Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Heeze

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Heeze kan je met een gerust hart de deur uit. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Zo’n alarminstallatie schrikt inbrekers af, beperkt de eventuele schade en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Evenzeer zal het huisalarm afgaan bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. Middels onze uitgebreide keuzehulp delen wij praktische informatie over de meest bekende type systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Als laatste bekijk je op deze pagina bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Heeze en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Het schrikt inbrekers af (preventieve werking).
 • Als het alarm gaat zal de inbreker weggaan.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-heeze

Alarminstallatie Heeze plaatsen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch mechanisme dat via sensoren een alarm geeft bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij onraad zal het alarm afgaan en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Soms is het woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). De beveiliger kijkt direct mee en waarschuwt de bewoners of andere contactpersonen. Zodra het alarm geverifieerd kan worden kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Heeze? In ons speciale stappenplan geven we tips en leggen we alles uit.

Het installeren van een beveiligingssysteem in huis

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Creëer een goed overzicht van je huis en controleer waar inbrekers binnen kunnen komen. Op basis daarvan maak je een plan welke toegangsplekken minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Met het oog op inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: gasdetectoren, waterdetectoren, rookmelders, bewegingsmelders, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s.

 2. Kies het soort alarm

  Populaire keuze zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bekabeld systeem moeten er overal draden worden getrokken wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een draadloos systeem communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en kan overal worden geïnstalleerd. De hybride mogelijkheid werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Er bestaan diverse type alarmeringen: populair is de melding op je telefoon, maar ook SMS, lichtalarm, geluidsalarm, E-mail. Steeds meer mensen vullen dit aan met een accurate melding voor de Particuliere alarmcentrale PAC. Zij volgen de meldingen direct op. Om inbrekers op heterdaad te betrappen is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vraag gratis offertes op

  Vul eerst jouw postcode in en vertel precies wat je nodig hebt. Je ontvangt binnen korte tijd 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Heeze en de gemeente.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op een vooraf afgesproken moment. De specialist geeft een uitleg over de werking van het systeem. Je kunt nu ook de contactpersonen doorgeven die op de hoogte gesteld moeten worden bij onraad.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Heeze?

Vergelijk kosten en voorwaarden van vakmannen uit de regio

Tips: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Heeze-Leende beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Er zijn betaalbare budget producten met enkel detectoren en sirene. Er bestaan ook complete pakketten met buitensirene, meldkamer koppeling, rookmelders, afstandsbediening, bewegingsmelders. Daarbij start je zoektocht bij het bepalen van een bedraad, draadloos of hybride installatie. In het volgende stuk bespreken we de voordelen en nadelen.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarm voor woningen werkt op basis van radiogolven, en sensors die werken op batterij-power. Het is makkelijk aan te leggen en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Bovendien kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Let erop dat batterijen leeg kunnen raken en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Prijzen inclusief montage: €675,00 tot wel €1200,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Het is de meest betrouwbare keuze, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij panden met een hoge risicoklasse kan men dit verplicht stellen. Het onderhoud is minder complex, je hebt feitelijk nooit last van storingen en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Verplichting bij bedrijven en panden in hogere risicoklasse.
 • De installatie is een stuk duurder.
 • Onkosten inclusief installatie: €950,00 – €2250,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Op de locaties waar al kabels liggen kies je voor bedrade detectoren, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen installeer je draadloze sensoren.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Een relatief duur systeem.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1250,00 tot en met €2450,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met extra componenten en slimme beveiliging voor nog meer gemak. Onderstaand sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Heeze.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatische bewatering bij vuur.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: houd in de gaten wat er in en rondom de woning gebeurt met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: signaleert beweging in kozijnen en/of in grote ruimtes.
 • Meldkamer abonnement: met een alarmcentrale is je woning in goede handen.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een pas, pincode, tag, ID.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Heeze (december 2023)

Het behoort tot de opties om zelf een systeem aan te leggen. Alleen, als je het uitbesteed aan een lokaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In de onderstaande tabel vind je de adressen en namen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Heeze. Zij kunnen je helpen met merken zoals CSAG en Venitem. Op onze site bekijk je ook verkooppunten en leveranciers Leende, Geldrop, Luyksgestel en Westerhoven.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 anti woninginbraak tips

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We delen goed werkende tips om de mogelijkheden voor inbraak in Heeze te beperken. Je kunt ook meer info bekijken over Brandblusser.

 1. Zorg dat je ramen en deuren zijn afgesloten met goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je sloten echt op slot draait.
 3. Probeer altijd de dure spullen op te ruimen.
 4. Zet ladders en kliko’s weg.
 5. Zorg voor geluid of zelfs lawaai in huis.
 6. Maak slimme afspraken met de buren.
 7. Registreer je bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Bedenk goed dat sociale media profielen deels openbaar zijn.
 9. Leg sleutels op een veilige plaats.
 10. Laat anti-inbraakfolie plaatsen op de ramen.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Heeze vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Noord-Brabant zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die gespecialiseerd zijn in het plaatsen van alarmen en bewakingscamera’s. Deze aanbieders staan bekend om een slimme alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. In potentie bieden zij de optie tot een eigen meldkamer.

 • Verisure: Extra snelle melding richting politie en hulpdiensten.
 • Feenstra.com: Toegang tot de woning middels een code of druppel.
 • Woonveilig: Zonder boren en volledig draadloos, gemakkelijk zelf plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Draadloos systeem dat je eenvoudig kunt verhuizen of uitbreiden.
 • SmartAlarm: Uit te breiden met de alarmcentrale van Trigion.
 • Directveilig: Installatie en service door vakmensen.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en Foscam, Somfy, TP-Link, EZVIZ, D-Link + Arlo, Hombli, Eufy, Netamo, Yale.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Heeze?

De kosten van een slim alarmsysteem in Heeze voor thuis liggen tussen de €525,00 en €850,00. De uiteindelijke prijs wordt gekenmerkt door het type installatie, de additionele services zoals meldkamer en camera’s of gasdetector, het woonoppervlak, en de jaarlijkse inspectie.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Zodra het alarm beweging detecteert bekijkt de medewerker wat er rondom het huis gebeurt en of hulpdiensten moeten worden benaderd. Een professional probeert bewoners meteen te bellen bij een noodgeval Door het inschakelen van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De investering in een huisalarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €12,50 en €50,00 per 4 weken.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Wanneer het alarmsysteem afgaat kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een signaal per telefoon (App). Je kunt eventueel ook kiezen voor e-mail, lichtalarm, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer. Bij een stil alarm zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het schrikt inbrekers af en het vergroot de pakkans omdat je beelden terug kunt kijken. Een goedkope optie is een combinatie van basis camera’s, vanaf €175,00 per camera. Heb je liever maximale veiligheid met HD camera’s zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Plaats dan een HD IP camera, te bestellen vanaf €450,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Heeze.


Postcodegebied: 5590, 5591

Plaats een reactie