Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Oostknollendam

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Oostknollendam schrik je inbrekers af en beveilig je jouw woning. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Zo’n alarminstallatie heeft een preventieve werking, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en geeft je 24/7 een gerust gevoel. Ook waarschuwt een huisalarm ook bij brand, rook of een gaslek. In onze handige keuzehulp delen wij handige details over de meest populaire systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Daarnaast doorzoek je op deze site een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Oostknollendam en vind je slimme tips tegen inbraak.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Korting op de verzekeringspremie.
 • Altijd een veilig gevoel, ook op vakantie.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-oostknollendam

Alarminstallatie Oostknollendam installeren

Een alarmsysteem is een elektronisch mechanisme dat dankzij detectoren een alarm genereert bij een bepaalde gebeurtenis. Bij een verdachte poging gaat het alarm af en ontvang jij op je telefoon een melding. In sommige situaties wordt het woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. De centralist bekijkt de melding en neemt telefonisch contact op met het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Bij een overval, inbraak of brand schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Oostknollendam? In ons speciale stappenplan vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Creëer een goed overzicht van je huis om erachter te komen waar inbrekers binnen kunnen komen. Op basis daarvan markeer je welke deuren en ramen gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Betreffende inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: beveiligingscamera’s, bewegingsmelders, waterdetectoren, magneetcontacten, rookmelders, gasdetectoren.

 2. Soort alarm kiezen

  De meest gekozen soorten zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bedraad systeem is alles met kabels verbonden waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een wifi-systeem (draadloos) heeft geen kabels nodig en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride product een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Type alarmering

  Er zijn meerdere type alarmen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: geluidsalarm, E-mail, SMS, lichtalarm. Je kunt ook kiezen voor doorschakeling van de alarmcentrale (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Desgewenst is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Prijzen vergelijken

  Geef het installatie adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Oostknollendam en de gemeente.

 5. Installatie van het alarm

  Het gekozen beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op een geschikt moment op korte termijn. De woningbeveiliger hoe je het systeem in werking stelt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) instellen die op de hoogte gesteld moeten worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een goed alarmsysteem kopen in Oostknollendam?

Vraag offertes op bij installateurs uit de regio

Advies: Kies het juiste beveiligingssysteem

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Wormerland laten professionele alarmbeveiliging installeren. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met alleen basisfuncties. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over camerabewaking, rookmelders, meldkamer koppeling, bewegingsmelders, buitensirene. Evenzeer moet je in de basis kiezen voor een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In de volgende paragraaf lees je er alles over.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloze alarminstallatie is een installatie zonder bekabeling, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Je kunt het eenvoudig installeren en het is met name geschikt voor oudere woningen. Tevens kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Vergeet niet dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Prijzen inclusief montage: €675,00 tot €1950,00.

Een bedraad alarmsysteem
In het geval van een bedraad alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Het is een betrouwbaar systeem, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij de hogere risicoklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Het onderhoud is minder complex, minder storingsgevoelig en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Zeer betrouwbaar, weinig storingen.
 • De installatie is een stuk duurder.
 • Prijzen inclusief installatie: €1250,00 oplopend tot €2300,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. De betrouwbaarheid is hoog, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Op de locaties waar al kabels liggen maak je gebruik van de bekabelde detectoren, waar nog geen kabels getrokken zijn kan je kiezen voor draadloze detectoren.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Een relatief duur systeem.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1650,00 tot en met €1950,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief aanvullende componenten en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In het blok hierna lees je meer informatie over extra veilig wonen in Oostknollendam.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatisch brandblussysteem dat een beginnende brand snel en effectief bestrijdt.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: geeft signaal af zodra inbrekers het glas breken.
 • Camerabeveiliging: je hebt je eigen beveiligingscamera beelden voor onderzoek.
 • Buitensirene: luid alarm dat paniek zaait en buren informeert bij een inbraak.
 • Bewegingsmelder: maximale veiligheid door de kleinste bewegingen te registreren.
 • Meldkamer abonnement: met een alarmcentrale is je woning in goede handen.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een ID, pincode, druppel, pas.
 • Koolmonoxidemelder: de CO2 meter geeft direct inzicht.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Oostknollendam (mei 2024)

Het plaatsen van een alarmsysteem kan je zelfstandig doen. Echter, ga je voor een vakkundig installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In dit overzicht vind je de adresgegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Oostknollendam. Zij werken met gangbare merken als Economy en X-Gen. Op onze site bekijk je ook installateurs en bedrijven in Markenbinnen, Koog aan de Zaan, Wormer en Westknollendam.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We bieden 10 handige tips om de opties voor inbraak in Oostknollendam te beperken. We bieden ook aanvullende informatie over Camerabewaking.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit altijd alle deuren en ramen af.
 3. Leg niks in het zicht, maar verberg alles in kasten.
 4. Zet ladders en kliko’s weg.
 5. Neem een schakelklok en stel in dat lampen aan- en uitgaan.
 6. Zorg dat je goede contacten hebt met je vriend.
 7. Laat jouw nummer opnemen in de Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vermeld niet op social media dat je op vakantie bent.
 9. Laat nooit onbekenden binnen in een appartementsgebouw.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Oostknollendam vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Noord-Holland zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die veel expertise hebben rondom het aanleggen van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze aanbieders helpen jou met een innovatieve alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. Meestal kan je kiezen voor een eigen meldkamer.

 • Verisure: Met unieke SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Professionele installatie inclusief installatiecertificaat en onderhoud.
 • Woonveilig: Eenvoudig zelf monteren, inclusief noodstroomvoorziening voor circa 8 uur.
 • V&S Beveiliging: Betaalbaar, A-merken en 3 jaar garantie.
 • SmartAlarm: Voor Inbraak (Trigion), Medisch, Waterschade en Brandschade.
 • Directveilig: Handige app altijd en overal toegankelijk.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en Bosch, EZVIZ, TP-Link, Somfy, Foscam & Eve, Hombli, Arlo, Yale, Eufy.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Oostknollendam?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Oostknollendam voor thuis liggen gemiddeld tussen de €375,00 en €800,00. De totale prijs wordt gekenmerkt door het soort systeem, de extra opties zoals camerabeveiliging of rookmelder, het aantal ramen en deuren, en de installateur.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij brand, inbraak of glasbreuk bekijkt de centralist direct of er een dreigende situatie is en of hulpdiensten moeten worden benaderd. De medewerker van de meldkamer belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) wanneer er een brandmelding of inbraak is gedetecteerd. Door het inschakelen van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De tarieven van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement variëren tussen de €10,00 en +/- €35,00 per maand.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij een ongewone beweging krijg je direct een melding. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een geluidsalarm (sirene) of een app melding op je telefoon. Verder zijn er ook opties voor een melding via: SMS, telefonische oproep, e-mail, doorschakeling naar meldkamer. Bij een stil alarm zal er geen sirene afgaan, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een combinatie van basis camera’s, vanaf €150,00 per camera. Wil je een systeem met HD-beeld zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Plaats dan een HD IP camera voor €425,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Oostknollendam.


Postcodegebied: 1534

Plaats een reactie