Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Zwolle

Dankzij een alarmsysteem in Zwolle beveilig je jouw woning tegen inbrekers. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Dit alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, waarschuwt bij een inbraak en geeft je meer gemoedsrust. Daarnaast kan een huisalarm een signaal geven bij brand, rook of een gaslek. Met onze speciale keuzehulp check je handige info over de mogelijke systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Verder tonen wij op deze site een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Zwolle en delen wij de beste inbraakpreventietips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Inbrekers kiezen minder snel voor huizen met een alarm.
 • De sirene jaagt inbrekers de deur uit.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Het hele jaar door een veilig gevoel binnen- en buitenhuis.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-zwolle

Alarminstallatie Zwolle aanleggen

Een alarmsysteem is een elektrisch systeem dat notificaties verstuurt bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij een ongewone beweging wordt het alarm getriggerd en ontvang jij op je telefoon een melding. Steeds vaker is het woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. Een professional ziet direct wat de situatie is en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Bij brand, inbraak of een overval kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Zwolle? In het stukje hieronder vertellen we precies wat je moet doen.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem in huis

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en check op welke plekken inbrekers de woning kunnen binnendringen. Op basis daarvan maak je een plan welke toegangsplekken voorzien moeten worden van detectors. Met betrekking tot inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: bewegingsmelders, waterdetectoren, rookmelders, magneetcontacten, beveiligingscamera’s, gasdetectoren.

 2. Kies het type alarm

  Populaire keuze zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bekabeld woningalarm worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een wireless (draadloos) systeem communiceert vaak via radiogolven. en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride installatie is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  Er zijn verschillende alarmmeldingen: populair is de melding op je telefoon, maar ook lichtalarm, E-mail, telefonische oproep, SMS. Je kunt ook kiezen voor extra service van een speciale meldkamer (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Om inbrekers op heterdaad te betrappen kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Offertes opvragen

  Vul jouw postcode in en vertel precies wat je nodig hebt. Je ontvangt binnen korte tijd tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Zwolle en de gemeente.

 5. Installatie van het alarm

  Het gekozen beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen binnen een korte periode. De medewerker geeft altijd een goed instructie. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen opgeven waarnaar een signaal wordt gestuurd zodra het alarm afgaat.

Een erkend alarmsysteem kopen in Zwolle?

Vraag offertes op bij installateurs in direct regio

Keuzehulp: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Zwolle laten professionele alarmbeveiliging installeren. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Er zijn goedkope standaard modellen met enkel detectoren en sirene. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over camerabewaking, rookmelders, bewegingsmelders, buitensirene, afstandsbediening. Evenzeer start je zoektocht bij het bepalen van een bekabeld, draadloos of hybride installatie. Hieronder noemen we alle pluspunten en minpunten.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloze alarminstallatie is vaak verbonden met het WiFi netwerk, met units die werken met batterijen. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Ook kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Let erop dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en dat het wat meer storingen kent.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Prijzen inclusief montage: €800,00 – €1400,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Het is de meest betrouwbare keuze, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 kan men dit verplicht stellen. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, kent weinig storingen en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Tarieven inclusief installatie: €1075,00 tot ongeveer €2000,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Waar al kabels aangesloten zijn maak je gebruik van de bekabelde onderdelen, op de plekken waar nog geen kabels liggen neem je draadloze sensors.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Een relatief duur systeem.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1850,00 oplopend tot €2100,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Je kunt het alarm uitbreiden met aanvullende componenten en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In het stukje hieronder lees je meer informatie over extra veilig wonen in Zwolle.

 • Rookmelders: meet de temperatuur in huis den detecteert rook.
 • Sprinklerinstallatie: brandblusinstallatie om beginnende brand te detecteren en beheersen.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: systeem van verschillende beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: enorm lawaai zorgt voor paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: detecteert en meldt bewegingen rondom jouw woning.
 • Meldkamer abonnement: direct opvolging van een alarm door professionele beveiligingsmedewerkers.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een ID, tag, pincode, pas.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Zwolle (april 2024)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Toch, als je het laat plaatsen door een professioneel installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In dit overzicht tonen wij de namen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Zwolle. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Proteq en Carrier. Op onze site bekijk je ook leveranciers en aanbieders in Hattem, Zwartewaterland, Westerveld en Staphorst.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om kans op woninginbraak te verkleinen

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. Hierna delen we populaire tips om de kans op inbraak in Zwolle te limiteren. Bekijk ook meer informatie over Brandbeveiliging.

 1. Zorg dat ramen en deuren over goed hang- en sluitwerk beschikken.
 2. Beveilig de achterdeur en klepramen goed.
 3. Plaats waardevolle spullen zoveel mogelijk uit het zicht.
 4. Zorg dat er geen beklimbare spullen bij de woning staan.
 5. Neem een schakelklok en stel in dat lampen aan- en uitgaan.
 6. Plaats camera’s die je op afstand kunt bekijken.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg voor afgeschermde social-media profielen.
 9. Verberg je sleutels niet onder de mat.
 10. Laat anti-inbraakfolie plaatsen op de ramen.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Zwolle vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Overijssel kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die je van dienst kunnen zijn bij het plaatsen van een alarm en bewakingscamera’s. Deze ondernemingen helpen jou met een vernuftige alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Mogelijk bieden zij de optie tot een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Unieke en versnelde melding aan politie.
 • Feenstra.com: Systeem blijft werken als de verbinding verbreekt.
 • Woonveilig: Inclusief ingebouwde sirene (104dB) en noodstroomvoorziening.
 • V&S Beveiliging: Draadloos systeem zonder hak- en breekwerk.
 • SmartAlarm: Geen telefoonlijn nodig, integratie met Trigion mogelijk.
 • Directveilig: Maatwerk mogelijk voor elke individuele situatie.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en Somfy, TP-Link, Bosch, D-Link, EZVIZ of Eve, Arlo, Yale, Eufy, Netamo.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Zwolle?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Zwolle voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €325,00 en €925,00. De exacte prijs wordt berekend a.d.h.v. het type installatie, de eventuele uitbreidingen zoals meldkamer koppeling en camera’s of koolmonoxidemelder, het woonoppervlak, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Op het moment dat er een melding binnenkomt bekijkt de centralist direct wat er aan de hand is en of ze direct in actie moeten komen. De centralist belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) bij overval, inbraak of brand. Met Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De prijzen van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €22,50 en +/- €42,50 per maand.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij detectie wordt er een melding afgegeven. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een geluidsalarm (sirene) of een bericht op smartphone en tablet. Alternatieven zijn o.a.: e-mail, lichtalarm, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer. Bij een stil alarm zal de indringer niets horen, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een bedrade camera vanaf €175,00 per camera. Vind je dit niet voldoende en zoek je haarscherp beeld zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? In dat geval adviseren we een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €625,00 per stuk. Tip: laat het installeren door een beveiligingsadviseur Zwolle.


Postcodegebied: 8000, 8001, 8002, 8003, 8004, 8007, 8011, 8012, 8013, 8014, 8015, 8016, 8017, 8019, 8021, 8022, 8023, 8024, 8025, 8026, 8028, 8031, 8032, 8033, 8034, 8035, 8041, 8042, 8043, 8044, 8045

Plaats een reactie