Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Wormerland

Met een alarmsysteem in Wormerland schrik je inbrekers af en beveilig je jouw woning. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Een alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, beperkt de eventuele schade en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Daarnaast waarschuwt een huisalarm ook bij brand, gas of lekkage. Via onze adviseurs verstrekken we goede details over de soorten systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Tevens vergelijk je op deze site landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Wormerland en vind je hier handige anti-inbraaktips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-wormerland

Alarminstallatie Wormerland installeren

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektrisch systeem dat een signaal geeft bij onraad en inbraak. Bij ongewone situaties wordt het alarm getriggerd en krijg je een melding op je smartphone. Steeds vaker wordt het woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. De medewerker van de meldkamer analyseert de situatie en neemt direct contact op met de contactpersonen (sleutelhouders). Zodra het alarm geverifieerd kan worden kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Wormerland? In dit handige stappenplan vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Beveiligingssysteem voor thuis laten installeren

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Inventariseer jouw woning en check op welke plekken de risico’s het grootst zijn. Op die manier ontdek je welke deuren en ramen meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Met het oog op inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: magneetcontacten, waterdetectoren, bewegingsmelders, gasdetectoren, rookmelders, glasbreuksensoren.

 2. Selectie van soorten alarmen

  Populaire keuze zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij de bekabelde optie is de installatie grotendeels verbonden met kabels wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een wifi-systeem (draadloos) kan werken zonder kabels en is een stuk flexibeler. Een hybride product is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  We onderscheiden diverse alarmmeldingen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook lichtalarm, SMS, geluidsalarm, telefonische oproep. Steeds meer mensen vullen dit aan met doorschakeling van de meldkamer (PAC). Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Indien gewenst is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Prijzen opvragen

  Geef het installatie adres in en selecteer de installatie die je wilt. Je ontvangt binnen korte tijd verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Wormerland.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur binnen een korte periode. De beveiliger demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen doorgeven die een notificatie ontvangt wanneer het alarm gaat.

Een goed alarmsysteem kopen in Wormerland?

Krijg verschillende offertes van beveiligingsbedrijven uit de regio

Tips: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Flink wat huizen in de gemeente Wormerland hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met alleen basisfuncties. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met camerabewaking, afstandsbediening, buitensirene, meldkamer koppeling, bewegingsmelders. Verder start je zoektocht bij het bepalen van een bedraad, draadloos of hybride installatie. Hierna lees je er alles over.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarm voor woningen is een installatie zonder bekabeling, en sensors die werken op batterij-power. Het is eenvoudig aan te leggen en het is ook perfect voor bestaande bouw. Bovendien kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Vergeet niet dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Tarief inclusief montage: €675,00 – €1250,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Bij een bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. De werking is erg nauwkeurig, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij de hogere risicoklasse is dit type zelfs een verplichting. Het is gemakkelijker in onderhoud, kent weinig storingen en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Een professioneel systeem van hoge kwaliteit.
 • De installatie is een stuk duurder.
 • Onkosten inclusief installatie: €1275,00 tot wel €1750,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Waar al bedrading ligt gebruik je bekabelde sensors, op de plekken waar nog geen kabels liggen installeer je draadloze onderdelen.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1300,00 tot circa €2350,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Optioneel kan je kiezen voor extra sensoren en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In het volgende schema vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Wormerland.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: herkent brekend glas tot 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: informeert buren bij een inbraak en jaagt inbrekers weg.
 • Bewegingsmelder: elektronische sensor die beweging in zijn directe omgeving waarneemt.
 • Meldkamer abonnement: controleert meldingen en schakelt indien nodig hulpdiensten in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een druppel, pincode, tag, pas.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Wormerland (juli 2024)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Echter, wanneer je dit laat doen door een speciaal installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In deze tabel bekijk je de gegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Wormerland. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Fixapart en FireAngel. Je bekijkt hier ook bedrijven en leveranciers in Enkhuizen, Stede Broec, Oostzaan en Zaanstad.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Verklein de kans op woninginbraak met deze tips

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We bieden populaire tips om de kans op inbraak in Wormerland te verminderen. Je kunt ook meer info bekijken over Informatie over alarmsystemen.

 1. Zorg voor hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk.
 2. Sluit altijd alle deuren en ramen af.
 3. Leg niks in het zicht, maar verberg alles in kasten.
 4. Monteer anti-inbraakstrips en dievenklauwen.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk.
 6. Neem een slimme deurbel of camera.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Ga verstandig om met je social media.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Breng anti-inbraakfolie aan op plekken die goed toegankelijk zijn.

Beveiligingssysteem voor thuis

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Wormerland vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Noord-Holland leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die je van dienst kunnen zijn bij het installeren van alarmen en bewakingscamera’s. Deze bedrijven bieden een complete alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. In potentie kunnen ze jou ook helpen met rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Gecertificeerd alarmsysteem in huis met melding aan politie en surveillant.
 • Feenstra.com: Naast inbraak ook rookmelder en paniekknop beschikbaar.
 • Woonveilig: Zonder boren en volledig draadloos, gemakkelijk zelf plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Europees keurmerk en NCP gekeurd.
 • SmartAlarm: Gemakkelijk te bedienen via tablet en smartphone (met Trigion alarmcentrale).
 • Directveilig: 24/7 doormelding met virtuele of bemande meldkamer.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en Bosch, D-Link, TP-Link, Foscam, Somfy + Netamo, Arlo, Eufy, Yale, Hombli.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Wat kost een alarmsysteem installeren in Wormerland?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Wormerland voor thuis liggen tussen de €525,00 en €1500,00. De exacte prijs hangt af van het type alarm, de extra opties zoals meldkamer koppeling en camera’s of gasdetector, het aantal ramen en deuren, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij gevaarlijke gebeurtenissen checkt de centralist of er een dreigende situatie is en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. De medewerker belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) bij overval, inbraak of brand. Door gebruik te maken van Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De onkosten van een alarmsysteem met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €12,50 en +/- €37,50 per 4 weken.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij detectie wordt er een melding afgegeven. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een geluidsalarm (sirene) en een pushbericht op je telefoon. Verder zijn er ook opties voor een melding via: e-mail, lichtalarm, SMS, telefonische oproep. Indien je het stille alarm aanzet zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is waardoor de pakkans een stuk groter is.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het ontmoedigt inbrekers en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. De meest betaalbare keuze is een systeem met digitale camera’s, vanaf €175,00 per camera. Heb je liever een systeem met HD-beeld om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Plaats dan een HD IP camera vanaf €500,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Wormerland.


Postcodegebied: 1546

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie