Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Vlagtwedde

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Vlagtwedde heb je altijd een enorm veilig gevoel binnen en buiten huis. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Een actieve alarminstallatie schrikt inbrekers af, kan je laten koppelen aan de meldkamer en geeft je meer gemoedsrust. Als extra voordeel kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij brand, gas of lekkage. In onze handige keuzehulp bieden we handige info over de beschikbare systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Verder verstrekken we op deze pagina erkende beveiligingsbedrijven in Vlagtwedde en vind je hier handige anti-inbraaktips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Het schrikt inbrekers af (preventieve werking).
 • Grotere kans dat inbrekers opgepakt kunnen worden.
 • Voordelige verzekeringspremie.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-vlagtwedde

Alarminstallatie Vlagtwedde laten plaatsen

Een alarmsysteem is een beveiligingsinstallatie dat dankzij detectoren een alarm genereert bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij een foute beweging zal het alarm worden geactiveerd en krijg je een melding op je smartphone. Als extra optie is het woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. Een expert kijkt de melding na en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de betrokken klant. Bij een geverifieerde alarmmelding kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Vlagtwedde? In het stukje hieronder leggen we precies uit hoe dit werkt.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Zorg voor een goed beeld van het huis en check op welke plekken inbrekers de woning kunnen binnendringen. Op die manier markeer je welke ingangen verzegeld moeten worden met een sensor. Als we het hebben over inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: waterdetectoren, glasbreuksensoren, gasdetectoren, magneetcontacten, rookmelders, bewegingsmelders.

 2. Soort alarm kiezen

  De meest gekozen soorten zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij een bedraad systeem is de installatie grotendeels verbonden met kabels wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Het draadloze alternatief communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride inrichting is een combinatie van beide.

 3. Alarmmeldingen

  Er zijn verschillende alarmmeldingen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor E-mail, lichtalarm, geluidsalarm, SMS. Vaak kan je optioneel kiezen voor extra service van een speciale meldkamer (PAC). Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Desgewenst kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Offertes vergelijken

  Voer je adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je ontvangt zo snel mogelijk verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Vlagtwedde en de directe omgeving.

 5. Installatie en uitleg

  Het gekozen beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op de gekozen dag. De beveiliger demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Je kunt nu ook de contactpersonen doorgeven die op de hoogte gesteld moeten worden bij verdachte omstandigheden.

Een goed alarmsysteem kopen in Vlagtwedde?

Krijg verschillende offertes van beveiligingsbedrijven in jouw buurt

Advies: Kies het juiste beveiligingssysteem

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Westerwolde beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Er zijn goedkope standaard modellen met alleen basisfuncties. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals bewegingsmelders, rookmelders, meldkamer koppeling, buitensirene, camerabewaking. Verder dien je een keuze te maken uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In het volgende stuk lees je er alles over.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarm voor woningen sluit je doorgaans aan op de WIFI, en sensors die werken op batterij-power. Het installatieproces is zo gedaan en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Bovendien is het systeem zeer flexibel en voordelig. Let erop dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en dat het wat meer storingen kent.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Tarieven inclusief montage: €725,00 oplopend tot €2100,00.

Een alarmsysteem met kabels
In het geval van een bekabeld alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij de hogere risicoklasse kan men dit verplicht stellen. Je hebt weinig onderhoud nodig, het is storingsongevoelig en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Tarief inclusief installatie: €1275,00 tot ongeveer €1600,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Het is zeer betrouwbaar, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Waar al bedrading ligt gebruik je bedrade componenten, en waar nog geen bedrading is installeer je draadloze componenten.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1300,00 tot circa €2200,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Je kunt het alarm uitbreiden met extra sensoren en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In het stukje hieronder vind je meer informatie over veilig wonen in Vlagtwedde.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: brandblusinstallatie om beginnende brand te detecteren en beheersen.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: detector dat een signaal afgeeft richting zodra een beveiligde ruit breekt.
 • Camerabeveiliging: helpt preventief en zorgt dat je zelf alles op beveiligingscamera beeld hebt staan.
 • Buitensirene: enorm lawaai zorgt voor paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: signaleert bewegingen op basis van echografie of infraroodstraling.
 • Meldkamer abonnement: controleert meldingen en schakelt indien nodig hulpdiensten in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een druppel, pincode, ID, tag.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Vlagtwedde (december 2023)

Het plaatsen van een alarmsysteem kan je zelfstandig doen. Alleen, als je het uitbesteed aan een lokaal installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In de bijgaande tabel vind je de adresgegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Vlagtwedde. Zij hebben ervaring met merken als Technomax en Bosch. Je kunt ook doorklikken naar aanbieders en bedrijven in Bourtange, Sellingen, Eesergroen en Ees.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We bieden goed werkende tips om de opties voor inbraak in Vlagtwedde te limiteren. Je kunt ook meer info bekijken over Bedrijfsbeveiliging.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Doe voordat je weggaat de ramen en deuren dicht.
 3. Verstop de dure bezittingen op veilige plekken.
 4. Zet je containers of ladder weg of vast.
 5. Zorg voor automatische verlichting.
 6. Bij de voordeur kun je een slimme deurbel laten installeren.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Denk goed na wat je deelt op social media.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Maak ruiten minder kwetsbaar met anti-inbraakfolie.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Vlagtwedde vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Groningen zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die kunnen helpen bij het aanleggen van een alarm en bewakingscamera’s. Deze leveranciers faciliteren een effectieve alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. Mogelijk kan jij hier ook terecht voor een eigen meldkamer.

 • Verisure: Altijd binnen een halve minuut reactie van de meldkamer.
 • Feenstra.com: Oók veilig bij sabotage, internet- en elektriciteitsstoringen.
 • Woonveilig: Eenvoudig te bedienen (met sleutelhanger, bedieningspaneel, app).
 • V&S Beveiliging: Altijd een razendsnelle respons bij melding.
 • SmartAlarm: Voor Inbraak (Trigion), Medisch, Waterschade en Brandschade.
 • Directveilig: Revolutionaire systeem met BORG certificaat t/m klasse 4.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en Somfy, TP-Link, Bosch, Foscam, D-Link & Hombli, Yale, Arlo, Eve, Eufy.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Vlagtwedde?

De kosten van een goed alarmsysteem in Vlagtwedde voor thuis liggen ongeveer tussen de €325,00 en €875,00. De normale prijs wordt berekend a.d.h.v. het type alarm, de aanvullende diensten zoals een beveiligingscamera of CO2 melder, het soort woning, en de installateur.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij gevaarlijke gebeurtenissen analyseert een operator wat er precies gebeurt en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. De centralist neemt contact op met de bewoners als er sprake is van inbraak of brand Met Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De prijzen van een alarmsysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €15,00 & €35,00 per maand.

Hoe word ik gewaarschuwd bij een inbraak?

Bij een ongewone beweging is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. De meest populaire alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een melding op je telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook telefonische oproep, e-mail, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer. Als je een stil alarm laat installeren hoort de indringer niets, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het ontmoedigt inbrekers en de pakkans is een stuk groter omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Voor de kleine portemonnee is er een bekabelde analoge camera vanaf €200,00 p/stuk. Wil je volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Zoek dan naar een HD IP camera, te bestellen vanaf €500,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Vlagtwedde.


Postcodegebied: 9540, 9541

Plaats een reactie