Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Wedde

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Wedde schrik je inbrekers af en beveilig je jouw woning. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Zo’n alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, kan je laten koppelen aan de meldkamer en geeft je 24/7 een gerust gevoel. Daarnaast kan een huisalarm een signaal geven bij brand, gas of lekkage. In onze keuzehulp check je uitgebreide informatie over de soorten systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop doorzoek je op alarmsysteemcheck.nl erkende beveiligingsbedrijven in Wedde en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-wedde

Alarminstallatie Wedde installeren

Een alarmsysteem houdt in: een elektronisch detectiesysteem dat een melding zal versturen bij beweging, glasbreuk of rook. Bij beweging zal het alarm worden geactiveerd en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. Wanneer je dat wil wordt het woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. De medewerker van de meldkamer kijkt direct mee en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de klant (de bewoner). Bij een geverifieerd alarm worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Wedde? In het bijgaande stappenplan lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Een beveiligingssysteem in huis laten aanleggen

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Creëer een goed overzicht van je huis om erachter te komen waar de risico’s het grootst zijn. Met deze informatie bepaal je welke ramen en deuren beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Betreffende inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: rookmelders, glasbreuksensoren, waterdetectoren, gasdetectoren, magneetcontacten, bewegingsmelders.

 2. Soort alarm kiezen

  Populaire keuze zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bekabeld huisalarm worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden zodat het heel storingsongevoelig is. Het draadloze alternatief heeft geen bedrading nodig en kent een eenvoudige installatie. Een hybride installatie kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  We onderscheiden diverse type alarmeringen: denk aan een app op je telefoon maar ook lichtalarm, geluidsalarm, telefonische oproep, SMS. Een interessante keuze is doorschakeling met de een 24/7 meldkamer (PAC). Zij volgen de meldingen direct op. Om inbrekers te verrassen heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Offertes vergelijken

  Voer jouw postcode en huisnummer in en selecteer de installatie die je wilt. Binnen enkele dagen ontvang je verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Wedde en omgeving.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op een vooraf afgesproken moment. De installateur geeft een uitleg over de werking van het systeem. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) instellen die een notificatie ontvangt bij verdachte omstandigheden.

Een erkend alarmsysteem kopen in Wedde?

Bekijk actuele prijzen bij experts in jouw regio

Keuzehulp: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Westerwolde laten professionele alarmbeveiliging installeren. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Er zijn betaalbare budget producten met enkel detectoren en sirene. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief camerabewaking, afstandsbediening, buitensirene, bewegingsmelders, rookmelders. Evenzeer zul je moeten kiezen voor een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In de volgende paragraaf delen we daar meer info over.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloze alarminstallatie is doorgaans verbonden met een internetverbinding, de sensoren werken op batterijen. Het installatieproces is zo gedaan en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Daarbij is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Negatieve aspecten zijn dat je jaarlijks de detectors moet controleren en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Onkosten inclusief montage: €650,00 tot wel €1300,00.

Een alarmsysteem met kabels
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Het is een waterdicht systeem, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Het is gemakkelijker in onderhoud, het is storingsongevoelig en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Vrijwel helemaal geen last van storingen.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Prijs inclusief installatie: €950,00 tot ongeveer €1800,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar de kabels al voorhanden zijn kies je voor bekabelde detectoren, op plekken waar geen bedrading ligt kies je voor draadloze onderdelen.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €2000,00 – €2450,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In het volgende schema sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Wedde.

 • Rookmelders: waarschuwt jou en je gezin op tijd bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: uitstekend middel om een beginnende brand te beheersen of te blussen.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detector dat een signaal afgeeft richting zodra een beveiligde ruit breekt.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: produceert een geluid dat op grote afstand te horen is.
 • Bewegingsmelder: signaleert beweging in kozijnen en/of in grote ruimtes.
 • Meldkamer abonnement: met een alarmcentrale is je woning in goede handen.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een tag, ID, pincode, pas.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Wedde (november 2023)

Het plaatsen van een alarmsysteem kan je zelfstandig doen. Maar, wanneer je het laat aanleggen door erkend installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In de tabel hieronder ontdek je de adresgegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Wedde. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als GP en Kenwei. Je bekijkt hier ook bedrijven en leveranciers in Vriescheloo, Matsloot, Blijham en Oudeschans.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 praktische tips tegen woninginbraak

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We delen 10 handige tips om de opties voor inbraak in Wedde te limiteren. Je kunt ook meer info bekijken over Meldkamer.

 1. Breng goed hang- en sluitwerk op deuren en ramen aan.
 2. Zorg dat je de deuren en ramen op slot doet.
 3. Leg geen kostbare dingen in het zicht.
 4. Laat de tuin aanvegen als je op vakantie gaat.
 5. Zorg dat de woning er altijd bewoond uitzien.
 6. Laat een slimme deurbel installeren.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg voor afgeschermde social-media profielen.
 9. Beperkt de hoeveel cash geld in huis.
 10. Beveilig je huis of pand met anti inbraak folie.

Beveiligingssysteem voor thuis

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Wedde vergelijken in november 2023

In de provincie Provincie Groningen leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die je van dienst kunnen zijn bij het aanleggen van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze ondernemingen helpen jou met een professionele alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. In de regel werken zij met een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle reactie en levenslange garantieservice.
 • Feenstra.com: Altijd inclusief tweejaarlijks service & onderhoud.
 • Woonveilig: Direct een melding op je smartphone bij onraad.
 • V&S Beveiliging: Voldoet aan elke mogelijke verzekeringseisen.
 • SmartAlarm: 24/7 huisbeveiliging door integratie met Trigion diensten.
 • Directveilig: Revolutionaire systeem met BORG certificaat t/m klasse 4.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en Bosch, D-Link, Foscam, TP-Link, Somfy + Netamo, Arlo, Hombli, Yale, Eufy.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Wedde?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Wedde voor thuis liggen je tussen de €575,00 en €1500,00. De echte prijs wordt berekend a.d.h.v. het type systeem (draadloos of bedraad), het aantal extra opties zoals camera’s of brandmelder, de grootte van de woning en het jaarlijkse onderhoud.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties checkt de centralist of er een dreigende situatie is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. De medewerker van de meldkamer neemt contact op met de bewoners bij overval, inbraak of brand. Met Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De investering in een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €15,00 en +/- €47,50 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Bij verdachte omstandigheden ontvang je op diverse manieren een signaal. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een niet te missen sirene (geluidsalarm) en een pushbericht op je telefoon. Je kunt eventueel ook kiezen voor doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm, e-mail, telefonische oproep. Indien je het stille alarm aanzet is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en de pakkans is een stuk groter omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een systeem met digitale camera’s, vanaf €150,00 per unit. Heb je liever een systeem met HD-beeld zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Kies dan voor een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €625,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Wedde.


Postcodegebied: 9698

Plaats een reactie