Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Blijham

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Blijham beveilig je jouw huis tegen inbraak. Deze gemeente kent jaarlijks flink wat inbraken. Een actieve alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Daarbij kan een huisalarm een signaal geven bij brand, rook of een gaslek. Via onze adviseurs delen wij populaire info over de meest populaire systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Daarnaast doorzoek je op deze pagina bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Blijham en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • De sirene jaagt inbrekers de deur uit.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Altijd een veilig gevoel, ook op vakantie.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-blijham

Alarminstallatie Blijham plaatsen

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch detectiesysteem dat een melding zal versturen bij onraad en inbraak. Bij ongewone situaties gaat vaak een luid alarm af en ontvang jij op je telefoon een melding. In sommige situaties wordt jouw woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. Een specialist analyseert de melding en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de bewoners. Als er sprake is van inbraak of brand kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Blijham? In het stukje hieronder leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Beveiligingssysteem in mijn huis laten installeren

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Inventariseer jouw woning en achterhaal waar de risico’s het grootst zijn. Op die manier markeer je welke risicovolle plekken beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Met het oog op inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: magneetcontacten, bewegingsmelders, gasdetectoren, waterdetectoren, beveiligingscamera’s, rookmelders.

 2. Kies het soort alarm

  De meest gekozen soorten zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij de bedrade systemen is alles met kabels verbonden wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een kabelvrij systeem (draadloos) heeft geen bedrading nodig en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride systeem is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  We differentiëren verschillende alarmmeldingen: denk aan een app op je telefoon maar ook lichtalarm, SMS, telefonische oproep, E-mail. Vaak kan je optioneel kiezen voor een professionele integratie met de Particuliere Alarm Centrale (PAC). 7 dagen per week, de hele dag door controle. Desgewenst kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Voer je adres in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Blijham.

 5. Installatie van het alarm

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op een vooraf afgesproken moment. De beveiligingsspecialist legt precies uit hoe je het moet bedienen. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) doorgeven die gebeld moeten worden zodra het alarm afgaat.

Een goed alarmsysteem kopen in Blijham?

Vergelijk kosten en voorwaarden van experts in direct regio

Tips: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Heel veel mensen in de gemeente Westerwolde beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met afstandsbediening, meldkamer koppeling, camerabewaking, rookmelders, bewegingsmelders. Verder dien je een keuze te maken uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Hierna zullen we daar een toelichting op geven.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarm voor woningen is draadloos verbonden met een internetverbinding, de detectoren hebben een batterij. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Als laatste kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Grote nadelen zijn dat je regelmatig batterijen moet vervangen en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Tarieven inclusief montage: €650,00 tot €1500,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Dit werkt heel erg effectief, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij panden met een hoge risicoklasse kan men dit verplicht stellen. Je hebt weinig onderhoud nodig, je hebt weinig last van storingen en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Je hebt amper last van storingen en weinig onderhoud nodig.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Prijs inclusief installatie: €1000,00 oplopend tot €2400,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar de kabels al voorhanden zijn installeer je bekabelde detectoren, op plekken waar geen bedrading ligt kan je kiezen voor draadloze sensoren.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Een relatief duur systeem.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1150,00 tot en met €2500,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met aanvullende componenten en slimme beveiliging voor extra comfort. In het blok hierna sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Blijham.

 • Rookmelders: meet de temperatuur in huis den detecteert rook.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatische bewatering bij vuur.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: detector dat een signaal afgeeft richting zodra een beveiligde ruit breekt.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: signaleert beweging in kozijnen en/of in grote ruimtes.
 • Meldkamer abonnement: 24/7 verbinding tussen je woning en de beveiligingscentrale.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een pas, ID, pincode, tag.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Blijham (november 2023)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Alleen, wanneer je het laat aanleggen door speciaal installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In de onderstaande tabel delen wij de adressen en namen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Blijham. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Clarius en SMP. Of bekijk bedrijven en installateurs in Wedde, Vriescheloo, Oudeschans en Bellingwolde.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We bieden handig tips om de mogelijkheden voor inbraak in Blijham te beperken. Je kunt ook meer info bekijken over Seniorenalarm.

 1. Zorg dat je ramen en deuren zijn afgesloten met goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit altijd alle deuren en ramen af.
 3. Leg kostbare apparatuur uit het zicht.
 4. Zet trap en container goed vast.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk als je afwezig bent.
 6. Laat een slimme deurbel installeren.
 7. Informeer naar de mogelijkheden voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Plaats vakantiefoto’s pas na terugkomst van vakantie op social media.
 9. Beperkt de hoeveel cash geld in huis.
 10. Bedek ramen die inbraakgevoelig zijn met anti-inbraakfolie.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Blijham vergelijken in november 2023

In de provincie Provincie Groningen kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die kunnen helpen bij het installeren van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze aanbieders helpen jou met een ingenieuze alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. In veel gevallen kan je kiezen voor een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Snelle meldkamer, gemakkelijk bedienen met App.
 • Feenstra.com: Heel eenvoudig te bedienen met de eigen App.
 • Woonveilig: Volledig draadloos en dus eenvoudig zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: Erkende systemen die aan alle verzekeringseisen voldoen.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte d.m.v. de speciale App (met Trigion meldkamer).
 • Directveilig: Standaard voorzien van VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en Foscam, Somfy, EZVIZ, Bosch, D-Link of Eve, Eufy, Netamo, Arlo, Yale.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Blijham?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Blijham voor thuis liggen gemiddeld tussen de €400,00 en €1350,00. De precieze prijs wordt beïnvloed door het type installatie, de eventuele uitbreidingen zoals een beveiligingscamera of CO2 melder, het aantal ruimtes, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij calamiteiten bekijkt de medewerker wat er precies gebeurt en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. Een specialist waarschuwt de bewoners Bij een noodsituatie Met Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De prijzen van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €17,50 en +/- €45,00 per maand.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Bij onraad kan je op verschillende manieren een melding krijgen. De meest populaire alarmmeldingen zijn een geluidsalarm (sirene) of een notificatie op iPad of telefoon. Alternatieven zijn o.a.: doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, lichtalarm, e-mail. In het geval van een stil alarm zal de indringer niets horen, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het schrikt ongewenst bezoek af en het vergroot de pakkans omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Een voordelige mogelijkheid is een systeem met digitale camera’s, vanaf €250,00 p/stuk. Zoek je volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Probeer dan een HD IP camera, te bestellen vanaf €375,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur Blijham.


Postcodegebied: 9697

Plaats een reactie