Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Dirkshorn

Door middel van een alarmsysteem in Dirkshorn beveilig je jouw woning tegen inbrekers. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Je alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, jaagt inbrekers de deur uit en realiseert een veilig gevoel wanneer je in de huis verblijft. Eveneens waarschuwt een huisalarm ook bij rook, brand, een gaslek of lekkage. In de praktische keuzehulp doorzoek je goede details over de meest bekende type systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Als laatste tonen wij op deze site bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Dirkshorn en check je praktische inbraakpreventietips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • Grotere kans dat inbrekers opgepakt kunnen worden.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-dirkshorn

Alarminstallatie Dirkshorn plaatsen

Een alarmsysteem houdt in: een elektronisch apparaat dat een alarm geeft bij onraad en inbraak. Bij een ongewone beweging zal het systeem het alarm inschakelen en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Steeds vaker wordt het woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. De medewerker bekijkt wat er aan de hand is en waarschuwt de bewoners of andere contactpersonen. Als er sprake is van inbraak of brand schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Dirkshorn? In het volgende stukje leggen we precies uit hoe dit werkt.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Maak een goed profiel van jouw woning en achterhaal waar de risico’s het grootst zijn. Op basis daarvan weet je welke ingangen minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Met betrekking tot inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: beveiligingscamera’s, waterdetectoren, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, rookmelders, magneetcontacten.

 2. Selecteer een type alarm

  De top 3 mogelijkheden zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bekabeld woningalarm zijn alle componenten met kabels verbonden waardoor het nauwelijks storingen kent. Een wifi-systeem (draadloos) is effectief zonder bekabeling en kan snel worden aangesloten. Een hybride oplossing is een combinatie van beide.

 3. Kies alarmmeldingen

  We differentiëren allerlei alarmmeldingen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: E-mail, telefonische oproep, geluidsalarm, lichtalarm. Vaak kan je optioneel kiezen voor doorschakeling met de de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Om inbrekers op heterdaad te betrappen is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vraag gratis offertes op

  Vul eerst jouw postcode in en kies wat je wilt laten installeren. Binnen enkele dagen ontvang je allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Dirkshorn en de gemeente.

 5. De installateur komt langs

  Het beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan binnen een korte periode. De expert hoe je het systeem in werking stelt. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen inprogrammeren die op de hoogte gesteld moeten worden bij verdachte omstandigheden.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Dirkshorn?

Vergelijk tarieven van specialisten in direct regio

Advies: Kies het juiste beveiligingssysteem

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Schagen hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met enkel noodzakelijke functies. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief meldkamer koppeling, rookmelders, bewegingsmelders, afstandsbediening, camerabewaking. Daarbij moet je in de basis kiezen voor een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In de volgende opsomming zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarm voor woningen wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, de detectoren hebben een batterij. Het is eenvoudig aan te leggen en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Als laatste is het systeem zeer flexibel en voordelig. Minpunten zijn dat batterijen leeg kunnen raken en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Onkosten inclusief montage: €775,00 – €1300,00.

Een alarmsysteem met kabels
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Dit werkt heel erg effectief, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij de hogere risicoklasse is het zelfs verplicht. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, het is storingsongevoelig en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Je hebt amper last van storingen en weinig onderhoud nodig.
 • Minder geschikt voor de bestaande bouw.
 • Prijzen inclusief installatie: €925,00 – €2200,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. De basis is een bekabelde alarminstallatie, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Op plekken waar al bedrading ligt installeer je bedrade componenten, op plekken waar geen bedrading ligt installeer je draadloze componenten.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Investering inclusief aanleggen: €1800,00 tot ongeveer €2050,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief verschillende extra opties en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In het blok hierna sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Dirkshorn.

 • Rookmelders: waarschuwt bij het ontstaan van brand.
 • Sprinklerinstallatie: afgesteld op de ruimtes in het pand.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s hebben een afschrikeffect en en helpen dader identificeren.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: laat het alarm afgaan wanneer deze beweging en warmte detecteert.
 • Meldkamer abonnement: 24/7 verbinding tussen je woning en de beveiligingscentrale.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een ID, pincode, pas, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Dirkshorn (april 2024)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Toch, als je het uitbesteed aan een vakkundig installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In deze tabel tonen wij namen plus adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Dirkshorn. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Zero Wire Interlogix en Musdo. Je bekijkt hier ook bedrijven en leveranciers in Tuitjenhorn, Warmenhuizen, Sint Maarten en Waarland.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We bieden handig tips om de mogelijkheden voor inbraak in Dirkshorn te limiteren. We bieden ook aanvullende informatie over Seniorenalarm.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af.
 3. Probeer altijd de dure spullen op te ruimen.
 4. Zorg dat er geen beklimbare spullen bij de woning staan.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Laat het je buren weten als je een paar dagen weg bent.
 7. Kijk of je kunt deelnemen aan de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Informeer inbrekers niet via social media dat je op vakantie bent.
 9. Verstop sleutels niet onder de deurmat of in de pot van een plant.
 10. Anti-inbraakfolie zorgt ervoor dat het raam niet uiteenvalt bij een breuk.

Kies voor een beveiligingssysteem

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Dirkshorn vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Noord-Holland onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die kunnen helpen bij het plaatsen van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze firma’s bieden een professionele alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Dikwijls kunnen ze jou ook helpen met koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle reactie en levenslange garantieservice.
 • Feenstra.com: Met eigen gecertificeerde bemande meldkamer (Alarm Control Nederland).
 • Woonveilig: Gemakkelijk uitbreiden met o.a. bewegingsmelders en brandbeveiliging.
 • V&S Beveiliging: Voldoet aan elke mogelijke verzekeringseisen.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte met de SmartAlarm app en Trigion koppeling.
 • Directveilig: Altijd geplaatst door een BORG erkende monteur.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en Bosch, Somfy, TP-Link, EZVIZ, D-Link & Eve, Hombli, Yale, Netamo, Eufy.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Dirkshorn?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Dirkshorn voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €525,00 en €1050,00. De totale prijs is afhakelijk van welk alarm je kiest, extra services zoals alarmcentrale en camera’s of gasmelder, de grootte van het huis, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Op het moment dat er een melding binnenkomt wordt er in de alarmcentrale gekeken wat er aan de hand is en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. De medewerker belt direct de bewoners of andere contactpersonen Bij een geverifieerde alarmmelding D.m.v. Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De extra kosten van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement bedragen tussen de €22,50 en +/- €40,00 per maand.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij onraad krijg je direct een melding. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een signaal per telefoon (App). Verder zijn er ook opties voor een melding via: lichtalarm, telefonische oproep, SMS, doorschakeling naar meldkamer. Indien je het stille alarm aanzet is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het schrikt inbrekers af en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Bij een beperkt budget kun je denken aan een set met analoge camera’s, vanaf €150,00 per stuk. Heb je liever optimaal gedetailleerd beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? Zoek dan naar een HD IP camera vanaf €425,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Dirkshorn.


Postcodegebied: 1746

Plaats een reactie