Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Rijpwetering

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Rijpwetering beveilig je jouw huis tegen inbraak. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Een actieve alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Tevens stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij brand, gas of lekkage. In de praktische keuzehulp delen wij handige informatie over de meest populaire systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Als laatste tonen wij op dit portaal een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Rijpwetering en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Het schrikt inbrekers af (preventieve werking).
 • Grotere kans dat inbrekers opgepakt kunnen worden.
 • In sommige gevallen bespaar je op de verzekering.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-rijpwetering

Alarminstallatie Rijpwetering laten plaatsen

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektronisch apparaat dat via sensoren een alarm geeft bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij beweging zal het alarm afgaan en ontvang jij op je telefoon een melding. Tegen extra betaling wordt het woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. De centralist volgt de situatie meteen op en belt direct de bewoners of andere contactpersonen. Zodra het alarm geverifieerd kan worden kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Rijpwetering? In het onderstaande stappenplan nemen we alle stappen met je door.

Het installeren van een beveiligingssysteem in huis

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en ontdek zo waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Met deze informatie weet je welke ramen en deuren voorzien moeten worden van detectors. Betreffende inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: beveiligingscamera’s, gasdetectoren, rookmelders, bewegingsmelders, magneetcontacten, waterdetectoren.

 2. Selecteer een type alarm

  Je kunt kiezen uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bekabeld systeem zal er gebruik worden gemaakt van kabels wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een wifi-systeem (draadloos) is effectief zonder bekabeling en kan je heel eenvoudig aansluiten. De hybride mogelijkheid kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  Er zijn meerdere type alarmen: een melding via een smartphone App, SMS, E-mail, telefonische oproep, geluidsalarm. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van een professionele integratie met de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Desgewenst kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag offertes aan

  Voer jouw postcode en huisnummer in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Binnen enkele dagen ontvang je meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Rijpwetering en de gemeente.

 5. Installatie van het alarm

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op een geschikt moment op korte termijn. De medewerker vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen opgeven waarnaar een signaal wordt gestuurd bij onraad.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Rijpwetering?

Vergelijk tarieven van vakmannen in jouw regio

Advies: Type beveiligingssystemen

Heel veel mensen in de gemeente Kaag en Braassem laten professionele alarmbeveiliging installeren. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn goedkope standaard modellen met eenvoudige functionaliteiten. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met meldkamer koppeling, bewegingsmelders, buitensirene, rookmelders, camerabewaking. Tevens moet je een keuze maken uit een bedraad, draadloos of hybride installatie. In het onderstaande blok zullen we daar een toelichting op geven.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloze alarminstallatie zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, met units die werken met batterijen. Het is heel snel te installeren en het is met name geschikt voor oudere woningen. Daarbij kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Aandachtspunten zijn dat batterijen op kunnen raken en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Tarieven inclusief montage: €800,00 tot wel €2050,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Bij een bedraad alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Het is een waterdicht systeem, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse is dit type zelfs een verplichting. Het onderhoud is minder complex, je hebt weinig last van storingen en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Geen last van lege batterijen in de sensoren/detectoren.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Prijzen inclusief installatie: €1225,00 tot wel €2200,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. De betrouwbaarheid is hoog, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Op de locaties waar al kabels liggen maak je gebruik van de bekabelde detectoren, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen maak je gebruik van draadloze componenten.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1350,00 tot en met €3000,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor verschillende extra opties en slimme beveiliging voor nog meer gemak. Onderstaand sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Rijpwetering.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatisch brandblussysteem dat een beginnende brand snel en effectief bestrijdt.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: slim apparaat dat glasbreuk tot op 9 meter hoogte herkent.
 • Camerabeveiliging: houd in de gaten wat er in en rondom de woning gebeurt met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: enorm lawaai zorgt voor paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: laat het alarm afgaan wanneer deze beweging en warmte detecteert.
 • Meldkamer abonnement: controleert wat er aan de hand is kan direct hulpdiensten inlichten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een druppel, pincode, pas, ID.
 • Koolmonoxidemelder: de CO2 meter geeft direct inzicht.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Rijpwetering (juli 2024)

Eventueel kun je ervoor kiezen zelf alles aan te leggen. Maar, ga je voor een speciaal installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In het bijgaande overzicht bieden wij namen plus adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Rijpwetering. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Uni-T en Trias. Je bekijkt hier ook bedrijven en leveranciers in Nieuwe Wetering, Oude Wetering, Oud Ade en Roelofarendsveen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 anti woninginbraak tips

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We bieden handig tips om de kans op inbraak in Rijpwetering te beperken. Lees ook meer info over Bedrijfsbeveiliging.

 1. Zorg dat je ramen en deuren zijn afgesloten met goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit altijd alle deuren en ramen af.
 3. Leg kostbare apparatuur uit het zicht.
 4. Zorg dat er geen beklimbare spullen bij de woning staan.
 5. Zorg voor geluid of zelfs lawaai in huis.
 6. Vraag de buren om een oogje in het zeil te houden.
 7. Kijk of je kunt deelnemen aan de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vermeld niet op social media dat je op vakantie bent.
 9. Berg je sleutels goed op, zowel binnen als buitenhuis.
 10. Koop anti-inbraakfolie voor de ramen op de begane grond en 1e verdieping.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Rijpwetering vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Zuid-Holland zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die volledig gespecialiseerd zijn in het plaatsen van alarmen en bewakingscamera’s. Deze leveranciers bieden een professionele alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. Doorgaans bieden zij de optie tot een eigen meldkamer.

 • Verisure: Altijd binnen een halve minuut reactie van de meldkamer.
 • Feenstra.com: Live beeld van de camera’s in je woning in de App.
 • Woonveilig: Eenvoudig te bedienen (met sleutelhanger, bedieningspaneel, app).
 • V&S Beveiliging: Professionele installatie en onderhoud.
 • SmartAlarm: Geen vast contract, 24/7 professionele monitoring vanuit Trigion.
 • Directveilig: Handige app altijd en overal toegankelijk.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en Bosch, Foscam, Somfy, TP-Link, EZVIZ of Hombli, Netamo, Eufy, Eve, Yale.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Rijpwetering?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Rijpwetering voor thuis liggen tussen de €600,00 en €1400,00. De precieze prijs wordt beïnvloed door het soort alarm, extra services zoals alarmcentrale en camera’s of gasdetector, de grootte van de woning en de installateur.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit bekijkt de centralist direct wat er rondom het huis gebeurt en of ze direct in actie moeten komen. De centralist zoekt meteen contact met de bewoners Bij een geverifieerde alarmmelding Door gebruik te maken van Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De onkosten van een huisalarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €10,00 en €42,50 per maand.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij verdachte omstandigheden is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een luid geluidsalarm (sirene) of een signaal per telefoon (App). Daarbij bieden sommige aanbieders ook doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, SMS, e-mail. In het geval van een stil alarm is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en het vergroot de pakkans omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Voor de kleine portemonnee is er een bedrade camera vanaf €175,00 per aansluiting. Vind je dit niet voldoende en zoek je de meest scherpe en heldere HD-beelden zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Probeer dan een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €625,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Rijpwetering.


Postcodegebied: 2375

Plaats een reactie