Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Hellum

Dankzij een alarmsysteem in Hellum beveilig je jouw huis tegen inbraak. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Je alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Ook heeft het huisalarm ook een melding bij rook, brand, een gaslek of lekkage. Via onze adviseurs delen wij praktische informatie over de systemen waar je uit kunt kiezen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop bekijk je hier mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Hellum en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Je maakt je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
 • Als het alarm gaat zal de inbreker weggaan.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Mogelijkheid tot het afsluiten van een meldkamer-abonnement.

alarmsysteem-hellum

Alarminstallatie Hellum installeren

Omschrijving van een alarmsysteem: een beveiligingsinstallatie dat een melding zal versturen bij beweging, glasbreuk of rook. Bij onraad gaat er een luid (of stil) alarm af en krijg je in de app of per sms een melding. Soms is het woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. De medewerker van de meldkamer onderzoekt de melding en probeert contact te leggen met de bewoners of andere contactpersonen. Bij een overval, inbraak of brand kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Hellum? Hieronder geven we tips en leggen we alles uit.

Beveiligingssysteem voor thuis laten installeren

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Creëer een goed overzicht van je huis om erachter te komen waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Daardoor maak je een plan welke ramen en deuren sensoren / detectoren moeten krijgen. Wat betreft inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: beveiligingscamera’s, rookmelders, gasdetectoren, bewegingsmelders, magneetcontacten, waterdetectoren.

 2. Kies het soort alarm

  Je hebt de keuze uit een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bekabeld woningalarm is de installatie grotendeels verbonden met kabels waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Het draadloze alternatief is effectief zonder bekabeling en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride installatie is een combinatie van beide.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  We differentiëren verschillende alarmmeldingen: populair is de melding op je telefoon, maar ook telefonische oproep, E-mail, lichtalarm, geluidsalarm. Tegen betaling kan je ook kiezen voor een professionele integratie met een 24/7 meldkamer (PAC). Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Om de pakkans te vergroten is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Vrijblijvende offertes opvragen

  Voer jouw postcode en huisnummer in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Hellum en de directe omgeving.

 5. Installatieservice

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De beveiliger laat goed zien hoe het allemaal werkt. Je kunt nu ook de contactpersonen opgeven die op de hoogte gesteld moeten worden bij onraad.

Een erkend alarmsysteem kopen in Hellum?

Krijg verschillende offertes van specialisten in de buurt

Tips: Soorten beveiligingssystemen

Steeds meer woningen in de gemeente Midden-Groningen beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met alleen basisfuncties. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals rookmelders, afstandsbediening, camerabewaking, bewegingsmelders, meldkamer koppeling. Verder moet je een keuze maken uit een bedraad, draadloos of hybride installatie. In de volgende paragraaf delen we daar meer info over.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarm voor woningen zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, met units die werken met batterijen. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het is ook perfect voor bestaande bouw. Tevens is het systeem zeer flexibel en voordelig. Let erop dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Onkosten inclusief montage: €650,00 – €1450,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
In het geval van een bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Er zijn nauwelijks storingen, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Het is gemakkelijker in onderhoud, het is storingsongevoelig en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Tarief inclusief installatie: €1200,00 tot ongeveer €2150,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Waar al bedrading ligt neem je de bedrade componenten, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen maak je gebruik van draadloze sensoren.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1750,00 tot ongeveer €2550,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met extra sensoren en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. Onderstaand sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Hellum.

 • Rookmelders: meet de temperatuur in huis den detecteert rook.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch brandblussysteem dat een brand blust.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: informeert buren bij een inbraak en jaagt inbrekers weg.
 • Bewegingsmelder: signaleert beweging in kozijnen en/of in grote ruimtes.
 • Meldkamer abonnement: 24/7 verbinding tussen je woning en de beveiligingscentrale.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een ID, pincode, druppel, tag.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Hellum (november 2023)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Echter, op het moment je kiest voor een lokaal installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In het overzicht hieronder check je namen plus adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Hellum. Zij werken met gangbare merken als IIyama en Alphavision. Of zoek door naar bedrijven en installateurs in Siddeburen, Steendam, Schildwolde en Overschild.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We delen populaire tips om de mogelijkheden voor inbraak in Hellum te limiteren. Je kunt ook meer info bekijken over Koolmonoxidemelder.

 1. Zorg dat ramen en deuren over goed hang- en sluitwerk beschikken.
 2. Zorg dat je de deuren en ramen op slot doet.
 3. Leg niks in het zicht, maar verberg alles in kasten.
 4. Laat de tuin aanvegen als je op vakantie gaat.
 5. Neem een schakelklok en stel in dat lampen aan- en uitgaan.
 6. Laat een slimme deurbel installeren.
 7. Word lid van de plaatselijke WhatsApp buurtpreventie.
 8. Overweeg om persoonlijke gegevens van social media te verwijderen.
 9. Leg je sleutels niet onder een deurmat of bloempot.
 10. Plak anti-inbraakfolie en inbraakstrips op ramen en deuren.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Hellum vergelijken in november 2023

In de provincie Provincie Groningen zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel met veel kennis over het aanleggen van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze dienstverleners helpen jou met een innovatieve alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. Doorgaans kan je kiezen voor een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Met unieke SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Heel eenvoudig te bedienen met de eigen App.
 • Woonveilig: Brandbeveiliging, bewegingsmelders en camera’s gemakkelijk toevoegen.
 • V&S Beveiliging: Professionele installatie en onderhoud.
 • SmartAlarm: Geen vast contract, 24/7 professionele monitoring vanuit Trigion.
 • Directveilig: Professioneel systeem voor bedrijven en woningen.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en D-Link, Somfy, EZVIZ, TP-Link, Bosch & Netamo, Eve, Eufy, Yale, Arlo.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Hellum?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Hellum voor thuis liggen ongeveer tussen de €450,00 en €800,00. De totaalprijs hangt af van het soort alarm, extra services zoals een beveiligingscamera of rookmelder, de grootte van de woning en de jaarlijkse inspectie.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit analyseert een operator of er een noodzaak is en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. Een agent probeert bewoners meteen te bellen bij overval, inbraak of brand. D.m.v. Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De prijzen van een alarm met meldkamer abonnement liggen tussen de €15,00 en €35,00 per 4 weken.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij onraad krijg je direct een melding. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een luid geluidsalarm (sirene) of een pushmelding op je smartphone. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: SMS, e-mail, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer. Als je een stil alarm laat installeren zal de indringer niets horen, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het schrikt ongewenst bezoek af en stimuleren vervolging bij de rechter omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Een voordelige mogelijkheid is een dome/bullet camera vanaf €300,00 p/stuk. Liever maximale veiligheid met HD camera’s om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? In dat geval adviseren we een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €450,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Hellum.


Postcodegebied: 9627

Plaats een reactie