Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Bornwird

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Bornwird beveilig je jouw huis tegen inbraak. Recente gegevens tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Je alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, kan je laten koppelen aan de meldkamer en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Daarbij stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij brand, gas of lekkage. In de praktische keuzehulp tonen wij handige informatie over de systemen waar je uit kunt kiezen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Tevens bieden we op dit platform landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Bornwird en vind je hier handige anti-inbraaktips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • In sommige gevallen bespaar je op de verzekering.
 • Het hele jaar door een veilig gevoel binnen- en buitenhuis.
 • Mogelijkheid tot het afsluiten van een meldkamer-abonnement.

alarmsysteem-bornwird

Alarminstallatie Bornwird laten aanleggen

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch waarschuwingssysteem dat een melding zal versturen bij onraad en inbraak. Bij verdachte omstandigheden zal het alarm worden geactiveerd en ontvang jij op je telefoon een melding. Indien gewenst is jouw woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. De beveiliger analyseert de melding en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de contactpersonen (sleutelhouders). Bij een geverifieerde alarmmelding kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Bornwird? In het volgende stukje vertellen we je precies wat je moet doen.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en kijk waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Op basis daarvan ontdek je welke deuren en ramen meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Wat betreft inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: magneetcontacten, rookmelders, waterdetectoren, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, gasdetectoren.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  Je kunt kiezen uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bedraad systeem zal er gebruik worden gemaakt van kabels waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een wifi-systeem (draadloos) kan werken zonder kabels en kent een eenvoudige installatie. Een hybride oplossing een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  Er zijn verschillende alarmmeldingen: populair is de melding op je telefoon, maar ook geluidsalarm, lichtalarm, telefonische oproep, SMS. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van een standaard melding richting de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Als laatste kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Prijzen opvragen

  Voer je adres in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Binnen enkele dagen ontvang je 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Bornwird en de gemeente.

 5. Installatie van het alarm

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De expert demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen instellen die ingelicht moeten worden bij verdachte omstandigheden.

Een handig alarmsysteem kopen in Bornwird?

Ontvang gratis offertes van bedrijven uit de regio

Keuzehulp: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Steeds meer woningen in de gemeente Noardeast-Fryslân hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Er zijn goedkope instap-systemen met enkel detectoren en sirene. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief meldkamer koppeling, camerabewaking, afstandsbediening, rookmelders, buitensirene. Verder moet je een keuze maken uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Hierna bespreken we de voordelen en nadelen.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloze alarminstallatie werkt op basis van radiogolven, en sensors die werken op batterij-power. Het is eenvoudig aan te leggen en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Bovendien kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Negatieve aspecten zijn dat batterijen op kunnen raken en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Prijs inclusief montage: €825,00 tot wel €1950,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Er zijn nauwelijks storingen, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Het onderhoud is minder complex, kent weinig storingen en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Tarief inclusief installatie: €1250,00 oplopend tot €2200,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Op plekken waar al bedrading ligt neem je de bekabelde sensors, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen maak je gebruik van draadloze onderdelen.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Investering inclusief aanleggen: €1450,00 tot circa €2500,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met allerlei andere producten en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In het volgende schema lees je meer informatie over extra veilig wonen in Bornwird.

 • Rookmelders: meet de temperatuur in huis den detecteert rook.
 • Sprinklerinstallatie: brandbeveiligingssysteem dat brand detecteert, signaleert en beheerst.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: geeft signaal af zodra inbrekers het glas breken.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af als het alarm getriggerd wordt en trekt veel aandacht.
 • Bewegingsmelder: detecteert bewegingen van ongenode gasten.
 • Meldkamer abonnement: controleert wat er aan de hand is kan direct hulpdiensten inlichten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een druppel, tag, pas, ID.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Bornwird (november 2023)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Alleen, als je het uitbesteed aan een lokaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In dit overzicht bekijk je de adressen en namen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Bornwird. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Effeff en Camos. Of klik door voor bedrijven en installateurs in Hollum, Ballum, Raard en Foudgum.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips tegen woninginbraak

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. Hierna delen we goed werkende tips om de mogelijkheden voor inbraak in Bornwird te verkleinen. Of klik door voor meer informatie over Bewegingsmelder.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Leg kostbare apparatuur uit het zicht.
 4. Zorgt dat bladeren en afval wordt opgeruimd als je weg bent.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Overleg met de buren om regelmatig even langs te lopen.
 7. Start- of sluit je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Plaats vakantiefoto’s pas na terugkomst van vakantie op social media.
 9. Verstop sleutels niet onder de deurmat of in de pot van een plant.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Bornwird vergelijken in november 2023

In de provincie Provincie Friesland onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die kunnen helpen bij het plaatsen van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze bedrijven helpen jou met een slimme alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Mogelijk werken zij met een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Unieke en versnelde melding aan politie.
 • Feenstra.com: Zelf controle over opnames, opslag en delen van de beelden.
 • Woonveilig: Past zich slim aan op de situatie thuis met Smart Assist.
 • V&S Beveiliging: Voldoet aan elke mogelijke verzekeringseisen.
 • SmartAlarm: Optioneel met Trigion, Erkende meldkamer met PAC 1 vergunning.
 • Directveilig: Jaarlijks onderhoud en doorlopende garantie.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en Foscam, TP-Link, D-Link, EZVIZ, Somfy + Netamo, Hombli, Yale, Eufy, Arlo.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Bornwird?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Bornwird voor thuis liggen gemiddeld tussen de €475,00 en €1100,00. De echte prijs wordt berekend a.d.h.v. het type alarm, de extra opties zoals meldkamer koppeling en camera’s of rookmelder, het woonoppervlak, en de jaarlijkse inspectie.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Zodra het alarm beweging detecteert checkt de centralist of er een dreigende situatie is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. De beveiliger belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) bij een overval, inbraak of brand D.m.v. Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De kosten van een inbraakalarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €17,50 en €47,50 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Bij een foute beweging ontvang je op diverse manieren een signaal. De meest populaire alarmmeldingen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een notificatie op je telefoon. Alternatieven zijn o.a.: lichtalarm, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, e-mail. Indien je het stille alarm aanzet zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en het vergroot de pakkans omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. De meest betaalbare keuze is een set met analoge camera’s, vanaf €300,00 per aansluiting. Liever een compleet beveiligd huis met HD beeld zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Probeer dan een HD IP camera vanaf €500,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Bornwird.


Postcodegebied: 9156

Plaats een reactie