Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Bodegraven

Door middel van een alarmsysteem in Bodegraven beveilig je jouw huis tegen inbraak. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Een eigen alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en geeft je een gerust en veilig gevoel. Eveneens waarschuwt een huisalarm ook bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. In de praktische keuzehulp delen wij uitgebreide informatie over de meest populaire systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Bovendien tonen wij op dit platform bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Bodegraven en vind je slimme tips tegen inbraak.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Altijd een veilig gevoel, ook op vakantie.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-bodegraven

Alarminstallatie Bodegraven aanleggen

Een alarmsysteem houdt in: een beveiligingssysteem dat notificaties verstuurt bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij verdachte omstandigheden zal het alarm afgaan en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Soms wordt het woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. De medewerker bekijkt wat er aan de hand is en neemt telefonisch contact op met de bewoners of andere contactpersonen. Bij een overval, inbraak of brand worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Bodegraven? In het stukje hieronder nemen we alle stappen met je door.

Beveiligingssysteem in mijn woning laten installeren

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis om erachter te komen waar de risico’s het grootst zijn. Aan de hand hiervan kom je erachter welke risicovolle plekken voorzien moeten worden van detectors. Als we het hebben over inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: rookmelders, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, gasdetectoren, magneetcontacten, waterdetectoren.

 2. Kies het type alarm

  Je hebt de keuze uit een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bekabeld woningalarm zijn alle componenten met kabels verbonden wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Het draadloze alternatief is effectief zonder bekabeling en kent een eenvoudige installatie. Een hybride installatie kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Type alarmering

  We differentiëren diverse type alarmeringen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor SMS, telefonische oproep, geluidsalarm, E-mail. Steeds meer mensen vullen dit aan met een accurate melding voor de Particuliere alarmcentrale PAC. Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Als laatste kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Vul eerst jouw postcode in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Bodegraven.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op de gekozen dag. De medewerker legt precies uit hoe het systeem werkt. Je kunt nu ook de contactpersonen opgeven die gebeld moeten worden bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Bodegraven?

Vergelijk tarieven van specialisten in direct regio

Advies: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn betaalbare budget producten met alleen basisfuncties. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals rookmelders, meldkamer koppeling, bewegingsmelders, camerabewaking, buitensirene. Tevens zul je moeten kiezen voor een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In het volgende stuk zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarm voor woningen wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, de sensoren werken op batterijen. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het is met name geschikt voor oudere woningen. Als laatste kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Vergeet niet dat batterijen op kunnen raken en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Snel aan te leggen en zeer flexibel.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Prijs inclusief montage: €750,00 – €1300,00.

Een bedraad alarmsysteem
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Er zijn nauwelijks storingen, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 wordt dit gezien als een verplichting. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, je hebt feitelijk nooit last van storingen en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Zeer betrouwbaar, weinig storingen.
 • Minder gemakkelijk uit te breiden of aan te passen.
 • Prijs inclusief installatie: €1125,00 tot wel €1950,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. De basis is een bekabelde alarminstallatie, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Op plekken waar al bedrading ligt installeer je bedrade detectoren, op de plekken waar nog geen kabels liggen kies je voor draadloze onderdelen.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1600,00 – €2550,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met allerlei andere producten en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In het stukje hieronder vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Bodegraven.

 • Rookmelders: meet de temperatuur in huis den detecteert rook.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: detector dat een signaal afgeeft richting zodra een beveiligde ruit breekt.
 • Camerabeveiliging: je hebt je eigen beveiligingscamera beelden voor onderzoek.
 • Buitensirene: informeert buren bij een inbraak en jaagt inbrekers weg.
 • Bewegingsmelder: signaleert bewegingen op basis van echografie of infraroodstraling.
 • Meldkamer abonnement: meldingen worden doorgestuurd naar getrainde centralisten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een druppel, tag, pas, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Bodegraven (april 2024)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Maar, op het moment je kiest voor een erkend installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In de onderstaande tabel vind je de gegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Bodegraven. Zij kunnen je helpen met merken zoals Hikvision en Siegen. Of bekijk installatiebedrijven en leveranciers in Nieuwerbrug aan den Rijn, Noorden, Koudekerk aan den Rijn en Hazerswoude-Rijndijk.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 praktische tips tegen woninginbraak

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. Hierna delen we goed werkende tips om de kans op inbraak in Bodegraven te beperken. Bekijk ook meer informatie over Toegangscontrole.

 1. Zorg voor goedgekeurd hang- en sluitwerk.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Leg niks in het zicht, maar verberg alles in kasten.
 4. Laat geen voorwerpen achter die de inbreker kunnen helpen.
 5. Zorg voor geluid of zelfs lawaai in huis.
 6. Maak afspraken met je buren: de ideale beveiliging van je huis.
 7. Start- of sluit je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vermeld niet op social media dat je op vakantie bent.
 9. Leg al je kostbare spullen vast.
 10. Breng anti-inbraakfolie aan op plekken die goed toegankelijk zijn.

Kies voor een beveiligingssysteem

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Bodegraven vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Zuid-Holland zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die kunnen helpen bij het installeren van alarmen en bewakingscamera’s. Deze firma’s staan bekend om een zeer veilige alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. Meestal werken zij met een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Gemakkelijk te bedienen met de Verisure App.
 • Feenstra.com: Beveiligd tegen sabotage en hacken met eigen App.
 • Woonveilig: Altijd Monitoring & Security updates, gemakkelijk plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Ervaren adviseurs en vakmannen met persoonlijke aanpak.
 • SmartAlarm: 24/7 huisbeveiliging door integratie met Trigion diensten.
 • Directveilig: Live te bedienen op jouw eigen smartphone.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en D-Link, Foscam, TP-Link, Somfy, Bosch of Arlo, Hombli, Yale, Eufy, Netamo.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Bodegraven?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Bodegraven voor thuis liggen tussen de €600,00 en €1475,00. De echte prijs wordt berekend a.d.h.v. het type installatie, het aantal extra opties zoals meldkamer koppeling en camera’s of CO2 melder, het woonoppervlak, en garantietermijn.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Als het alarm een signaal opvangt checkt de centralist of er een dreigende situatie is en of hulpdiensten moeten worden benaderd. Een specialist neemt meteen contact op met de bewoners als er brand is uitgebroken of een inbraak aan de gang is. Met Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De prijzen van een inbraakalarm met meldkamer abonnement variëren tussen de €10,00 en +/- €37,50 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Bij detectie kan je op verschillende manieren een melding krijgen. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een geluidsalarm (sirene) of een signaal per telefoon (App). Verder zijn er ook opties voor een melding via: SMS, doorschakeling naar meldkamer, e-mail, lichtalarm. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan is de indringer zich niet bewust van zijn acties, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. Een voordelige mogelijkheid is een systeem met digitale camera’s, vanaf €275,00 p/stuk. Voorkeur voor volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Zoek dan naar een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €525,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur Bodegraven.


Postcodegebied: 2410, 2411, 2412

Plaats een reactie