Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Ter Apel

Met een alarmsysteem in Ter Apel heb je altijd een enorm veilig gevoel binnen en buiten huis. Deze gemeente kent jaarlijks flink wat inbraken. Dit alarminstallatie schrikt inbrekers af, kan je laten koppelen aan de meldkamer en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Daarnaast signaleert een huisalarm ook bij brand of lekkage. In de praktische keuzehulp bieden we populaire info over de soorten systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Bovendien check je op deze site landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Ter Apel en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • Grotere kans dat inbrekers opgepakt kunnen worden.
 • In sommige gevallen bespaar je op de verzekering.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Optioneel kan de meldkamer live meekijken.

alarmsysteem-ter-apel

Alarminstallatie Ter Apel aanleggen

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch waarschuwingssysteem dat een melding zal versturen bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij een foute beweging gaat vaak een sirene af en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Soms is het woningalarm aangesloten op de meldkamer. De centralist analyseert de situatie en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de klant (de bewoner). Bij een geverifieerde alarmmelding schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Ter Apel? In dit handige stappenplan vertellen we je precies wat je moet doen.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Creëer een goed overzicht van je huis en controleer waar de risico’s het grootst zijn. Op deze manier weet je welke risicovolle plekken verzegeld moeten worden met een sensor. Als het gaat om inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: magneetcontacten, bewegingsmelders, glasbreuksensoren, rookmelders, gasdetectoren, waterdetectoren.

 2. Selecteer een type alarm

  Populaire keuze zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij de bedrade systemen worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem heeft deze kabels niet nodig en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride oplossing werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Kies alarmmeldingen

  Er kan worden gekozen voor allerlei alarmmeldingen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: SMS, lichtalarm, E-mail, geluidsalarm. Steeds meer mensen vullen dit aan met extra service van de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Desgewenst is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Vul eerst jouw postcode in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Ter Apel.

 5. Installatieservice

  Het beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op een vooraf afgesproken moment. De beveiligingsspecialist geeft een uitleg over de werking van het systeem. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen inprogrammeren die een notificatie ontvangt bij abnormale gebeurtenissen.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Ter Apel?

Krijg verschillende offertes van beveiligingsbedrijven in jouw buurt

Tips: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Steeds meer woningen in de gemeente Westerwolde kiezen voor alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Zo zijn er hele voordelige modellen met enkel de noodzakelijke onderdelen. Er bestaan ook complete pakketten met bewegingsmelders, camerabewaking, meldkamer koppeling, afstandsbediening, rookmelders. Ook start je zoektocht bij het bepalen van een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Hierna noemen we alle pluspunten en minpunten.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarmsysteem sluit je doorgaans aan op de WIFI, de detectoren hebben een batterij. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Ook kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Grote nadelen zijn dan batterijen leeg kunnen raken en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Onkosten inclusief montage: €825,00 tot +/- €1400,00.

Een alarmsysteem met kabels
Bij een bedraad alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Het is een waterdicht systeem, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij panden met een hoge risicoklasse wordt dit gezien als een verplichting. Je hebt weinig onderhoud nodig, je hebt weinig last van storingen en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Zeer betrouwbaar, weinig storingen.
 • DIrect meenemen bij de bouw van je nieuwbouwwoning.
 • Prijs inclusief installatie: €1200,00 – €2050,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Het is zeer betrouwbaar, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Waar al kabels getrokken zijn kies je voor bedrade componenten, op de plekken waar nog geen kabels liggen doe je het met de draadloze detectoren.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1950,00 tot wel €2000,00.

Extra opties huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met verschillende extra opties en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In de lijst hieronder vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Ter Apel.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: houd in de gaten wat er in en rondom de woning gebeurt met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luid alarm dat paniek zaait en buren informeert bij een inbraak.
 • Bewegingsmelder: signaleert bewegingen op basis van echografie of infraroodstraling.
 • Meldkamer abonnement: beveiligers kunnen live schakelen naar jouw woning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een tag, pas, pincode, ID.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Ter Apel (december 2023)

Je kunt het alarm zelf installeren. Maar, als je het uitbesteed aan een ervaren installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In de onderstaande tabel vind je de bedrijfsnamen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Ter Apel. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Chubb Lips en Hemmink. Op onze site bekijk je ook aanbieders en bedrijven in Ter Apelkanaal, Zandberg, Sellingen en Bourtange.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Preventietips om woninginbraak te voorkomen

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We bieden populaire tips om de opties voor inbraak in Ter Apel te verkleinen. Je kunt ook meer info bekijken over Bewegingsmelder.

 1. Zorg voor hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk.
 2. Let goed op de sloten van ramen en deuren.
 3. Verstop de dure bezittingen op veilige plekken.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Laat lampen aan en uit gaan op vaste tijden.
 6. Plaats camera’s die je op afstand kunt bekijken.
 7. Check of er iets bestaat als Whatsapp buurtpreventie.
 8. Ga verstandig om met je social media.
 9. Verstop sleutels niet onder de deurmat of in de pot van een plant.
 10. Plak anti-inbraakfolie en inbraakstrips op ramen en deuren.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Ter Apel vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Groningen zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die volledig gespecialiseerd zijn in het aanleggen van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze ondernemingen staan garant voor een complete alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. Optioneel kunnen ze jou ook helpen met koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Via een beveiligde VPN-verbinding aangesloten op eigen meldkamer.
 • Woonveilig: Altijd Monitoring & Security updates, gemakkelijk plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Erkende systemen die aan alle verzekeringseisen voldoen.
 • SmartAlarm: Je alarm bedienen en instellen via de Applicatie (met Trigion).
 • Directveilig: Altijd geplaatst door een BORG erkende monteur.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en Bosch, EZVIZ, TP-Link, Foscam, D-Link & Yale, Eufy, Arlo, Hombli, Netamo.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Ter Apel?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Ter Apel voor thuis liggen tussen de €500,00 en €875,00. De exacte prijs hangt af van het type installatie, het aantal extra opties zoals meldkamer koppeling en camera’s of koolmonoxidemelder, het aantal ruimtes, en het jaarlijkse onderhoud.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Wanneer er een melding binnenkomt bekijkt de centralist direct of er een dreigende situatie is en wie er ingeschakeld moet worden. Een expert neemt meteen contact op met de bewoners als er sprake is van inbraak of brand Door het inschakelen van Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De kosten van een huisalarm met meldkamer abonnement variëren tussen de €12,50 en +/- €37,50 per 4 weken.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij een signalering is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. De meest populaire alarmmeldingen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een melding op je telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, SMS. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan is de indringer zich niet bewust van zijn acties, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het ontmoedigt inbrekers en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een mix van enkele losse camera’s, vanaf €225,00 per unit. Wil je optimaal gedetailleerd beeld zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? In dat geval adviseren we een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €575,00 per stuk. Tip: laat het installeren door een beveiligingsadviseur Ter Apel.


Postcodegebied: 9560, 9561

Plaats een reactie