Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Zwammerdam

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Zwammerdam beveilig je jouw woning tegen inbrekers. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Een alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en geeft je meer gemoedsrust. Tevens stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij brand, gas of lekkage. Met onze speciale keuzehulp delen wij uitgebreide info over de diverse systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Ook verstrekken we op dit portaal toonaangevende beveiligingsbedrijven in Zwammerdam en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Het systeem heeft een preventieve werking.
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Korting op de verzekeringspremie.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Eventueel kan het alarm gekoppeld worden aan de meldkamer.

alarmsysteem-zwammerdam

Alarminstallatie Zwammerdam aanleggen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch detectiesysteem dat een (stil) alarm afgeeft bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij een signalering gaat vaak een sirene af en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Steeds vaker wordt jouw woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. Een specialist analyseert de melding en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de bewoners. Zodra het alarm geverifieerd kan worden kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Zwammerdam? In ons speciale stappenplan vertellen we precies wat je moet doen.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Inventariseer jouw woning en achterhaal waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Aan de hand hiervan maak je een plan welke toegangsplekken gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. M.b.t. inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: magneetcontacten, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders, gasdetectoren, rookmelders.

 2. Selectie van soorten alarmen

  De top 3 mogelijkheden zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij de bekabelde optie moeten er overal draden worden getrokken wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een draadloos systeem heeft geen bedrading nodig en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride inrichting is een combinatie van beide.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  We onderscheiden meerdere type alarmen: een melding via een smartphone App, geluidsalarm, lichtalarm, SMS, telefonische oproep. Vaak kan je optioneel kiezen voor extra service van de alarmcentrale (PAC). Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Indien gewenst kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Vraag offertes aan

  Vul jouw postcode in en vertel precies wat je nodig hebt. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Zwammerdam en de directe omgeving.

 5. Installatie van het alarm

  Het gekozen beveiligingsbedrijf plaatst het alarm binnen een korte periode. De beveiliger hoe je het systeem in werking stelt. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen opgeven die op de hoogte gesteld moeten worden bij verdachte omstandigheden.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Zwammerdam?

Vergelijk kosten en voorwaarden van beveiligingsbedrijven uit de regio

Keuzehulp: Soorten beveiligingssystemen

Heel veel mensen in de gemeente Alphen aan den Rijn kiezen voor alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Er zijn betaalbare budget producten met enkel detectoren en sirene. Er bestaan ook complete pakketten met afstandsbediening, camerabewaking, bewegingsmelders, rookmelders, buitensirene. Verder heb je de keuze uit een bekabeld, draadloos of hybride installatie. In het volgende stuk lees je er alles over.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloze alarminstallatie werkt op basis van radiogolven, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Het is heel snel te installeren en het is met name geschikt voor oudere woningen. Als laatste kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Nadelen zijn dat je jaarlijks de detectors moet controleren en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Investering inclusief montage: €775,00 tot +/- €2000,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Bij een volledig bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, je hebt feitelijk nooit last van storingen en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Onkosten inclusief installatie: €950,00 tot +/- €2250,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Op plekken waar al bedrading ligt gebruik je bekabelde sensors, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn installeer je draadloze sensoren.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1350,00 tot €2100,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In het blok hierna vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Zwammerdam.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: brandblusinstallatie om beginnende brand te detecteren en beheersen.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: helpt preventief en zorgt dat je zelf alles op beveiligingscamera beeld hebt staan.
 • Buitensirene: enorm lawaai zorgt voor paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: maakt gebruik van een infrarood signaal om beweging in huis te detecteren.
 • Meldkamer abonnement: direct opvolging van een alarm door professionele beveiligingsmedewerkers.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een pincode, ID, pas, tag.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Zwammerdam (juni 2024)

Je kunt het alarm zelf installeren. Maar, wanneer je dit laat doen door een vakkundig installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In dit overzicht check je de adresgegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Zwammerdam. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Videotec en Escalight. Je kunt ook doorklikken naar verkooppunten en leveranciers Woubrugge, Nootdorp, Rijnsaterwoude en Ter Aar.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Preventietips om woninginbraak te voorkomen

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. Hierna delen we goed werkende tips om de opties voor inbraak in Zwammerdam te beperken. Lees ook meer info over Koolmonoxidemelder.

 1. Beveilig ramen en deuren met goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je sloten echt op slot draait.
 3. Leg kostbare apparatuur uit het zicht.
 4. Zet trap en container goed vast.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Maak slimme afspraken met de buren.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Overweeg om persoonlijke gegevens van social media te verwijderen.
 9. Berg eventueel cash geld op in een kluis of bank.
 10. Koop anti-inbraakfolie en breng dit aan op inbraakgevoelige ramen.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Zwammerdam vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Zuid-Holland kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die volledig gespecialiseerd zijn in het plaatsen van alarmen en bewakingscamera’s. Zij bieden een professionele alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. In veel gevallen heb je de keuze voor een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Speciale SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Live beeld van de camera’s in je woning in de App.
 • Woonveilig: Direct geïnformeerd op je mobiele telefoon bij een alarm.
 • V&S Beveiliging: Gebruiksvriendelijk, betrouwbaar en volledig draadloos.
 • SmartAlarm: Koppel je SmartAlarm alarmsysteem met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Standaard voorzien van VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en Foscam, D-Link, Somfy, Bosch, EZVIZ & Eve, Yale, Eufy, Netamo, Arlo.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Zwammerdam?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Zwammerdam voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €475,00 en €1125,00. De normale prijs wordt gekenmerkt door het gekozen systeem, extra opties zoals meldkamer en camera’s of rookmelder, het aantal ruimtes, en garantietermijn.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij een bepaalde gebeurtenis controleert een centralist wat de actuele status is en wie er ingeschakeld moet worden. De operator zoekt meteen contact met de bewoners bij overval, inbraak of brand. Door gebruik te maken van Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De kosten van een alarmsysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €22,50 en €52,50 per 4 weken.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Bij een foute beweging kan je op diverse manieren een melding krijgen. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een notificatie op iPad of telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook lichtalarm, e-mail, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan zal de indringer niets horen, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het schrikt inbrekers af en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Een voordelige mogelijkheid is een set met analoge camera’s, vanaf €150,00 per unit. Vind je dit niet voldoende en zoek je optimaal gedetailleerd beeld om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Kies dan voor een HD IP camera vanaf €425,00 per aansluiting. Gemakkelijk te plaatsen door de beveiligingsadviseur Zwammerdam.


Postcodegebied: 2470, 2471

Plaats een reactie