Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Opeinde

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Opeinde beveilig je jouw huis tegen inbraak. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Zo’n alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, waarschuwt bij onraad en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Evenzeer heeft het huisalarm ook een melding bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. In de praktische keuzehulp delen wij populaire info over de soorten systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Ook vergelijk je op alarmsysteemcheck.nl een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Opeinde en delen wij de beste inbraakpreventietips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • Het vergroot de kans om inbrekers te arresteren.
 • Verlaging van de verzekeringspremie.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-opeinde

Alarminstallatie Opeinde aanleggen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektrisch systeem dat een signaal geeft bij onraad en inbraak. Bij verdachte omstandigheden gaat vaak een luid alarm af en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Indien gewenst is het woningalarm aangesloten op de meldkamer. Een specialist bekijkt wat er aan de hand is en probeert contact te leggen met het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Zodra het alarm geverifieerd kan worden kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Opeinde? In het stukje hieronder vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Beveiligingssysteem voor thuis laten plaatsen

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Maak een goede analyse van de woning en controleer waar de risico’s het grootst zijn. Daardoor ontdek je welke risicovolle plekken meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. M.b.t. inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren, waterdetectoren, bewegingsmelders, rookmelders, gasdetectoren.

 2. Soort alarm kiezen

  De top 3 mogelijkheden zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij de bekabelde optie is alles met kabels verbonden waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een wifi-systeem (draadloos) is effectief zonder bekabeling en is een stuk flexibeler. Een hybride inrichting is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Type alarmering

  We differentiëren diverse type alarmeringen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: E-mail, SMS, telefonische oproep, lichtalarm. Tegen betaling kan je ook kiezen voor een automatische melding naar de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Om de pakkans te vergroten is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Vraag gratis offertes op

  Vul eerst jouw postcode in en kies wat je wilt laten installeren. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Opeinde.

 5. Installatieservice

  Het gekozen beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur binnen een korte periode. De installateur geeft een uitleg over de werking van het systeem. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen opgeven waarnaar een signaal wordt gestuurd wanneer het alarm gaat.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Opeinde?

Vraag offertes op bij bedrijven uit de buurt

Tips: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Smallingerland gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn betaalbare budget producten met eenvoudige functionaliteiten. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief bewegingsmelders, meldkamer koppeling, rookmelders, camerabewaking, buitensirene. In aanvulling daarop moet je een keuze maken uit een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. Hieronder zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloze alarminstallatie is doorgaans verbonden met een internetverbinding, de detectoren hebben een batterij. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het is met name geschikt voor oudere woningen. Tevens kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Grote nadelen zijn dan batterijen leeg kunnen raken en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Tarieven inclusief montage: €725,00 tot wel €1750,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
In het geval van een bekabeld alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij de hogere risicoklasse kan men dit verplicht stellen. Het onderhoud is minder complex, je hebt weinig last van storingen en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Zeer betrouwbaar, weinig storingen.
 • DIrect meenemen bij de bouw van je nieuwbouwwoning.
 • Onkosten inclusief installatie: €1200,00 tot €2400,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. De betrouwbaarheid is hoog, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Waar de kabels al voorhanden zijn gebruik je bedrade componenten, waar nog geen kabels getrokken zijn doe je het met de draadloze detectoren.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Investering inclusief aanleggen: €1550,00 tot ongeveer €2300,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor extra comfort. In het blok hierna vind je meer informatie over veilig wonen in Opeinde.

 • Rookmelders: meet de temperatuur in huis den detecteert rook.
 • Sprinklerinstallatie: compleet autonoom blussysteem bij vuurdetectie.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: slim apparaat dat glasbreuk tot op 9 meter hoogte herkent.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: signaleert beweging in kozijnen en/of in grote ruimtes.
 • Meldkamer abonnement: verifieert meldingen en schakelt indien nodig de politie in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een ID, tag, pincode, pas.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Opeinde (juli 2024)

Eventueel kun je ervoor kiezen zelf alles aan te leggen. Maar, op het moment je kiest voor een professioneel installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In dit overzicht tonen wij de gegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Opeinde. Zij kunnen je helpen met merken zoals EATON en BTG. Je bekijkt hier ook installateurs en bedrijven in De Tike, Rottevalle, Nijega en De Veenhoop.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Verklein de kans op woninginbraak met deze tips

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We geven praktische tips om de mogelijkheden voor inbraak in Opeinde te beperken. Of klik door voor meer informatie over Sirenes.

 1. Zorg dat ramen en deuren over goed hang- en sluitwerk beschikken.
 2. Zorg dat je de deuren en ramen op slot doet.
 3. Zorg dat er geen kostbaarheden zichtbaar zijn van buitenaf.
 4. Zorg dat je huis ook buiten goed verlicht is.
 5. Laat muziek aanstaan als je weggaat.
 6. Vraag buren om een oogje in het zeil houden.
 7. Laat jouw nummer opnemen in de Whatsapp buurtpreventie.
 8. Voorkom posts over je vakantie op social media.
 9. Leg sleutels op een veilige plaats.
 10. Anti-inbraakfolie zorgt ervoor dat het raam niet uiteenvalt bij een breuk.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Opeinde vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Friesland zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die kunnen helpen bij het aanleggen van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze dienstverleners helpen jou met een complete alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Steeds vaker heb je de keuze voor een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Unieke en versnelde melding aan politie.
 • Feenstra.com: Toegang tot de woning middels een code of druppel.
 • Woonveilig: Eenvoudig zelf monteren, inclusief noodstroomvoorziening voor circa 8 uur.
 • V&S Beveiliging: 24 maanden garantie, topkwaliteit en geplaatst door pro’s.
 • SmartAlarm: Geen telefoonlijn nodig, integratie met Trigion mogelijk.
 • Directveilig: Jaarlijks onderhoud en doorlopende garantie.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en Foscam, D-Link, Somfy, Bosch, TP-Link & Yale, Eufy, Arlo, Netamo, Hombli.

Veelgestelde vragen over inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Opeinde?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Opeinde voor thuis liggen gemiddeld tussen de €575,00 en €1200,00. De totale prijs is afhakelijk van welk alarm je kiest, extra opties zoals alarmcentrale en camera’s of koolmonoxidemelder, het woonoppervlak, en het jaarlijkse onderhoud.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Op het moment dat er een melding binnenkomt wordt er in de alarmcentrale gekeken of er een noodzaak is en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. De medewerker van de meldkamer waarschuwt de bewoners als er brand is uitgebroken of een inbraak aan de gang is. D.m.v. Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De onkosten van een alarmsysteem met meldkamer abonnement variëren tussen de €15,00 en €52,50 per maand.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Bij beweging kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een luide sirene (geluidsalarm) en een pushbericht op je telefoon. Verder zijn er ook opties voor een melding via: telefonische oproep, SMS, lichtalarm, e-mail. Bij een stil alarm weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. Een voordelige mogelijkheid is een systeem met digitale camera’s, vanaf €250,00 per unit. Liever haarscherp beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? Installeer dan een HD IP camera vanaf €450,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Opeinde.


Postcodegebied: 9218

Plaats een reactie