Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Haren

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Haren beveilig je jouw huis, kantoor, garage of schuur tegen inbraak. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Een actieve alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, geeft een melding bij een inbraakpoging en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Eveneens heeft het huisalarm ook een melding bij brand, rook of een gaslek. Via onze adviseurs check je goede informatie over de diverse systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Ook bekijk je op dit portaal toonaangevende beveiligingsbedrijven in Haren en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-haren

Alarminstallatie Haren laten plaatsen

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch mechanisme dat via sensoren een alarm geeft bij onraad en inbraak. Bij verdachte omstandigheden slaat het alarm aan en krijg je een melding op je smartphone. Indien gewenst wordt jouw woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. De beveiliger bekijkt wat er aan de hand is en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de betrokken klant. Bij brand, inbraak of een overval kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Haren? In het onderstaande stappenplan vertellen we precies wat je moet doen.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en ontdek zo waar de risico’s het grootst zijn. Zo weet je welke ramen en deuren verzegeld moeten worden met een sensor. Wat betreft inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: gasdetectoren, glasbreuksensoren, waterdetectoren, beveiligingscamera’s, rookmelders, bewegingsmelders.

 2. Selecteer een type alarm

  De top 3 mogelijkheden zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij de bekabelde optie wordt alle verbonden met draden wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een wifi-systeem (draadloos) is effectief zonder bekabeling en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride product is een combinatie van beide.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Er kan worden gekozen voor diverse type alarmeringen: een melding via een smartphone App, telefonische oproep, SMS, geluidsalarm, lichtalarm. Steeds meer mensen vullen dit aan met een professionele integratie met de Particuliere alarmcentrale PAC. Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Mogelijk is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Prijzen opvragen

  Vul jouw postcode in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Haren.

 5. Installatie en uitleg

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren binnen een korte periode. De specialist laat goed zien hoe het allemaal werkt. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen opgeven die gebeld moeten worden bij onraad.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Haren?

Ontvang gratis offertes van bedrijven uit de buurt

Keuzehulp: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Flink wat huizen in de gemeente Groningen kiezen voor alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Zo zijn er hele voordelige modellen met enkel de noodzakelijke onderdelen. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief camerabewaking, afstandsbediening, buitensirene, rookmelders, bewegingsmelders. Ook start je zoektocht bij het bepalen van een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. Hierna lees je er alles over.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloze alarminstallatie werkt op basis van radiogolven, de sensoren werken op batterijen. Het is makkelijk aan te leggen en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Daarbij ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Nadelen zijn dat je jaarlijks de detectors moet controleren en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Prijzen inclusief montage: €800,00 tot +/- €1750,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Het is een waterdicht systeem, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij panden met een hoge risicoklasse is het zelfs verplicht. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, kent weinig storingen en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Investering inclusief installatie: €1200,00 oplopend tot €1900,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Waar al kabels aangesloten zijn neem je de bekabelde detectoren, en waar nog geen bedrading is installeer je draadloze onderdelen.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1350,00 tot ongeveer €2700,00.

Extra opties huisbeveiliging

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. Hieronder vind je meer informatie over veilig wonen in Haren.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rook met een lokale sirene en pushmelding.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatisch brandblussysteem dat een beginnende brand snel en effectief bestrijdt.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s hebben een afschrikeffect en en helpen dader identificeren.
 • Buitensirene: enorm lawaai zorgt voor paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: maximale veiligheid door de kleinste bewegingen te registreren.
 • Meldkamer abonnement: beveiligers kunnen live schakelen naar jouw woning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een druppel, ID, pas, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Haren (november 2023)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Toch, op het moment je kiest voor een ervaren installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In het bijgaande overzicht ontdek je de adressen en namen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Haren. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als PowerCell en Sandisk. Of bekijk installateurs en bedrijven in Onnen, Glimmen, Matsloot en Vriescheloo.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips tegen woninginbraak

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We bieden 10 handige tips om de opties voor inbraak in Haren te verminderen. Lees ook meer info over Brandbeveiliging.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Sluit ramen en deuren goed af.
 3. Leg waardevolle voorwerpen uit het zicht.
 4. Zorg dat er geen beklimbare spullen bij de woning staan.
 5. Zorg voor geluid of zelfs lawaai in huis.
 6. Laat het je buren weten als je een paar dagen weg bent.
 7. Laat jouw nummer opnemen in de Whatsapp buurtpreventie.
 8. Bedenk goed dat sociale media profielen deels openbaar zijn.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Haren vergelijken in november 2023

In de provincie Provincie Groningen leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die kunnen helpen bij het installeren van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze dienstverleners faciliteren een compleet en professionele alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Optioneel kan jij hier ook terecht voor een bemande meldkamer.

 • Verisure: Levenslange garantie, snelle reactie en SOS-knop.
 • Feenstra.com: Een eigen bemande meldkamer die 24/7 beschikbaar is.
 • Woonveilig: Volledig draadloos en dus eenvoudig zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: Gecertificeerd voor het leveren van kwalitatief hoogstaande beveiligingsoplossingen.
 • SmartAlarm: Geen vast contract, 24/7 professionele monitoring vanuit Trigion.
 • Directveilig: Justitie erkend en BORG gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en Somfy, TP-Link, EZVIZ, Bosch, Foscam of Arlo, Yale, Eve, Hombli, Netamo.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Haren?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Haren voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €375,00 en €1050,00. De echte prijs komt tot stand door het soort systeem, de eventuele uitbreidingen zoals camera’s of CO2 melder, de grootte van de woning en garantietermijn.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen analyseert een operator of er een dreigende situatie is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. Een professional stelt woningeigenaren op de hoogte als er sprake is van inbraak of brand D.m.v. Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De prijs van een inbraakalarm met meldkamer abonnement variëren tussen de €22,50 en +/- €42,50 per maand.

Hoe word ik gewaarschuwd bij een inbraak?

Wanneer het alarmsysteem afgaat krijg je direct een melding. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een luide sirene (geluidsalarm) en een pushbericht op je telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, e-mail, SMS. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en het vergroot de pakkans omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Voor de kleine portemonnee is er een dome/bullet camera vanaf €175,00 per stuk. Voorkeur voor een oplossing met HD-beelden zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Plaats dan een HD IP camera, te bestellen vanaf €475,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Haren.


Postcodegebied: 9751, 9752, 9753

Plaats een reactie