Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem De Wilp

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in De Wilp beveilig je jouw woning tegen inbrekers. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Zo’n alarminstallatie heeft een preventieve werking, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en geeft je meer gemoedsrust. Ook signaleert een huisalarm ook bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. In onze handige keuzehulp delen wij handige informatie over de verschillende type systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Daarnaast vergelijk je op deze site verschillende beveiligingsbedrijven in De Wilp en vind je slimme tips tegen inbraak.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-de-wilp

Alarminstallatie De Wilp laten plaatsen

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektronisch waarschuwingssysteem dat via sensoren een alarm geeft bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij beweging zal het alarm afgaan en krijg je meteen melding op je smartphone. Steeds vaker wordt het woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). De medewerker bekijkt de situatie en neemt direct contact op met de bewoners of andere contactpersonen. Bij een noodgeval kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in De Wilp? In het onderstaande stappenplan geven we tips en leggen we alles uit.

Een beveiligingssysteem thuis laten aanleggen

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Maak een goed profiel van jouw woning en controleer waar inbrekers binnen kunnen komen. Op basis daarvan bepaal je welke ramen en deuren uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. M.b.t. inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: glasbreuksensoren, gasdetectoren, rookmelders, waterdetectoren, magneetcontacten, beveiligingscamera’s.

 2. Selecteer een type alarm

  Je hebt de keuze uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij een bekabeld huisalarm is alles met kabels verbonden zodat het bijna niet te saboteren is. Een kabelvrij systeem (draadloos) heeft geen kabels nodig en kan snel worden aangesloten. Een hybride oplossing een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Alarmmeldingen

  Er zijn allerlei alarmmeldingen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: telefonische oproep, E-mail, SMS, lichtalarm. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van doorschakeling van de meldkamer (PAC). 7 dagen per week, de hele dag door controle. Om inbrekers te verrassen is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Offertes opvragen

  Vul eerst jouw postcode in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in De Wilp en de directe omgeving.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op een vooraf afgesproken moment. De beveiliger legt precies uit hoe het systeem werkt. Je kan eventueel ook een contactpersoon inprogrammeren die gebeld moeten worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een professioneel alarmsysteem kopen in De Wilp?

Bekijk actuele prijzen bij installateurs in de buurt

Advies: Type beveiligingssystemen

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Westerkwartier kiezen voor alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Zo zijn er hele voordelige modellen met enkel detectoren en sirene. Er bestaan ook complete pakketten met bewegingsmelders, buitensirene, afstandsbediening, rookmelders, meldkamer koppeling. Ook heb je de keuze uit een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In het volgende stuk lichten we dat verder toe.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarmsysteem werkt op basis van radiogolven, dat werkt op batterijen. Het is makkelijk aan te leggen en het is met name geschikt voor oudere woningen. Als laatste kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Grote nadelen zijn dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Snel aan te leggen en zeer flexibel.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Tarief inclusief montage: €775,00 tot €2000,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Wanneer je kiest voor een bedraad alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Het is een waterdicht systeem, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 is het zelfs verplicht. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, kent weinig storingen en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Prijzen inclusief installatie: €1250,00 tot ongeveer €1800,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Waar de kabels al voorhanden zijn kies je voor bedrade sensors, op de plekken waar nog geen kabels liggen kies je voor draadloze sensoren.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1750,00 tot +/- €3000,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In de lijst hieronder lees je meer informatie over extra veilig wonen in De Wilp.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners en eventueel contactpersonen elders bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: laat het alarm afgaan wanneer deze beweging en warmte detecteert.
 • Meldkamer abonnement: particuliere meldkamers met een directe hoge prio lijn met de Politie.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een ID, pincode, pas, tag.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in De Wilp (juni 2024)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Toch, wanneer je het laat aanleggen door vakkundig installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In het bijgaande overzicht bieden wij de bedrijfsnamen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in De Wilp. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Royal Safe en ABI. Op onze site bekijk je ook bedrijven en leveranciers in Loon, Beilen, Jonkersvaart en Niebert.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Verklein de kans op woninginbraak met deze tips

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We bieden goed werkende tips om de mogelijkheden voor inbraak in De Wilp te limiteren. Je kunt ook meer info bekijken over Informatie over alarmsystemen.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit ramen en deuren goed af.
 3. Zorg dat er geen kostbaarheden zichtbaar zijn van buitenaf.
 4. Zorg dat je huis ook buiten goed verlicht is.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk.
 6. Laat de buren je woning checken indien je weg bent.
 7. Check of er iets bestaat als Whatsapp buurtpreventie.
 8. Denk goed na wat je deelt op social media.
 9. Berg je sleutels goed op, zowel binnen als buitenhuis.
 10. Plak anti-inbraakfolie en inbraakstrips op ramen en deuren.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Professionele huisbeveiliging met meldkamer en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf De Wilp vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Groningen zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die kunnen helpen bij het aanleggen van een alarm en bewakingscamera’s. Deze dienstverleners helpen jou met een zeer veilige alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. Doorgaans werken zij met een bemande meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Gemakkelijk te bedienen met de meegeleverde App.
 • Woonveilig: Past zich slim aan op de situatie thuis met Smart Assist.
 • V&S Beveiliging: Altijd met lokale service en een persoonlijke aanpak.
 • SmartAlarm: Koppel je SmartAlarm alarmsysteem met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: 24/7 doormelding met virtuele of bemande meldkamer.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en TP-Link, EZVIZ, Somfy, D-Link, Bosch + Yale, Eufy, Netamo, Arlo, Hombli.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in De Wilp?

De kosten van een goed alarmsysteem in De Wilp voor thuis liggen gemiddeld tussen de €350,00 en €825,00. De normale prijs wordt berekend a.d.h.v. het soort systeem, de extra opties zoals camerabeveiliging of brandmelder, het aantal ruimtes, en de jaarlijkse inspectie.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Op het moment dat er een melding binnenkomt wordt er in de alarmcentrale gekeken of er een noodzaak is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. De operator stelt woningeigenaren op de hoogte Bij een noodsituatie Door gebruik te maken van Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De investering in een woningalarm inclusief meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €15,00 en €52,50 per maand.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Bij onraad is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. De meest populaire alarmmeldingen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een app melding op je telefoon. Andere beschikbare meldingen zijn: telefonische oproep, SMS, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer. Als je een stil alarm laat installeren is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het schrikt ongewenst bezoek af en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Bij een beperkt budget kun je denken aan een dome/bullet camera vanaf €150,00 per aansluiting. Wil je haarscherp beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? Zoek dan naar een HD IP camera vanaf €375,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur De Wilp.


Postcodegebied: 9367

Plaats een reactie