Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Waarland

Met een alarmsysteem in Waarland schrik je inbrekers af en beveilig je jouw woning. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Een actieve alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, beperkt de eventuele schade en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Ook waarschuwt een huisalarm ook bij water (lekkage), brand en gas. Met onze speciale keuzehulp doorzoek je goede info over de diverse systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Tevens doorzoek je hier bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Waarland en vind je hier handige anti-inbraaktips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Het systeem heeft een preventieve werking.
 • Grotere kans dat inbrekers opgepakt kunnen worden.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-waarland

Alarminstallatie Waarland laten aanleggen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een beveiligingssysteem dat een melding zal versturen bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij een foute beweging zal het systeem het alarm inschakelen en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Indien gewenst wordt jouw woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. Een agent analyseert de situatie en waarschuwt de contactpersonen (sleutelhouders). Bij een noodsituatie kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Waarland? Hieronder vertellen we je precies wat je moet doen.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem in huis

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en achterhaal waar inbrekers binnen kunnen komen. Met deze informatie ontdek je welke toegangsplekken uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Betreffende inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: rookmelders, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, waterdetectoren, magneetcontacten.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  Je hebt de keuze uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij de bekabelde optie worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Het draadloze alternatief communiceert vaak via radiogolven. en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride inrichting is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Kies alarmmeldingen

  We differentiëren diverse alarmmeldingen: een melding via een smartphone App, telefonische oproep, SMS, E-mail, geluidsalarm. Een interessante keuze is een standaard melding richting de meldkamer (PAC). Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Desgewenst heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Offertes vergelijken

  Geef het installatie adres in en kies wat je wilt laten installeren. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Waarland.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op een vooraf afgesproken moment. De specialist hoe je het systeem in werking stelt. Je kunt nu ook de contactpersonen opgeven die gealarmeerd worden bij calamiteiten.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Waarland?

Vergelijk kosten en voorwaarden van bedrijven uit jouw regio

Keuzehulp: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Heel veel mensen in de gemeente Schagen houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Zo zijn er hele voordelige modellen met enkel detectoren en sirene. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief rookmelders, bewegingsmelders, camerabewaking, meldkamer koppeling, buitensirene. Daarbij moet je in de basis kiezen voor een bekabeld, draadloos of hybride installatie. In het onderstaande blok lichten we dat verder toe.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarmsysteem is een installatie zonder bekabeling, de sensoren werken op batterijen. Het installatieproces is zo gedaan en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Tevens kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Nadelen zijn dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en dat het wat meer storingen kent.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Prijzen inclusief montage: €675,00 oplopend tot €1350,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Bij een volledig bedraad alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Het is een waterdicht systeem, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, minder storingsgevoelig en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Verplichting bij bedrijven en panden in hogere risicoklasse.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Tarief inclusief installatie: €1000,00 oplopend tot €1600,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels getrokken zijn maak je gebruik van de bekabelde sensors, op plekken waar geen bedrading ligt neem je draadloze onderdelen.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Investering inclusief aanleggen: €1850,00 oplopend tot €2300,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met allerlei andere producten en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In de lijst hieronder sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Waarland.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch brandblussysteem dat een brand blust.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: slimme detector die reageert op het geluid van brekend glas.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: detecteert bewegingen van ongenode gasten.
 • Meldkamer abonnement: met een alarmcentrale is je woning in goede handen.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een druppel, pas, pincode, tag.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Waarland (april 2024)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Alleen, wanneer je het laat aanleggen door speciaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In de bijgaande tabel bekijk je de gegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Waarland. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Axis en First Alert. Je kunt ook doorklikken naar bedrijven en installateurs in Sint Maarten, Dirkshorn, Zijdewind en t Veld.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om woninginbraak te verkleinen

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. Hierna delen we goed werkende tips om de kans op inbraak in Waarland te beperken. Bekijk ook meer informatie over Stil alarm.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Let goed op de sloten van ramen en deuren.
 3. Verberg kostbare bezittingen in de kasten.
 4. Zorg dat je huis ook buiten goed verlicht is.
 5. Zorg dat de woning er altijd bewoond uitzien.
 6. Neem een slimme deurbel of camera.
 7. Sluit je aan bij Whatsapp buurtpreventie.
 8. Ga verstandig om met je social media.
 9. Laat nooit onbekenden binnen in een appartementsgebouw.
 10. Bedek ramen die inbraakgevoelig zijn met anti-inbraakfolie.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Waarland vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Noord-Holland onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die gespecialiseerd zijn in het plaatsen van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze bedrijven helpen jou met een effectieve alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. Vaak kan je kiezen voor een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Extra snelle melding richting politie en hulpdiensten.
 • Feenstra.com: Snelle verbinding met bemande meldkamer.
 • Woonveilig: Smart Assist functie: Niemand thuis, alarm aan!
 • V&S Beveiliging: A-merk beveiligingsapparatuur met laagste prijsgarantie.
 • SmartAlarm: Koppel je SmartAlarm alarmsysteem met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Justitie erkend en BORG gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en EZVIZ, TP-Link, D-Link, Foscam, Somfy & Eufy, Arlo, Yale, Netamo, Hombli.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Waarland?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Waarland voor thuis liggen ongeveer tussen de €500,00 en €1325,00. De echte prijs hangt af van het type installatie, de additionele services zoals camera’s of gasdetector, het soort woning, en het onderhoud.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij een bepaalde gebeurtenis controleert een centralist of er een noodzaak is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. Een expert waarschuwt de bewoners Bij een noodsituatie Door het inschakelen van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De kosten van een alarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €15,00 en €55,00 per 4 weken.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Zodra het alarm wordt getriggerd krijg je direct een melding. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een sirene (een luid geluidsalarm) of een signaal per telefoon (App). Alternatieven zijn o.a.: e-mail, lichtalarm, SMS, telefonische oproep. Indien je het stille alarm aanzet is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Een goedkope optie is een dome/bullet camera vanaf €275,00 per camera. Voorkeur voor de meest scherpe en heldere HD-beelden om ook gezichten en kentekens te herkennen? Kies dan voor een HD IP camera vanaf €600,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Waarland.


Postcodegebied: 1738

Plaats een reactie