Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Schagen

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Schagen heb je altijd een enorm veilig gevoel binnen en buiten huis. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Een alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Evenzeer kan een huisalarm een signaal geven bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. Via onze adviseurs doorzoek je goede informatie over de beschikbare systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Verder bieden we op dit platform een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Schagen en vind je slimme tips tegen inbraak.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Het systeem heeft een preventieve werking.
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-schagen

Alarminstallatie Schagen aanleggen

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektronisch apparaat dat een (stil) alarm afgeeft bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij een verdachte poging gaat het alarm af en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Steeds vaker is het woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. De centralist volgt de situatie meteen op en neemt telefonisch contact op met de bewoners of andere contactpersonen. Zodra het alarm geverifieerd kan worden kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Schagen? Hieronder lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Een beveiligingssysteem in huis laten aanleggen

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Maak een goede analyse van de woning en kijk waar inbrekers binnen kunnen komen. Op basis daarvan kom je erachter welke toegangsplekken uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Met het oog op inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: glasbreuksensoren, gasdetectoren, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders, waterdetectoren, rookmelders.

 2. Kies het type alarm

  De top 3 mogelijkheden zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bedraad systeem worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden waardoor het nauwelijks storingen kent. Een draadloos systeem heeft deze kabels niet nodig en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride product een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Er bestaan meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: een melding via een smartphone App, SMS, telefonische oproep, lichtalarm, geluidsalarm. Een interessante keuze is extra service van een 24/7 meldkamer (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Afsluitend kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Vrijblijvende offertes opvragen

  Geef het installatie adres in en kies wat je wilt laten installeren. Je ontvangt binnen korte tijd verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Schagen en de directe omgeving.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het gekozen beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op het afgesproken moment. De specialist hoe je het systeem in werking stelt. Je kan eventueel ook een contactpersoon opgeven die gebeld moeten worden bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een handig alarmsysteem kopen in Schagen?

Vraag offertes op bij beveiligingsbedrijven in jouw buurt

Advies: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Schagen gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn betaalbare budget producten met eenvoudige functionaliteiten. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief afstandsbediening, camerabewaking, buitensirene, bewegingsmelders, rookmelders. Evenzeer moet je een keuze maken uit een bekabeld, draadloos of hybride installatie. Hieronder zullen we daar een toelichting op geven.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarm voor woningen zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, dat werkt op batterijen. Het is makkelijk aan te leggen en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Bovendien kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Aandachtspunten zijn dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Onkosten inclusief montage: €825,00 tot +/- €1950,00.

Een alarmsysteem met kabels
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Dit werkt heel erg effectief, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij de hogere risicoklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Het onderhoud is minder complex, minder storingsgevoelig en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Vrijwel helemaal geen last van storingen.
 • Minder gemakkelijk uit te breiden of aan te passen.
 • Tarieven inclusief installatie: €1300,00 tot ongeveer €1950,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Waar al kabels aangesloten zijn kies je voor bekabelde onderdelen, en waar nog geen bedrading is installeer je draadloze sensors.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1550,00 tot circa €2500,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In de lijst hieronder lees je meer over veilig wonen in Schagen.

 • Rookmelders: waarschuwt bij het ontstaan van brand.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: slimme detector die reageert op het geluid van brekend glas.
 • Camerabeveiliging: houd in de gaten wat er in en rondom de woning gebeurt met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: krijg direct een notificatie wanneer er beweging gemeld wordt.
 • Meldkamer abonnement: beveiligers kunnen live schakelen naar jouw woning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een pas, pincode, ID, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Schagen (mei 2024)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Echter, wanneer je het laat aanleggen door ervaren installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In dit overzicht vind je de adresgegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Schagen. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als VanderBilt en Ajax Kidde. Of klik door voor installatiebedrijven en leveranciers in Hollands Kroon, Den Helder, Dijk en Waard en Opmeer.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien tips om woninginbraak te verkleinen

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We delen goed werkende tips om de mogelijkheden voor inbraak in Schagen te limiteren. Bekijk ook meer informatie over Sirenes.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Let goed op de sloten van ramen en deuren.
 3. Probeer altijd de dure spullen op te ruimen.
 4. Laat de tuin aanvegen als je op vakantie gaat.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk.
 6. Koop een slimme deurbel met camerafunctie.
 7. Start een eigen groep voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Ga verstandig om met je social media.
 9. Leg sleutels op een veilige plaats.
 10. Maak ruiten minder kwetsbaar met anti-inbraakfolie.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Schagen vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Noord-Holland zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die je van dienst kunnen zijn bij het installeren van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze dienstverleners staan garant voor een vernuftige alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. In de regel bieden zij de optie tot een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Met unieke SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: 24/7 bewaking door bemande meldkamer in Nederland.
 • Woonveilig: Direct een melding op je smartphone bij onraad.
 • V&S Beveiliging: Ervaren adviseurs en vakmannen met persoonlijke aanpak.
 • SmartAlarm: Eenvoudig en betaalbaar systeem, te koppelen aan Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Professioneel systeem voor bedrijven en woningen.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en Foscam, D-Link, TP-Link, EZVIZ, Somfy & Eve, Hombli, Netamo, Eufy, Yale.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Schagen?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Schagen voor thuis liggen ongeveer tussen de €600,00 en €925,00. De uiteindelijke prijs komt tot stand door het soort systeem, de additionele services zoals een beveiligingscamera of CO2 melder, het woonoppervlak, en garantietermijn.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Als het alarm een signaal opvangt bekijkt de centralist direct of er een noodzaak is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. De medewerker van de meldkamer neemt meteen contact op met de bewoners bij een geverifieerd alarm. Door gebruik te maken van Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De investering in een huisalarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €22,50 en €30,00 per maand.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Bij een signalering kan je op verschillende manieren een melding krijgen. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een app melding op je telefoon. Verder zijn er ook opties voor een melding via: lichtalarm, SMS, e-mail, telefonische oproep. Als je een stil alarm laat installeren zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is waardoor de pakkans een stuk groter is.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het schrikt inbrekers af en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. De meest betaalbare keuze is een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €175,00 per aansluiting. Heb je liever de meest scherpe en heldere HD-beelden zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Installeer dan een HD IP camera voor €400,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Schagen.


Postcodegebied: 1740, 1741, 1742

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie