Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Eesergroen

Met een alarmsysteem in Eesergroen beveilig je jouw huis tegen inbraak. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Een eigen alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, kan je laten koppelen aan de meldkamer en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Evenzeer signaleert een huisalarm ook bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. In onze handige keuzehulp delen wij uitgebreide details over de soorten systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Afsluitend verstrekken we hier bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Eesergroen en vind je slimme tips tegen inbraak.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Altijd een veilig gevoel, ook op vakantie.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-eesergroen

Alarminstallatie Eesergroen laten aanleggen

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektronisch mechanisme dat een melding zal versturen bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij een ongewone beweging gaat vaak een sirene af en krijg je meteen melding op je smartphone. Tegen extra betaling is het woningalarm aangesloten op de meldkamer. De operator bekijkt wat er aan de hand is en probeert contact te leggen met de contactpersonen (sleutelhouders). Bij een overval, inbraak of brand kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Eesergroen? Hieronder nemen we alle stappen met je door.

Beveiligingssysteem in mijn huis laten installeren

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Maak een goede analyse van de woning en achterhaal waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Daardoor kom je erachter welke deuren en ramen sensoren / detectoren moeten krijgen. M.b.t. inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: glasbreuksensoren, magneetcontacten, bewegingsmelders, waterdetectoren, rookmelders, beveiligingscamera’s.

 2. Selectie van soorten alarmen

  Je kunt kiezen uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bekabeld woningalarm is de installatie grotendeels verbonden met kabels zodat het bijna niet te saboteren is. Een wifi-systeem (draadloos) is effectief zonder bekabeling en is een stuk flexibeler. Een hybride systeem werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  We onderscheiden allerlei alarmmeldingen: een melding via een smartphone App, telefonische oproep, E-mail, geluidsalarm, SMS. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van een automatische melding naar de Particuliere alarmcentrale PAC. 7 dagen per week, de hele dag door controle. Als laatste kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Offertes opvragen

  Vul eerst jouw postcode in en kies wat je wilt laten installeren. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Eesergroen en omgeving.

 5. Installatie en uitleg

  Een beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op een vooraf afgesproken moment. De beveiliger demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) inprogrammeren die gealarmeerd worden bij onraad.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Eesergroen?

Vergelijk tarieven van specialisten uit de regio

Tips: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Steeds meer mensen in de gemeente Borger-Odoorn laten professionele alarmbeveiliging installeren. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Er zijn goedkope instap-systemen met enkel noodzakelijke functies. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief afstandsbediening, camerabewaking, rookmelders, bewegingsmelders, buitensirene. Tevens start je zoektocht bij het bepalen van een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In de volgende opsomming noemen we alle pluspunten en minpunten.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloze alarminstallatie is doorgaans verbonden met een internetverbinding, en sensors die werken op batterij-power. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Bovendien ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Vergeet niet dat je regelmatig batterijen moet vervangen en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Snel aan te leggen en zeer flexibel.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Investering inclusief montage: €750,00 – €1650,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. De werking is erg nauwkeurig, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij panden met een hoge risicoklasse is dit type zelfs een verplichting. Je hebt weinig onderhoud nodig, je hebt feitelijk nooit last van storingen en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • Minder geschikt voor de bestaande bouw.
 • Prijzen inclusief installatie: €1075,00 tot ongeveer €2350,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Het is zeer betrouwbaar, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Op plekken waar al bedrading ligt gebruik je bekabelde onderdelen, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen kan je kiezen voor draadloze sensors.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Een relatief duur systeem.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1650,00 tot wel €2950,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief aanvullende componenten en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In het stukje hieronder vind je meer informatie over veilig wonen in Eesergroen.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: afgesteld op de ruimtes in het pand.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: helpt preventief en zorgt dat je zelf alles op beveiligingscamera beeld hebt staan.
 • Buitensirene: luid alarm dat paniek zaait en buren informeert bij een inbraak.
 • Bewegingsmelder: te plaatsen in ramen, deuren of op hoogte in grote ruimten.
 • Meldkamer abonnement: met een alarmcentrale is je woning in goede handen.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een pincode, pas, tag, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Eesergroen (november 2023)

Eventueel kun je ervoor kiezen zelf alles aan te leggen. Echter, op het moment je kiest voor een ervaren installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In de onderstaande tabel bieden wij namen plus adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Eesergroen. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Axis en Ewent. Op onze site bekijk je ook verkooppunten en leveranciers Vlagtwedde, Bourtange, Ees en Ellertshaar.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om kans op woninginbraak te verkleinen

Iedere woning is inbraakgevoelig. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. In het stukje hieronder vind je 10 handige tips om de kans op inbraak in Eesergroen te verminderen. Of klik door voor meer informatie over Hybride alarmsysteem.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten.
 3. Leg geen kostbare dingen in het zicht.
 4. Laat de tuin aanvegen als je op vakantie gaat.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Meer zicht op de voorzijde van de woning met een slimme deurbel.
 7. Sluit je aan bij Whatsapp buurtpreventie.
 8. Ga verstandig om met je social media.
 9. Leg je sleutels niet onder een deurmat of bloempot.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Eesergroen vergelijken in november 2023

In de provincie Provincie Drenthe zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die gespecialiseerd zijn in het plaatsen van een alarm en bewakingscamera’s. Deze bedrijven faciliteren een slimme alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. In potentie bieden zij de optie tot een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Speciale SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Naast inbraak ook rookmelder en paniekknop beschikbaar.
 • Woonveilig: Eenvoudig uit te breiden met extra bewegingsmelders, deur-/raamcontacten.
 • V&S Beveiliging: Ervaren adviseurs en vakmannen met persoonlijke aanpak.
 • SmartAlarm: Eenvoudig te koppelen aan de Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Revolutionaire systeem met BORG certificaat t/m klasse 4.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en Somfy, TP-Link, EZVIZ, D-Link, Bosch of Hombli, Eve, Yale, Netamo, Eufy.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Eesergroen?

De kosten van een slim alarmsysteem in Eesergroen voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €425,00 en €1100,00. De exacte prijs wordt beïnvloed door het type alarm, extra opties zoals een beveiligingscamera of koolmonoxidemelder, het soort woning, en het jaarlijkse onderhoud.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij beweging, glasbreuk of rook bekijkt een medewerker meteen wat er rondom het huis gebeurt en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. De operator stelt woningeigenaren op de hoogte Bij een geverifieerde alarmmelding Met Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De onkosten van een inbraakalarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €17,50 en +/- €30,00 per maand.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Bij een verdachte poging kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. De meest populaire alarmmeldingen zijn een hard geluidsalarm (sirene) of een pushmelding op je smartphone. Alternatieven zijn o.a.: SMS, telefonische oproep, e-mail, doorschakeling naar meldkamer. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Bij een beperkt budget kun je denken aan een bekabelde analoge camera vanaf €150,00 per aansluiting. Vind je dit niet voldoende en zoek je een compleet beveiligd huis met HD beeld om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Installeer dan een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €450,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Eesergroen.


Postcodegebied: 9537

Plaats een reactie