Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Raard

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Raard beveilig je jouw woning tegen inbrekers. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Een alarminstallatie heeft een preventieve werking, geeft een melding bij een inbraakpoging en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Daarbij stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij brand, gas of lekkage. Met onze speciale keuzehulp tonen wij goede details over de beschikbare systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Daarnaast check je op dit platform een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Raard en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Het schrikt inbrekers af (preventieve werking).
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-raard

Alarminstallatie Raard laten aanleggen

Een alarmsysteem houdt in: een beveiligingsinstallatie dat een alarm geeft bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij een verdachte poging zal het systeem het alarm inschakelen en volgt er meestal een push melding op je telefoon. In veel gevallen is het woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). De medewerker controleert het signaal en waarschuwt de bewoners of andere contactpersonen. Bij een overval, inbraak of brand kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Raard? In ons speciale stappenplan vertellen we precies wat je moet doen.

Je woning uitrusten met een beveiligingssysteem

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Loop eens een rondje door de woning en ontdek zo waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Daardoor weet je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Met het oog op inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: magneetcontacten, rookmelders, bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren, waterdetectoren.

 2. Selecteer een type alarm

  Je hebt de keuze uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij de bekabelde optie wordt alle verbonden met draden waardoor het nauwelijks storingen kent. Een wifi-systeem (draadloos) heeft geen bedrading nodig en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride oplossing een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  Er kan worden gekozen voor verschillende alarmmeldingen: denk aan een app op je telefoon maar ook SMS, E-mail, telefonische oproep, geluidsalarm. Je kunt ook kiezen voor doorschakeling met de een speciale meldkamer (PAC). Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Indien gewenst kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Prijzen vergelijken

  Vul eerst jouw postcode in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je ontvangt zo snel mogelijk meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Raard en de gemeente.

 5. Installatie en uitleg

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op een vooraf afgesproken moment. De expert legt precies uit hoe het systeem werkt. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen instellen die gealarmeerd worden zodra het alarm afgaat.

Een erkend alarmsysteem kopen in Raard?

Vraag offertes op bij experts in direct regio

Tips: Soorten beveiligingssystemen

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Noardeast-Fryslân laten professionele alarmbeveiliging installeren. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met enkel noodzakelijke functies. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief rookmelders, buitensirene, meldkamer koppeling, camerabewaking, bewegingsmelders. Ook dien je een keuze te maken uit een bekabeld, draadloos of hybride installatie. Hierna noemen we alle pluspunten en minpunten.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarmsysteem zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, met units die werken met batterijen. Het is eenvoudig aan te leggen en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Bovendien is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Negatieve aspecten zijn dan batterijen leeg kunnen raken en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Prijzen inclusief montage: €675,00 – €1300,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Bij een volledig bedraad alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. De kans op een storing is minimaal, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij panden met een hoge risicoklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, je hebt weinig last van storingen en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Een professioneel systeem van hoge kwaliteit.
 • DIrect meenemen bij de bouw van je nieuwbouwwoning.
 • Investering inclusief installatie: €1100,00 tot €1850,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. De basis is een bekabelde alarminstallatie, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Op de locaties waar al kabels liggen maak je gebruik van de bedrade componenten, waar nog geen kabels getrokken zijn kan je kiezen voor draadloze detectoren.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1500,00 tot circa €3000,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met extra sensoren en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In het volgende schema vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Raard.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: geeft signaal af zodra inbrekers het glas breken.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: elektronische sensor die beweging in zijn directe omgeving waarneemt.
 • Meldkamer abonnement: bij een alarmmelding wordt direct een protocol in werking gesteld.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een pincode, tag, ID, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Raard (december 2023)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Echter, wanneer je dit laat doen door een speciaal installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In het bijgaande overzicht bekijk je namen plus adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Raard. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Rokonet en TP-Link. Of zoek door naar leveranciers en aanbieders in Bornwird, Hollum, Foudgum en Brantgum.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

Iedere woning is inbraakgevoelig. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. Hierna delen we relevante tips de mogelijkheden voor inbraak in Raard te limiteren. Check ook extra informatie over Camerabewaking.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je sloten echt op slot draait.
 3. Gebruik een kluis voor dure spullen.
 4. Laat de tuin aanvegen als je op vakantie gaat.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Plaats camera’s die je op afstand kunt bekijken.
 7. Informeer naar de mogelijkheden voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Ga verstandig om met je social media.
 9. Verberg je sleutels niet onder de mat.
 10. Laat anti-inbraakfolie plaatsen op de ramen.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Raard vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Friesland leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten met veel kennis over het aanleggen van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze firma’s faciliteren een effectieve alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. Meestal bieden zij de optie tot een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Extra snelle melding richting politie en hulpdiensten.
 • Feenstra.com: Snelle verbinding met bemande meldkamer.
 • Woonveilig: Inclusief ingebouwde sirene (104dB) en noodstroomvoorziening.
 • V&S Beveiliging: Gegarandeerd lage installatiekosten zonder hak- en breekwerk.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte met de SmartAlarm app en Trigion koppeling.
 • Directveilig: Jaarlijks onderhoud en doorlopende garantie.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en TP-Link, D-Link, Somfy, Bosch, Foscam + Hombli, Arlo, Eufy, Netamo, Yale.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Raard?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Raard voor thuis liggen gemiddeld tussen de €400,00 en €1225,00. De uiteindelijke prijs wordt beïnvloed door het soort systeem, extra services zoals meldkamer koppeling en camera’s of koolmonoxidemelder, de grootte van de woning en de installateur.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen bekijkt een medewerker meteen of er een noodzaak is en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. Een specialist zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen bij een noodgeval Door gebruik te maken van Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De prijzen van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €17,50 en €52,50 per 4 weken.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Zodra het alarm wordt getriggerd ontvang je op diverse manieren een signaal. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een hard geluidsalarm (sirene) of een melding op je telefoon. Alternatieven zijn o.a.: telefonische oproep, SMS, doorschakeling naar meldkamer, e-mail. Indien je het stille alarm aanzet is de indringer zich niet bewust van zijn acties, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het schrikt inbrekers af en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een bedrade camera vanaf €225,00 per stuk. Voorkeur voor een oplossing met HD-beelden zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Maak dan de keuze voor een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €500,00 per stuk. Tip: laat het installeren door een beveiligingsadviseur Raard.


Postcodegebied: 9155

Plaats een reactie