Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Oudeschans

Met een alarmsysteem in Oudeschans beveilig je jouw huis tegen inbraak. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Een eigen alarminstallatie schrikt inbrekers af, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Tevens stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij water (lekkage), brand en gas. Middels onze uitgebreide keuzehulp delen wij goede details over de verschillende type systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Daarnaast bekijk je op alarmsysteemcheck.nl erkende beveiligingsbedrijven in Oudeschans en vind je slimme tips tegen inbraak.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • Verlaging van de verzekeringspremie.
 • Een enorm veilig gevoel in huis.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-oudeschans

Alarminstallatie Oudeschans installeren

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektronisch apparaat dat een (stil) alarm afgeeft bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij een ongewone beweging zal het systeem het alarm inschakelen en volgt er meestal een push melding op je telefoon. In veel gevallen is het woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. De beveiliger ziet direct wat de situatie is en belt direct de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Bij een overval, inbraak of brand kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Oudeschans? In het onderstaande stappenplan vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Inventariseer jouw woning en achterhaal waar inbrekers binnen kunnen komen. Op die manier kom je erachter welke toegangsplekken verzegeld moeten worden met een sensor. Met het oog op inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: magneetcontacten, waterdetectoren, glasbreuksensoren, rookmelders, gasdetectoren, beveiligingscamera’s.

 2. Selecteer een type alarm

  De meest gekozen soorten zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij bekabelde installaties worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden zodat het bijna niet te saboteren is. Een wifi-systeem (draadloos) communiceert vaak via radiogolven. en kan snel worden aangesloten. Een hybride installatie werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Je hebt de keuze uit verschillende alarmmeldingen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: E-mail, geluidsalarm, telefonische oproep, SMS. Je kunt ook kiezen voor een accurate melding voor de alarmcentrale (PAC). Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Mogelijk kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag offertes aan

  Vul jouw postcode in en selecteer de installatie die je wilt. Je ontvangt binnen korte tijd meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Oudeschans en omgeving.

 5. De installateur komt langs

  Het gekozen beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op het afgesproken moment. De woningbeveiliger legt precies uit hoe je het moet bedienen. Je kan eventueel ook een contactpersoon opgeven die gealarmeerd worden wanneer het alarm gaat.

Een handig alarmsysteem kopen in Oudeschans?

Krijg verschillende offertes van installatiebedrijven in de buurt

Tips: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Flink wat huizen in de gemeente Westerwolde beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Er zijn betaalbare budget producten met enkel de noodzakelijke onderdelen. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals buitensirene, afstandsbediening, meldkamer koppeling, camerabewaking, rookmelders. Daarbij heb je de keuze uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In het onderstaande blok delen we daar meer info over.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarm voor woningen is doorgaans verbonden met een internetverbinding, dat werkt op batterijen. Het is heel snel te installeren en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Tevens kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Vergeet niet dat je regelmatig batterijen moet vervangen en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Prijzen inclusief montage: €650,00 tot €2200,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Bij een bekabeld alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Er zijn nauwelijks storingen, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Je hebt weinig onderhoud nodig, het is storingsongevoelig en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • Minder gemakkelijk uit te breiden of aan te passen.
 • Prijzen inclusief installatie: €1200,00 tot +/- €1800,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Waar al kabels aangesloten zijn installeer je bedrade componenten, op plekken waar geen bedrading ligt doe je het met de draadloze sensoren.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1300,00 oplopend tot €2900,00.

Extra opties huisbeveiliging

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In het volgende schema vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Oudeschans.

 • Rookmelders: waarschuwt bij het ontstaan van brand.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: slim apparaat dat glasbreuk tot op 9 meter hoogte herkent.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af als het alarm getriggerd wordt en trekt veel aandacht.
 • Bewegingsmelder: laat het alarm afgaan wanneer deze beweging en warmte detecteert.
 • Meldkamer abonnement: direct opvolging van een alarm door professionele beveiligingsmedewerkers.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een druppel, tag, pas, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Oudeschans (december 2023)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Toch, op het moment je kiest voor een professioneel installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In het overzicht hieronder bieden wij de adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Oudeschans. Zij werken met gangbare merken als ABUS en Holland Safety. Je kunt ook doorklikken naar bedrijven en leveranciers in Blijham, Wedde, Bellingwolde en Bad Nieuweschans.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We bieden handig tips om de opties voor inbraak in Oudeschans te verkleinen. Of klik door voor meer informatie over Toegangscontrole.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je de deuren en ramen op slot doet.
 3. Laat nooit waardevolle spullen in het zicht liggen.
 4. Zet trap en container goed vast.
 5. Zorg voor automatische verlichting.
 6. Koop een slimme deurbel met camerafunctie.
 7. Check of er iets bestaat als Whatsapp buurtpreventie.
 8. Deel niet op social media dat je op vakantie gaat.
 9. Hang je sleutels binnen nooit direct bij de voor- of achterdeur.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Oudeschans vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Groningen leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die veel expertise hebben rondom het plaatsen van een alarm en bewakingscamera’s. Deze dienstverleners helpen jou met een zeer veilige alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. In potentie kunnen ze jou ook helpen met abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Extra snelle melding richting politie en hulpdiensten.
 • Feenstra.com: Altijd uptime garantie, ook als de stroom uitvalt.
 • Woonveilig: Eenvoudig te bedienen (met sleutelhanger, bedieningspaneel, app).
 • V&S Beveiliging: Alleen a-merk apparatuur tegen de scherpste prijzen.
 • SmartAlarm: Voor Inbraak (Trigion), Medisch, Waterschade en Brandschade.
 • Directveilig: Revolutionaire systeem met BORG certificaat t/m klasse 4.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en EZVIZ, Somfy, Foscam, TP-Link, Bosch of Eufy, Yale, Netamo, Eve, Hombli.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Oudeschans?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Oudeschans voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €475,00 en €1350,00. De echte prijs wordt beïnvloed door het type systeem (draadloos of bedraad), extra services zoals meldkamer koppeling en camera’s of rookmelder, het aantal kamers, en de installateur.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij onraad en inbraak analyseert een operator wat er rondom het huis gebeurt en wie er ingeschakeld moet worden. De operator stelt woningeigenaren op de hoogte Bij een geverifieerde alarmmelding Door middel van Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De tarieven van een huisalarm met meldkamer abonnement liggen tussen de €20,00 en €32,50 per 4 weken.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Bij onraad ontvang je op diverse manieren een signaal. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een hard geluidsalarm (sirene) of een app melding op je telefoon. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: e-mail, doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, lichtalarm. In het geval van een stil alarm zal er geen sirene afgaan, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het schrikt ongewenst bezoek af en stimuleren vervolging bij de rechter omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Een voordelige mogelijkheid is een bedrade camera vanaf €250,00 per stuk. Heb je liever haarscherp beeld om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Maak dan de keuze voor een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €625,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Oudeschans.


Postcodegebied: 9696

Plaats een reactie