Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Roelofarendsveen

Dankzij een alarmsysteem in Roelofarendsveen beveilig je jouw huis tegen inbraak. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Zo’n alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, waarschuwt bij onraad en geeft je meer gemoedsrust. Daarnaast waarschuwt een huisalarm ook bij brand, gas of lekkages. In onze handige keuzehulp verstrekken we betrouwbare details over de systemen waar je uit kunt kiezen en de kosten van inbraakbeveiliging. Daarnaast tonen wij op deze pagina een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Roelofarendsveen en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • Het vergroot de kans om inbrekers te arresteren.
 • Voordelige verzekeringspremie.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Mogelijkheid tot het afsluiten van een meldkamer-abonnement.

alarmsysteem-roelofarendsveen

Alarminstallatie Roelofarendsveen aanleggen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch mechanisme dat dankzij detectoren een alarm genereert bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij een foute beweging zal het alarm afgaan en krijg je meteen melding op je smartphone. Indien gewenst is het woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. Een professional bekijkt de situatie en belt direct de afgesproken waarschuwingsadressen. Als er sprake is van inbraak of brand kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Roelofarendsveen? In het onderstaande stappenplan vertellen we je precies wat je moet doen.

Beveiligingssysteem voor thuis laten installeren

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Inventariseer jouw woning om erachter te komen waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Op die manier weet je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Als het gaat om inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: beveiligingscamera’s, magneetcontacten, waterdetectoren, glasbreuksensoren, rookmelders, bewegingsmelders.

 2. Kies het soort alarm

  De meest bekende types zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij een bekabeld woningalarm worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Het draadloze alternatief communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. De hybride mogelijkheid is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Kies alarmmeldingen

  Er zijn allerlei alarmmeldingen: populair is de melding op je telefoon, maar ook E-mail, telefonische oproep, lichtalarm, geluidsalarm. Steeds meer mensen vullen dit aan met een standaard melding richting een speciale meldkamer (PAC). Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Als laatste kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Offertes vergelijken

  Voer jouw postcode en huisnummer in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je ontvangt zo snel mogelijk tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Roelofarendsveen en omgeving.

 5. Installatie en uitleg

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op de gekozen dag. De vakman laat goed zien hoe het allemaal werkt. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen inprogrammeren die een notificatie ontvangt bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Roelofarendsveen?

Vergelijk kosten en voorwaarden van vakmannen in jouw regio

Keuzehulp: Kies het juiste beveiligingssysteem

Heel veel mensen in de gemeente Kaag en Braassem kiezen voor alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met enkel detectoren en sirene. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief meldkamer koppeling, bewegingsmelders, buitensirene, camerabewaking, rookmelders. In aanvulling daarop moet je een keuze maken uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In het onderstaande blok zullen we daar een toelichting op geven.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarm voor woningen zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, de sensoren werken op batterijen. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het is met name geschikt voor oudere woningen. Daarbij is het systeem zeer flexibel en voordelig. Aandachtspunten zijn dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Tarief inclusief montage: €700,00 oplopend tot €2150,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Bij een volledig bekabeld alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Het is de meest betrouwbare keuze, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij panden met een hoge risicoklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Je hebt weinig onderhoud nodig, je hebt weinig last van storingen en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Geen last van lege batterijen in de sensoren/detectoren.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Investering inclusief installatie: €1125,00 – €1950,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels aangesloten zijn kies je voor bedrade detectoren, op de plekken waar nog geen kabels liggen doe je het met de draadloze detectoren.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1300,00 tot circa €2200,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In de lijst hieronder sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Roelofarendsveen.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners en eventueel contactpersonen elders bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch brandblussysteem dat een brand blust.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: geeft signaal af zodra inbrekers het glas breken.
 • Camerabeveiliging: 24/7 in de gaten houden wat er rondom je huis gebeurt d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luid alarm dat paniek zaait en buren informeert bij een inbraak.
 • Bewegingsmelder: detecteert en meldt bewegingen rondom jouw woning.
 • Meldkamer abonnement: controleert wat er aan de hand is kan direct hulpdiensten inlichten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een pas, pincode, ID, tag.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Roelofarendsveen (april 2024)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Toch, als je het uitbesteed aan een ervaren installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In deze tabel vind je de namen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Roelofarendsveen. Zij kunnen je helpen met merken zoals Siegen en Shopsecure. Je kunt ook doorklikken naar bedrijven en leveranciers in Oud Ade, Rijpwetering, Warmond en Hoogmade.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 praktische tips tegen woninginbraak

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We delen praktische tips om de kans op inbraak in Roelofarendsveen te verkleinen. Lees ook meer info over Bedraad alarmsysteem.

 1. Zorg dat je ramen en deuren zijn afgesloten met goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit altijd alle deuren en ramen af.
 3. Plaats waardevolle spullen zoveel mogelijk uit het zicht.
 4. Zet je containers of ladder weg of vast.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Meer zicht op de voorzijde van de woning met een slimme deurbel.
 7. Begin samen met je straat een Whatsapp buurtpreventie.
 8. Denk goed na wat je deelt op social media.
 9. Berg je sleutels goed op, zowel binnen als buitenhuis.
 10. Koop anti-inbraakfolie voor de ramen op de begane grond en 1e verdieping.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Roelofarendsveen vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Zuid-Holland zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die je van dienst kunnen zijn bij het installeren van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze bedrijven staan garant voor een vernuftige alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Meestal bieden zij de optie tot een eigen meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle reactie en levenslange garantieservice.
 • Feenstra.com: Flexibel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Woonveilig: Draadloos en zonder te boren zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: Alleen a-merk apparatuur tegen de scherpste prijzen.
 • SmartAlarm: Eenvoudig en betaalbaar systeem, te koppelen aan Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Vrijblijvend advies op locatie mogelijk.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en Foscam, EZVIZ, TP-Link, D-Link, Somfy + Arlo, Yale, Eufy, Eve, Hombli.

FAQ met vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Roelofarendsveen?

De kosten van een goed alarmsysteem in Roelofarendsveen voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €575,00 en €1225,00. De offerteprijs wordt gekenmerkt door het type alarm, het aantal extra opties zoals een beveiligingscamera of gasmelder, het aantal ruimtes, en de installateur.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken of er een noodzaak is en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. Een expert waarschuwt de bewoners bij een geverifieerd alarm. Door het inschakelen van Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De prijzen van een inbraakalarm met meldkamer abonnement liggen tussen de €22,50 & €50,00 per maand.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij onraad kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een geluidsalarm (sirene) of een bericht op smartphone en tablet. Daarnaast kan je ook kiezen voor: e-mail, telefonische oproep, lichtalarm, SMS. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het schrikt ongewenst bezoek af en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je beelden terug kunt kijken. Voor de kleine portemonnee is er een dome/bullet camera vanaf €250,00 per unit. Heb je liever de meest scherpe en heldere HD-beelden om ook gezichten en kentekens te herkennen? Probeer dan een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €375,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Roelofarendsveen.


Postcodegebied: 2370, 2371

Plaats een reactie