Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Snikzwaag

Dankzij een alarmsysteem in Snikzwaag voel je je een stuk veiliger thuis. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Je alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en realiseert een veilig gevoel wanneer je in de huis verblijft. Evenzeer zal het huisalarm afgaan bij brand of lekkage. In de praktische keuzehulp delen wij praktische details over de soorten systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Verder doorzoek je op dit platform mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Snikzwaag en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Het schrikt inbrekers af (preventieve werking).
 • Grotere kans dat inbrekers opgepakt kunnen worden.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Meer gemoedsrust voor de bewoners.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-snikzwaag

Alarminstallatie Snikzwaag laten aanleggen

Een alarmsysteem is een elektronisch apparaat dat notificaties verstuurt bij beweging, glasbreuk of rook. Bij detectie gaat vaak een luid alarm af en krijg je meteen melding op je smartphone. In veel gevallen is jouw woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. De centralist controleert het signaal en belt direct het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Bij een geverifieerde alarmmelding kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Snikzwaag? In het onderstaande stappenplan geven we tips en leggen we alles uit.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en controleer waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Daardoor bepaal je welke ramen en deuren voorzien moeten worden van detectors. Betreffende inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: bewegingsmelders, magneetcontacten, rookmelders, gasdetectoren, beveiligingscamera’s, waterdetectoren.

 2. Selectie van soorten alarmen

  Populaire keuze zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij de bekabelde optie worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem heeft geen kabels nodig en kent een eenvoudige installatie. De hybride mogelijkheid is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Kies alarmmeldingen

  Je hebt de keuze uit allerlei alarmmeldingen: een melding via een smartphone App, E-mail, geluidsalarm, lichtalarm, telefonische oproep. Een interessante keuze is een automatische melding naar de alarmcentrale (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Afsluitend kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Voer jouw postcode en huisnummer in en selecteer de installatie die je wilt. Je krijgt dan kosteloos meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Snikzwaag en omgeving.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op de gekozen dag. De medewerker geeft altijd een goed instructie. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) opgeven die ingelicht moeten worden bij verdachte omstandigheden.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Snikzwaag?

Bekijk actuele prijzen bij beveiligingsbedrijven in jouw buurt

Keuzehulp: Kies het juiste beveiligingssysteem

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente De Fryske Marren gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Er zijn goedkope instap-systemen met alleen basisfuncties. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over rookmelders, bewegingsmelders, buitensirene, afstandsbediening, camerabewaking. Evenzeer heb je de keuze uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In het volgende stuk lichten we dat verder toe.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarmsysteem wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, dat werkt op batterijen. Het is heel snel te installeren en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Daarbij ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Houd in acht dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Investering inclusief montage: €725,00 tot +/- €1700,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
In het geval van een bekabeld alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. De werking is erg nauwkeurig, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij panden met een hoge risicoklasse wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, je hebt feitelijk nooit last van storingen en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • Minder geschikt voor de bestaande bouw.
 • Tarieven inclusief installatie: €1300,00 tot ongeveer €1900,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Waar al kabels getrokken zijn neem je de bedrade sensors, op de plekken waar nog geen kabels liggen kies je voor draadloze onderdelen.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1750,00 tot circa €2200,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Je kunt het alarm uitbreiden met allerlei andere producten en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In het blok hierna vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Snikzwaag.

 • Rookmelders: meet de temperatuur in huis den detecteert rook.
 • Sprinklerinstallatie: brandblusinstallatie om beginnende brand te detecteren en beheersen.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s werken preventief en registreren alle activiteit in en rondom huis.
 • Buitensirene: produceert een geluid dat op grote afstand te horen is.
 • Bewegingsmelder: zorgt dat het alarm afgaat bij beweging rondom huis.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een pincode, druppel, tag, ID.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Snikzwaag (mei 2024)

Het behoort tot de opties om zelf een systeem aan te leggen. Echter, ga je voor een ervaren installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In de tabel hieronder check je de adresgegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Snikzwaag. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Friedland en Siegen. Of zoek door naar bedrijven en leveranciers in Haskerhorne, Rohel, Joure en Goëngahuizen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om kans op woninginbraak te verkleinen

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. In het stukje hieronder vind je handig tips om de kans op inbraak in Snikzwaag te verminderen. Check ook extra informatie over Bedrijfsbeveiliging.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Verberg kostbare bezittingen in de kasten.
 4. Verstop je huissleutels niet buiten je huis.
 5. Zorg dat de woning er altijd bewoond uitzien.
 6. Laat het je buren weten als je een paar dagen weg bent.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Bedenk goed dat sociale media profielen deels openbaar zijn.
 9. Zorg dat je geen grote hoeveelheden geld in huis hebt.
 10. Koop anti-inbraakfolie en breng dit aan op inbraakgevoelige ramen.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Snikzwaag vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Friesland leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die veel expertise hebben rondom het installeren van een alarm en bewakingscamera’s. Zij faciliteren een complete alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Vaak kan je kiezen voor een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Altijd controle vanaf jouw mobiele telefoon.
 • Feenstra.com: Zelf controle over opnames, opslag en delen van de beelden.
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijke melders dus geen valse meldingen.
 • V&S Beveiliging: Gegarandeerd lage installatiekosten zonder hak- en breekwerk.
 • SmartAlarm: Gemakkelijk te bedienen via tablet en smartphone (met Trigion alarmcentrale).
 • Directveilig: Eenvoudig op afstand beheren dankzij de App.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en EZVIZ, Somfy, D-Link, Foscam, Bosch & Yale, Eve, Netamo, Arlo, Hombli.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Snikzwaag?

De kosten van een slim alarmsysteem in Snikzwaag voor thuis liggen gemiddeld tussen de €550,00 en €1100,00. De uiteindelijke prijs is afhakelijk van het type alarm, het aantal extra opties zoals meldkamer koppeling en camera’s of rookmelder, het aantal kamers, en het onderhoudscontract.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij onraad en inbraak bekijkt de centralist direct of er een dreigende situatie is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. Een agent neemt meteen contact op met de bewoners bij een geverifieerd alarm Middels Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De investering in een woningalarm inclusief meldkamer abonnement bedragen tussen de €15,00 en +/- €52,50 per 4 weken.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Bij ongewone situaties kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een sirene (een luid geluidsalarm) of een app melding op je telefoon. Je kunt eventueel ook kiezen voor e-mail, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm, telefonische oproep. Als je een stil alarm laat installeren weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een set met analoge camera’s, vanaf €175,00 per unit. Zoek je haarscherp beeld zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Maak dan de keuze voor een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €500,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Snikzwaag.


Postcodegebied: 8505

Plaats een reactie