Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Burgerbrug

Met een alarmsysteem in Burgerbrug is je huis altijd beveiligd, ook als je niet thuis bent. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Dit alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, waarschuwt bij een inbraak en realiseert een veilig gevoel wanneer je in de huis verblijft. Daarbij stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij brand, gas of lekkages. In de praktische keuzehulp vind je praktische informatie over de soorten systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Ook tonen wij hier landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Burgerbrug en delen wij de beste inbraakpreventietips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-burgerbrug

Alarminstallatie Burgerbrug laten installeren

Wat houdt een alarmsysteem in? Een beveiligingssysteem dat een melding zal versturen bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij een foute beweging zal het alarm worden geactiveerd en ontvang jij op je telefoon een melding. Indien gewenst is het woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. De operator bekijkt de situatie en neemt telefonisch contact op met de contactpersonen (sleutelhouders). Als er sprake is van inbraak of brand kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Burgerbrug? In het bijgaande stappenplan vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Een beveiligingssysteem thuis laten aanleggen

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Maak een goed profiel van jouw woning en check op welke plekken de zwakke plekken liggen. Op deze manier ontdek je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Als het gaat om inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: bewegingsmelders, rookmelders, beveiligingscamera’s, magneetcontacten, gasdetectoren, glasbreuksensoren.

 2. Selectie van soorten alarmen

  De meest bekende types zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij de bekabelde optie zijn alle componenten met kabels verbonden zodat het bijna niet te saboteren is. Een kabelvrij systeem (draadloos) is effectief zonder bekabeling en kan je heel eenvoudig aansluiten. De hybride mogelijkheid werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Kies alarmmeldingen

  We onderscheiden allerlei alarmmeldingen: populair is de melding op je telefoon, maar ook SMS, E-mail, geluidsalarm, telefonische oproep. Tegen betaling kan je ook kiezen voor een accurate melding voor de Particuliere alarmcentrale PAC. Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Desgewenst is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Prijzen opvragen

  Vul jouw adres in en selecteer de installatie die je wilt. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Burgerbrug.

 5. Installatieservice

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op de gekozen dag. De medewerker vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) doorgeven die gebeld moeten worden zodra het alarm afgaat.

Een handig alarmsysteem kopen in Burgerbrug?

Ontvang gratis offertes van installateurs in jouw buurt

Advies: Soorten beveiligingssystemen

Heel veel mensen in de gemeente Schagen kiezen voor alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Zo zijn er hele voordelige modellen met enkel de noodzakelijke onderdelen. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief bewegingsmelders, buitensirene, rookmelders, camerabewaking, meldkamer koppeling. Tevens moet je een keuze maken uit een bekabeld, draadloos of hybride installatie. Hieronder delen we daar meer info over.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloze alarminstallatie sluit je doorgaans aan op de WIFI, met units die werken met batterijen. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Ook is het systeem zeer flexibel en voordelig. Aandachtspunten zijn dat je jaarlijks de detectors moet controleren en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Prijzen inclusief montage: €700,00 tot wel €1800,00.

Een bedraad alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Er zijn nauwelijks storingen, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse kan men dit verplicht stellen. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, je hebt feitelijk nooit last van storingen en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Een professioneel systeem van hoge kwaliteit.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Prijs inclusief installatie: €1075,00 oplopend tot €2250,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Op plekken waar al bedrading ligt kies je voor bekabelde detectoren, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen neem je draadloze componenten.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Een relatief duur systeem.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1250,00 tot €2250,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor extra sensoren en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In het stukje hieronder sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Burgerbrug.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch brandblussysteem dat een brand blust.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: 24/7 in de gaten houden wat er rondom je huis gebeurt d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luid alarm dat paniek zaait en buren informeert bij een inbraak.
 • Bewegingsmelder: maximale veiligheid door de kleinste bewegingen te registreren.
 • Meldkamer abonnement: 24/7 verbinding tussen je woning en de beveiligingscentrale.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een tag, druppel, ID, pas.
 • Koolmonoxidemelder: de CO2 meter geeft direct inzicht.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Burgerbrug (juli 2024)

Het aanleggen van beveiligingsapparatuur kan je in theorie zelf. Toch, op het moment je kiest voor een vakkundig installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In het bijgaande overzicht ontdek je de adressen en namen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Burgerbrug. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Security Center en Betty. Of bekijk bedrijven en installateurs in Petten, t Zand, Sint Maartensvlotbrug en Sint Maartensbrug.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om kans op woninginbraak te verkleinen

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We geven goed werkende tips om de kans op inbraak in Burgerbrug te verminderen. Check ook extra informatie over Rookmelder.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Zorg dat je sloten echt op slot draait.
 3. Verberg kostbare bezittingen in de kasten.
 4. Zorg dat er geen beklimbare spullen bij de woning staan.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk als je afwezig bent.
 6. Neem een slimme deurbel of camera.
 7. Sluit je aan bij Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vertel niet op Facebook of Instagram dat je op vakantie bent.
 9. Leg sleutels op een veilige plaats.
 10. Plak anti-inbraakfolie en inbraakstrips op ramen en deuren.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Burgerbrug vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Noord-Holland leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten met veel kennis over het installeren van alarmen en bewakingscamera’s. Deze dienstverleners bieden een professionele alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Meestal kunnen ze jou ook helpen met koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Gecertificeerd alarmsysteem in huis met melding aan politie en surveillant.
 • Feenstra.com: Flexibel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Woonveilig: Direct een melding op je smartphone bij onraad.
 • V&S Beveiliging: Gegarandeerd lage installatiekosten zonder hak- en breekwerk.
 • SmartAlarm: Gemakkelijk te bedienen via tablet en smartphone (met Trigion alarmcentrale).
 • Directveilig: Vrijblijvend advies op locatie mogelijk.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en Bosch, EZVIZ, TP-Link, Somfy, Foscam + Eve, Yale, Eufy, Hombli, Arlo.

FAQ met vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Burgerbrug?

De kosten van een slim alarmsysteem in Burgerbrug voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €475,00 en €1475,00. De exacte prijs wordt gecalculeerd door de soms van het type installatie, de additionele services zoals camerabeveiliging of brandmelder, de grootte van het huis, en het jaarlijkse onderhoud.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Op het moment dat er een melding binnenkomt zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken wat er gaande is en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. Een agent zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen Bij een geverifieerde alarmmelding D.m.v. Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De prijzen van een huisalarm met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €10,00 en €52,50 per 4 weken.

Hoe word ik gewaarschuwd bij een inbraak?

Bij onraad wordt er een melding afgegeven. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een notificatie op iPad of telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook SMS, e-mail, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan zal de indringer niets horen, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het schrikt ongewenst bezoek af en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Een voordelige mogelijkheid is een dome/bullet camera vanaf €175,00 p/stuk. Vind je dit niet voldoende en zoek je maximale veiligheid met HD camera’s om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? In dat geval adviseren we een HD IP camera, te bestellen vanaf €525,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur Burgerbrug.


Postcodegebied: 1754

Plaats een reactie