer zul je moeten kiezen voor een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Hierna zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarmsysteem werkt op basis van radiogolven, de detectoren hebben een batterij. Je kunt het eenvoudig installeren en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Daarnaast kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Negatieve aspecten zijn dat je regelmatig batterijen moet vervangen en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Prijs inclusief montage: €700,00 oplopend tot €1200,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. De werking is erg nauwkeurig, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Vrijwel helemaal geen last van storingen.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Tarief inclusief installatie: €1150,00 tot €1750,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar al bedrading ligt neem je de bekabelde detectoren, op plekken waar geen bedrading ligt doe je het met de draadloze sensoren.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Investering inclusief aanleggen: €1500,00 tot ongeveer €2100,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met aanvullende componenten en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In het volgende schema vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Bourtange.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: uitstekend middel om een beginnende brand te beheersen of te blussen.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: richt de beveiligingscamera’s op ingangen en toegangswegen.
 • Buitensirene: produceert een geluid dat op grote afstand te horen is.
 • Bewegingsmelder: elektronische sensor die beweging in zijn directe omgeving waarneemt.
 • Meldkamer abonnement: alarmmeldingen worden doorgestuurd naar meldkamer voor een persoonlijke opvolging.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een druppel, tag, pas, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Bourtange (december 2023)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Alleen, op het moment je kiest voor een speciaal installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In de tabel hieronder check je namen plus adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Bourtange. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Trias en Axis. Of zoek door naar aanbieders en bedrijven in Sellingen, Ter Apel, Vlagtwedde en Eesergroen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om woninginbraak te verkleinen

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We geven goed werkende tips om de kans op inbraak in Bourtange te beperken. We bieden ook aanvullende informatie over Inbraakbeveiliging.

 1. Zorg voor goedgekeurd hang- en sluitwerk.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Leg kostbare apparatuur uit het zicht.
 4. Zorg dat je huis ook buiten goed verlicht is.
 5. Zorg dat de woning er altijd bewoond uitzien.
 6. Koop een slimme deurbel met camerafunctie.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Deel niet op social media dat je op vakantie gaat.
 9. Leg al je kostbare spullen vast.
 10. Plak anti-inbraakfolie en inbraakstrips op ramen en deuren.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Bourtange vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Groningen zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die kunnen helpen bij het plaatsen van een alarm en bewakingscamera’s. Deze ondernemingen bieden een intelligente alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. In potentie werken zij met een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Met unieke SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Altijd inclusief tweejaarlijks service & onderhoud.
 • Woonveilig: Eenvoudig zelf monteren, inclusief noodstroomvoorziening voor circa 8 uur.
 • V&S Beveiliging: 24 maanden garantie, topkwaliteit en geplaatst door pro’s.
 • SmartAlarm: Eenvoudig en betaalbaar systeem, te koppelen aan Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Vrijblijvend advies op locatie mogelijk.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en EZVIZ, D-Link, TP-Link, Somfy, Foscam of Eufy, Arlo, Netamo, Yale, Hombli.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Bourtange?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Bourtange voor thuis liggen gemiddeld tussen de €350,00 en €1450,00. De daadwerkelijke prijs wordt gecalculeerd door de soms van het soort alarm, extra opties zoals meldkamer en camera’s of gasdetector, de grootte van het huis, en het jaarlijkse onderhoud.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij onraad en inbraak controleert een centralist wat er rondom het huis gebeurt en of hulpdiensten moeten worden benaderd. De medewerker zoekt meteen contact met de bewoners bij een overval, inbraak of brand Middels Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De prijzen van een alarm met meldkamer abonnement liggen tussen de €20,00 en +/- €32,50 per maand.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Wanneer het alarmsysteem afgaat wordt er een melding afgegeven. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een hard geluidsalarm (sirene) en een pushbericht op je telefoon. Je kunt eventueel ook kiezen voor SMS, e-mail, doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep. Indien je het stille alarm aanzet zal er geen sirene afgaan, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Bij een beperkt budget kun je denken aan een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €225,00 p/stuk. Zoek je een systeem met HD-beeld om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Maak dan de keuze voor een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €550,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Bourtange.


Postcodegebied: 9545

Plaats een reactie