Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Rohel

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Rohel kan je met een gerust hart de deur uit. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Een actieve alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, geeft een melding bij een inbraakpoging en geeft je 24/7 een gerust gevoel. Eveneens kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij brand of lekkage. Via onze adviseurs doorzoek je betrouwbare info over de mogelijke systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Tevens check je op deze site verschillende beveiligingsbedrijven in Rohel en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Het hele jaar door een veilig gevoel binnen- en buitenhuis.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-rohel

Alarminstallatie Rohel installeren

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektronisch mechanisme dat een (stil) alarm afgeeft bij een bepaalde gebeurtenis. Bij verdachte omstandigheden zal het systeem het alarm inschakelen en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Tegen extra betaling is het woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. De centralist ziet direct wat de situatie is en waarschuwt de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Bij een geverifieerd alarm schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Rohel? In het onderstaande stappenplan vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Beveiligingssysteem voor thuis laten plaatsen

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Maak een goed profiel van jouw woning om erachter te komen waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Op basis daarvan bepaal je welke toegangsplekken minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Met betrekking tot inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: gasdetectoren, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, waterdetectoren, magneetcontacten, rookmelders.

 2. Kies het soort alarm

  Populaire keuze zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bedraad systeem zijn alle componenten met kabels verbonden zodat het bijna niet te saboteren is. Een kabelvrij systeem (draadloos) communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride oplossing is een combinatie van beide.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  Je hebt de keuze uit meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: een melding via een smartphone App, SMS, lichtalarm, telefonische oproep, geluidsalarm. Een interessante keuze is een automatische melding naar de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Indien gewenst is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Vul eerst jouw postcode in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je krijgt dan kosteloos diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Rohel en omgeving.

 5. De installateur komt langs

  Het beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op een vooraf afgesproken moment. De expert geeft een uitleg over de werking van het systeem. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) ingeven waarnaar een signaal wordt gestuurd zodra het alarm afgaat.

Een handig alarmsysteem kopen in Rohel?

Vraag offertes op bij vakmannen in jouw regio

Tips: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente De Fryske Marren laten professionele alarmbeveiliging installeren. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met eenvoudige functionaliteiten. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals afstandsbediening, buitensirene, rookmelders, camerabewaking, bewegingsmelders. Tevens start je zoektocht bij het bepalen van een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In de volgende opsomming zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloze alarminstallatie zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, met units die werken met batterijen. De installatie gaat eenvoudig en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Tevens kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Vergeet niet dat je regelmatig batterijen moet vervangen en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Prijzen inclusief montage: €750,00 oplopend tot €1600,00.

Een alarmsysteem met kabels
In het geval van een bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Het is een betrouwbaar systeem, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij panden met een hoge risicoklasse is dit type zelfs een verplichting. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, minder storingsgevoelig en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • Minder geschikt voor de bestaande bouw.
 • Tarieven inclusief installatie: €1050,00 tot +/- €1750,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels getrokken zijn neem je de bekabelde detectoren, op plekken waar geen bedrading ligt doe je het met de draadloze componenten.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1800,00 tot en met €3000,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Je kunt het alarm uitbreiden met aanvullende componenten en slimme beveiliging voor nog meer gemak. Onderstaand lees je meer over veilig wonen in Rohel.

 • Rookmelders: meet de temperatuur in huis den detecteert rook.
 • Sprinklerinstallatie: brandblusinstallatie om beginnende brand te detecteren en beheersen.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: geeft signaal af zodra inbrekers het glas breken.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s werken preventief en registreren alle activiteit in en rondom huis.
 • Buitensirene: enorm lawaai zorgt voor paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: elektronische sensor die beweging in zijn directe omgeving waarneemt.
 • Meldkamer abonnement: beveiligers kunnen live schakelen naar jouw woning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een ID, tag, pas, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Rohel (april 2024)

Eventueel kun je ervoor kiezen zelf alles aan te leggen. Alleen, als je het laat plaatsen door een erkend installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In de bijgaande tabel bekijk je de gegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Rohel. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Hikvsision en Pikt-O-Norm. Je bekijkt hier ook bedrijven en leveranciers in Delfstrahuizen, Goingarijp, Haskerhorne en Snikzwaag.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 praktische tips tegen woninginbraak

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We geven handig tips om de mogelijkheden voor inbraak in Rohel te beperken. Of klik door voor meer informatie over Camerabewaking.

 1. Zorg dat ramen en deuren over goed hang- en sluitwerk beschikken.
 2. Sluit ramen en deuren goed af.
 3. Zorg dat er geen kostbaarheden zichtbaar zijn van buitenaf.
 4. Verstop je huissleutels niet buiten je huis.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Overleg met de buren om regelmatig even langs te lopen.
 7. Laat jouw nummer opnemen in de Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg voor afgeschermde social-media profielen.
 9. Leg al je kostbare spullen vast.
 10. Beveilig je huis of pand met anti inbraak folie.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Rohel vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Friesland zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die volledig gespecialiseerd zijn in het aanleggen van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze ondernemingen faciliteren een professionele alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. Optioneel kan jij hier ook terecht voor een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Gemakkelijk te bedienen met de Verisure App.
 • Feenstra.com: Via een beveiligde VPN-verbinding aangesloten op eigen meldkamer.
 • Woonveilig: Altijd goed beveiligd met Smart Assist functie.
 • V&S Beveiliging: Alleen a-merk apparatuur tegen de scherpste prijzen.
 • SmartAlarm: Geen telefoonlijn nodig, integratie met Trigion mogelijk.
 • Directveilig: Vrijblijvend advies op locatie mogelijk.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en TP-Link, Foscam, D-Link, Bosch, Somfy & Yale, Eve, Eufy, Netamo, Arlo.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Rohel?

De kosten van een slim alarmsysteem in Rohel voor thuis liggen gemiddeld tussen de €400,00 en €1175,00. De offerteprijs wordt gecalculeerd door de soms van het soort systeem, het aantal extra opties zoals camerabeveiliging of gasdetector, het aantal ruimtes, en de jaarlijkse inspectie.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Als het alarm een signaal opvangt controleert een centralist wat de situatie is en of hulpdiensten moeten worden benaderd. Een specialist waarschuwt de bewoners bij een geverifieerd alarm Door gebruik te maken van Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De onkosten van een huisalarm met meldkamer abonnement variëren tussen de €10,00 en €35,00 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij een foute beweging wordt er een melding afgegeven. De meest populaire alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) en een pushbericht op je telefoon. Andere beschikbare meldingen zijn: SMS, doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, e-mail. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en de pakkans is een stuk groter omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €200,00 per aansluiting. Zoek je maximale veiligheid met HD camera’s zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Installeer dan een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €400,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Rohel.


Postcodegebied: 8507

Plaats een reactie