Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Noordhorn

Door het installeren van een alarmsysteem in Noordhorn beveilig je jouw woning, bezittingen en je gezin. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Dit alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, jaagt inbrekers de deur uit en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Evenzeer heeft het huisalarm ook een melding bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. In onze keuzehulp lees je betrouwbare info over de diverse systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. In aanvulling hierop vergelijk je op dit platform landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Noordhorn en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Het schrikt inbrekers af (preventieve werking).
 • Grotere kans dat inbrekers opgepakt kunnen worden.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-noordhorn

Alarminstallatie Noordhorn installeren

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektronisch apparaat dat een (stil) alarm afgeeft bij beweging, glasbreuk of rook. Bij ongewone situaties gaat vaak een luid alarm af en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. In sommige situaties is jouw woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. De operator bekijkt de melding en waarschuwt de contactpersonen (sleutelhouders). Bij een noodsituatie kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Noordhorn? Hieronder vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Beveiligingssysteem voor thuis laten installeren

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Maak een goed profiel van jouw woning en ontdek zo waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Op die manier markeer je welke ramen en deuren uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Met betrekking tot inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: gasdetectoren, magneetcontacten, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, rookmelders, waterdetectoren.

 2. Kies het type alarm

  De top 3 mogelijkheden zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bekabeld huisalarm zijn alle componenten met kabels verbonden wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een draadloos systeem is effectief zonder bekabeling en kan snel worden aangesloten. Een hybride installatie is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Er zijn diverse type alarmeringen: denk aan een app op je telefoon maar ook geluidsalarm, lichtalarm, telefonische oproep, SMS. Steeds meer mensen vullen dit aan met doorschakeling met de de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Om inbrekers te verrassen kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag offertes aan

  Vul jouw adres in en kies wat je wilt laten installeren. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Noordhorn en de gemeente.

 5. Installatie van het alarm

  Het gekozen beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur binnen een korte periode. De vakman legt precies uit hoe je het moet bedienen. Je kunt nu ook de contactpersonen inprogrammeren die gealarmeerd worden bij verdachte omstandigheden.

Een goed alarmsysteem kopen in Noordhorn?

Vergelijk kosten en voorwaarden van installatiebedrijven uit de regio

Advies: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Westerkwartier laten professionele alarmbeveiliging installeren. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met alleen basisfuncties. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals afstandsbediening, rookmelders, camerabewaking, buitensirene, meldkamer koppeling. Daarbij moet je in de basis kiezen voor een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In het onderstaande blok zullen we daar een toelichting op geven.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarm voor woningen sluit je doorgaans aan op de WIFI, de detectoren hebben een batterij. Het installatieproces is zo gedaan en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Als laatste kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Aandachtspunten zijn dan batterijen leeg kunnen raken en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Investering inclusief montage: €750,00 – €1300,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
In het geval van een bedraad alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Er zijn nauwelijks storingen, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 wordt dit zelfs verplicht gesteld. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Zeer betrouwbaar, weinig storingen.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Investering inclusief installatie: €1125,00 tot €2350,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. Het is zeer betrouwbaar, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Op de locaties waar al kabels liggen maak je gebruik van de bekabelde onderdelen, en waar nog geen bedrading is neem je draadloze componenten.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1200,00 tot +/- €2100,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In het stukje hieronder sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Noordhorn.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: brandbeveiligingssysteem dat brand detecteert, signaleert en beheerst.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: herkent brekend glas tot 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s hebben een afschrikeffect en en helpen dader identificeren.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: elektronische sensor die beweging in zijn directe omgeving waarneemt.
 • Meldkamer abonnement: alarmmeldingen worden doorgestuurd naar meldkamer voor een persoonlijke opvolging.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een druppel, ID, pas, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Noordhorn (november 2023)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Toch, op het moment je kiest voor een speciaal installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In dit overzicht vind je de namen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Noordhorn. Zij werken met gangbare merken als Sentrol en Copper Safety. Je bekijkt hier ook bedrijven en installateurs in Briltil, Enumatil, Garmerwolde en Thesinge.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We delen praktische tips om de opties voor inbraak in Noordhorn te beperken. We bieden ook aanvullende informatie over Alarmlicht.

 1. Voorzie ramen van goed hang- en sluitwerk.
 2. Beveilig de achterdeur en klepramen goed.
 3. Probeer altijd de dure spullen op te ruimen.
 4. Monteer anti-inbraakstrips en dievenklauwen.
 5. Werk met tijdschakelaars voor de binnenverlichting.
 6. Bij de voordeur kun je een slimme deurbel laten installeren.
 7. Kijk of je kunt deelnemen aan de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorgt dat je niet te veel persoonlijke details op social media zet.
 9. Laat niet te veel cash geld in de woning liggen.
 10. Plaats anti-inbraakfolie op ramen waar inbrekers kunnen binnenkomen.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Noordhorn vergelijken in november 2023

In de provincie Provincie Groningen zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die je van dienst kunnen zijn bij het plaatsen van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze bedrijven helpen jou met een zeer veilige alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. Dikwijls kunnen ze jou ook helpen met extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Gecertificeerd alarmsysteem in huis met melding aan politie en surveillant.
 • Feenstra.com: Zelf controle over opnames, opslag en delen van de beelden.
 • Woonveilig: Brandbeveiliging, bewegingsmelders en camera’s gemakkelijk toevoegen.
 • V&S Beveiliging: Persoonlijk en altijd advies op maat.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte d.m.v. de speciale App (met Trigion meldkamer).
 • Directveilig: Professioneel systeem voor bedrijven en woningen.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en Bosch, EZVIZ, TP-Link, Somfy, D-Link of Hombli, Yale, Netamo, Eve, Arlo.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Noordhorn?

De kosten van een goed alarmsysteem in Noordhorn voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €350,00 en €1125,00. De normale prijs komt tot stand door welk alarm je kiest, extra services zoals camerabeveiliging of CO2 melder, het aantal ruimtes, en de installateur.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Als het alarm een signaal opvangt zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken of er een noodzaak is en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. De medewerker zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen Bij brand, inbraak of een overval Met Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De kosten van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement komen uit tussen de €10,00 & €52,50 per maand.

Hoe word ik gewaarschuwd bij een inbraak?

Bij ongewone situaties wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een hard geluidsalarm (sirene) of een bericht op smartphone en tablet. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: doorschakeling naar meldkamer, e-mail, lichtalarm, telefonische oproep. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. De meest betaalbare keuze is een aantal slimme camera’s, vanaf €150,00 per stuk. Liever optimaal gedetailleerd beeld zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Plaats dan een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €500,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Noordhorn.


Postcodegebied: 9801, 9804

Plaats een reactie