Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Zijdewind

Door het installeren van een alarmsysteem in Zijdewind schrik je inbrekers af en beveilig je jouw woning. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Een actieve alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, beperkt de eventuele schade en geeft je een gerust en veilig gevoel. Daarbij stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij brand, gas of lekkages. Met onze speciale keuzehulp verstrekken we handige informatie over de beschikbare systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. In aanvulling hierop verstrekken we op dit platform bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Zijdewind en vind je slimme tips tegen inbraak.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • Als het alarm gaat zal de inbreker weggaan.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-zijdewind

Alarminstallatie Zijdewind plaatsen

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektronisch apparaat dat dankzij detectoren een alarm genereert bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij verdachte omstandigheden wordt het alarm getriggerd en krijg je in de app of per sms een melding. Soms wordt jouw woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. De medewerker kijkt direct mee en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de klant (de bewoner). Zodra het alarm geverifieerd kan worden kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Zijdewind? Hieronder lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem in huis

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Creëer een goed overzicht van je huis en kijk waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Zo markeer je welke ingangen voorzien moeten worden van detectors. Als het gaat om inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: gasdetectoren, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, magneetcontacten, waterdetectoren.

 2. Kies het type alarm

  Populaire keuze zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bedraad systeem is alles met kabels verbonden wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een wifi-systeem (draadloos) heeft deze kabels niet nodig en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride inrichting kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Type alarmering

  We onderscheiden verschillende alarmmeldingen: denk aan een app op je telefoon maar ook SMS, telefonische oproep, E-mail, lichtalarm. Een interessante keuze is doorschakeling met de de alarmcentrale (PAC). Zij volgen de meldingen direct op. Mogelijk heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Vraag offertes aan

  Vul jouw adres in en vertel precies wat je nodig hebt. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Zijdewind en de directe omgeving.

 5. Installatieservice

  Het gekozen beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op een geschikt moment op korte termijn. De vakman geeft altijd een goed instructie. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) ingeven die gealarmeerd worden bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Zijdewind?

Vergelijk tarieven van experts uit jouw regio

Keuzehulp: Type beveiligingssystemen

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Hollands Kroon kiezen voor alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Er zijn betaalbare budget producten met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met bewegingsmelders, afstandsbediening, meldkamer koppeling, rookmelders, buitensirene. In aanvulling daarop dien je een keuze te maken uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In de volgende paragraaf zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarm voor woningen werkt op basis van radiogolven, met units die werken met batterijen. Het is makkelijk aan te leggen en het is ook perfect voor bestaande bouw. Tevens kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Houd in acht dat batterijen niet eeuwig meegaan en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Prijzen inclusief montage: €675,00 – €1700,00.

Een alarmsysteem met kabels
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Er zijn nauwelijks storingen, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 wordt dit gezien als een verplichting. Het is gemakkelijker in onderhoud, kent weinig storingen en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Vrijwel helemaal geen last van storingen.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Tarieven inclusief installatie: €1225,00 tot +/- €1800,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. De betrouwbaarheid is hoog, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar al kabels getrokken zijn neem je de bekabelde sensoren, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn neem je draadloze detectoren.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1400,00 tot €2800,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In het stukje hieronder lees je meer over veilig wonen in Zijdewind.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: slim apparaat dat glasbreuk tot op 9 meter hoogte herkent.
 • Camerabeveiliging: richt de beveiligingscamera’s op ingangen en toegangswegen.
 • Buitensirene: trekt veel aandacht van buren en omstanders en paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: maximale veiligheid door de kleinste bewegingen te registreren.
 • Meldkamer abonnement: direct opvolging van een alarm door professionele beveiligingsmedewerkers.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een ID, tag, pas, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Zijdewind (april 2024)

Eventueel kun je ervoor kiezen zelf alles aan te leggen. Alleen, wanneer je dit laat doen door een ervaren installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In de onderstaande tabel tonen wij de adressen en namen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Zijdewind. Zij werken met gangbare merken als Technomax en Duracell. Of bekijk bedrijven en installateurs in Waarland, Sint Maarten, t Veld en Oude Niedorp.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips tegen woninginbraak

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We bieden goed werkende tips om de opties voor inbraak in Zijdewind te beperken. Check ook extra informatie over Sirenes.

 1. Zorg dat ramen en deuren over goed hang- en sluitwerk beschikken.
 2. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten.
 3. Gebruik een kluis voor dure spullen.
 4. Zorg voor voldoende buitenverlichting.
 5. Zorg voor geluid of zelfs lawaai in huis.
 6. Vraag buren of ze wat extra willen opletten wanneer jij weg bent.
 7. Informeer naar de mogelijkheden voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Ga verstandig om met je social media.
 9. Berg eventueel cash geld op in een kluis of bank.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Zijdewind vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Noord-Holland kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die gespecialiseerd zijn in het plaatsen van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze ondernemingen bieden een slimme alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Vaak bieden zij de optie tot een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Alarmcentrale 24/7 bereikbaar, reactie binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Toegang tot de woning middels een code of druppel.
 • Woonveilig: Draadloos en zonder te boren zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: Gebruiksvriendelijk, betrouwbaar en volledig draadloos.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte d.m.v. de speciale App (met Trigion meldkamer).
 • Directveilig: Maatwerk mogelijk voor elke individuele situatie.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en D-Link, EZVIZ, Bosch, Somfy, TP-Link + Hombli, Netamo, Eufy, Eve, Arlo.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Zijdewind?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Zijdewind voor thuis liggen je tussen de €450,00 en €1100,00. De precieze prijs wordt gecalculeerd door de soms van het soort systeem, de additionele services zoals meldkamer en camera’s of rookmelder, het aantal kamers, en het onderhoudscontract.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken of er een dreigende situatie is en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. Een professional zoekt meteen contact met de bewoners in het geval van een inbraak of brand. Door het inschakelen van Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De tarieven van een inbraakalarm met meldkamer abonnement liggen tussen de €17,50 & €32,50 per maand.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Bij ongewone situaties kan je op diverse manieren een melding krijgen. De meest populaire alarmmeldingen zijn een geluidsalarm (sirene) of een pushmelding op je smartphone. Andere beschikbare meldingen zijn: SMS, telefonische oproep, e-mail, doorschakeling naar meldkamer. Als je een stil alarm laat installeren is de indringer zich niet bewust van zijn acties, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en de pakkans is een stuk groter omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Een goedkope optie is een aantal slimme camera’s, vanaf €275,00 per aansluiting. Zoek je een oplossing met HD-beelden om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Maak dan de keuze voor een HD IP camera, te bestellen vanaf €425,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Zijdewind.


Postcodegebied: 1736

Plaats een reactie