Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Matsloot

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Matsloot voel je je een stuk veiliger thuis. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Dit alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, kan je laten koppelen aan de meldkamer en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Als extra voordeel kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij brand, gas of lekkages. In de praktische keuzehulp vind je betrouwbare informatie over de beschikbare systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Bovendien doorzoek je op deze site toonaangevende beveiligingsbedrijven in Matsloot en check je praktische inbraakpreventietips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Korting op de verzekeringspremie.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Eventueel kan het alarm gekoppeld worden aan de meldkamer.

alarmsysteem-matsloot

Alarminstallatie Matsloot laten aanleggen

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektrisch systeem dat een alarm geeft bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij ongewone situaties wordt het alarm getriggerd en krijg je een melding op je smartphone. In veel gevallen wordt het woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. Een agent controleert het signaal en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de betrokken klant. Zodra het alarm geverifieerd kan worden kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Matsloot? In het stukje hieronder leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Maak een goede analyse van de woning en controleer waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Met deze informatie kom je erachter welke deuren en ramen gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Als het gaat om inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: waterdetectoren, gasdetectoren, magneetcontacten, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, rookmelders.

 2. Selectie van soorten alarmen

  De top 3 mogelijkheden zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij de bedrade systemen zijn alle componenten met kabels verbonden zodat het bijna niet te saboteren is. Een wifi-systeem (draadloos) kan werken zonder kabels en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride inrichting is een combinatie van beide.

 3. Kies alarmmeldingen

  We onderscheiden allerlei alarmmeldingen: denk aan een app op je telefoon maar ook geluidsalarm, SMS, lichtalarm, telefonische oproep. Een interessante keuze is doorschakeling van de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Om inbrekers te verrassen heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Offertes opvragen

  Geef het installatie adres in en selecteer de installatie die je wilt. Binnen enkele dagen ontvang je 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Matsloot en de gemeente.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De woningbeveiliger laat goed zien hoe het allemaal werkt. Je kan eventueel ook een contactpersoon ingeven die op de hoogte gesteld moeten worden zodra het alarm afgaat.

Een erkend alarmsysteem kopen in Matsloot?

Bekijk actuele prijzen bij bedrijven uit de buurt

Tips: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Noordenveld beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met eenvoudige functionaliteiten. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over bewegingsmelders, meldkamer koppeling, camerabewaking, rookmelders, buitensirene. Daarbij moet je een keuze maken uit een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. Hierna noemen we alle pluspunten en minpunten.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarm voor woningen is draadloos verbonden met een internetverbinding, en sensors die werken op batterij-power. De installatie gaat eenvoudig en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Daarnaast ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Houd in acht dat batterijen niet eeuwig meegaan en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Snel aan te leggen en zeer flexibel.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Prijzen inclusief montage: €775,00 oplopend tot €1250,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Bij een bekabeld alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Dit werkt heel erg effectief, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse is het zelfs verplicht. Het is gemakkelijker in onderhoud, het is storingsongevoelig en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Zeer betrouwbaar, weinig storingen.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Prijs inclusief installatie: €1300,00 tot wel €1650,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar al bedrading ligt gebruik je bekabelde detectoren, en waar nog geen bedrading is installeer je draadloze sensoren.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1100,00 – €2850,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met allerlei andere producten en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In het stukje hieronder lees je meer over veilig wonen in Matsloot.

 • Rookmelders: waarschuwt bij het ontstaan van brand.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: geeft signaal af zodra inbrekers het glas breken.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: informeert buren bij een inbraak en jaagt inbrekers weg.
 • Bewegingsmelder: direct een melding wanneer beweging wordt waargenomen.
 • Meldkamer abonnement: alarmmeldingen worden doorgestuurd naar meldkamer voor een persoonlijke opvolging.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een tag, pas, pincode, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Matsloot (mei 2024)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Toch, als je het laat plaatsen door een erkend installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In deze tabel tonen wij de adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Matsloot. Zij hebben ervaring met merken als Kenwei en Proteq. Op onze site bekijk je ook installateurs en bedrijven in Haren, Onnen, Vriescheloo en Wedde.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien tips om woninginbraak te verkleinen

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We delen 10 handige tips om de opties voor inbraak in Matsloot te limiteren. We bieden ook aanvullende informatie over Alarmlicht.

 1. Zorg voor hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk.
 2. Zorg dat je de deuren en ramen op slot doet.
 3. Zorg dat er geen kostbaarheden zichtbaar zijn van buitenaf.
 4. Monteer anti-inbraakstrips en dievenklauwen.
 5. Werk met tijdschakelaars voor de binnenverlichting.
 6. Neem een slimme deurbel of camera.
 7. Registreer je bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Overweeg om persoonlijke gegevens van social media te verwijderen.
 9. Berg je sleutels goed op, zowel binnen als buitenhuis.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Matsloot vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Drenthe leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die jou ondersteunen bij het plaatsen van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze leveranciers bieden een effectieve alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. Regelmatig kan jij hier ook terecht voor een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Met unieke SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Met eigen gecertificeerde bemande meldkamer (Alarm Control Nederland).
 • Woonveilig: Eenvoudig zelf monteren, inclusief noodstroomvoorziening voor circa 8 uur.
 • V&S Beveiliging: Altijd een razendsnelle respons bij melding.
 • SmartAlarm: Geen telefoonlijn nodig, integratie met Trigion mogelijk.
 • Directveilig: Altijd geplaatst door een BORG erkende monteur.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en Bosch, D-Link, EZVIZ, TP-Link, Somfy of Hombli, Arlo, Eve, Netamo, Eufy.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Matsloot?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Matsloot voor thuis liggen gemiddeld tussen de €575,00 en €1325,00. De daadwerkelijke prijs komt tot stand door het soort systeem, het aantal extra opties zoals camera’s of koolmonoxidemelder, het aantal ramen en deuren, en garantietermijn.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties bekijkt een medewerker meteen of er een noodzaak is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. Een professional zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen Bij een noodsituatie Door gebruik te maken van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De onkosten van een alarm met meldkamer abonnement variëren tussen de €17,50 en +/- €55,00 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Zodra het alarm wordt getriggerd krijg je direct een melding. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een hard geluidsalarm (sirene) of een bericht op smartphone en tablet. Verder zijn er ook opties voor een melding via: SMS, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm, e-mail. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan zal er geen sirene afgaan, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Een voordelige mogelijkheid is een aantal slimme camera’s, vanaf €225,00 p/stuk. Voorkeur voor maximale veiligheid met HD camera’s om ook gezichten en kentekens te herkennen? Plaats dan een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €450,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Matsloot.


Postcodegebied: 9749

Plaats een reactie