Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Leudal

Dankzij een alarmsysteem in Leudal kan je met een gerust hart de deur uit. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Zo’n alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, beperkt de eventuele schade en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Eveneens geeft het huisalarm ook een signaal af bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. In onze keuzehulp delen wij praktische info over de meest bekende type systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Bovendien tonen wij op dit portaal bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Leudal en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Je maakt je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
 • Grotere kans dat inbrekers opgepakt kunnen worden.
 • Voordelige verzekeringspremie.
 • Meer gemoedsrust voor de bewoners.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-leudal

Alarminstallatie Leudal laten plaatsen

Omschrijving van een alarmsysteem: een beveiligingsinstallatie dat notificaties verstuurt bij onraad en inbraak. Bij ongewone situaties zal het alarm worden geactiveerd en ontvang jij op je telefoon een melding. Soms wordt het woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. Een specialist analyseert de melding en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Bij een noodgeval worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Leudal? In het gedeelte hieronder leggen we precies uit hoe dit werkt.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Inventariseer jouw woning en controleer waar de zwakke plekken liggen. Op die manier weet je welke ramen en deuren gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Als we het hebben over inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: waterdetectoren, gasdetectoren, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders, glasbreuksensoren, rookmelders.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  Je hebt de keuze uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bedraad systeem zijn alle componenten met kabels verbonden zodat het bijna niet te saboteren is. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem heeft geen bedrading nodig en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride inrichting werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Type alarmering

  We differentiëren verschillende alarmmeldingen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: E-mail, lichtalarm, geluidsalarm, telefonische oproep. Steeds meer mensen vullen dit aan met extra service van de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Zij volgen de meldingen direct op. Om inbrekers te verrassen kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Vul jouw postcode in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je ontvangt zo snel mogelijk allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Leudal en de directe omgeving.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren binnen een korte periode. De vakman laat goed zien hoe het allemaal werkt. Je kunt nu ook de contactpersonen inprogrammeren die gealarmeerd worden wanneer het alarm gaat.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Leudal?

Bekijk actuele prijzen bij specialisten in jouw buurt

Advies: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Heel veel mensen in de gemeente Leudal kiezen voor alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Er zijn goedkope instap-systemen met eenvoudige functionaliteiten. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals camerabewaking, rookmelders, meldkamer koppeling, bewegingsmelders, buitensirene. Daarbij moet je in de basis kiezen voor een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In het volgende stuk noemen we alle pluspunten en minpunten.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloze alarminstallatie is een installatie zonder bekabeling, dat werkt op batterijen. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het is ook perfect voor bestaande bouw. Bovendien kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Minpunten zijn dat je jaarlijks de detectors moet controleren en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Onkosten inclusief montage: €700,00 tot +/- €1950,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Wanneer je kiest voor een bedraad alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Het is een betrouwbaar systeem, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen kan men dit verplicht stellen. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, minder storingsgevoelig en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Tarief inclusief installatie: €1050,00 tot €2100,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. De betrouwbaarheid is hoog, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Op plekken waar al bedrading ligt neem je de bekabelde onderdelen, op de plekken waar nog geen kabels liggen maak je gebruik van draadloze sensoren.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Een relatief duur systeem.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1800,00 tot wel €2750,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met verschillende extra opties en slimme beveiliging voor extra comfort. In het blok hierna lees je meer informatie over extra veilig wonen in Leudal.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: compleet autonoom blussysteem bij vuurdetectie.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: geeft signaal af zodra inbrekers het glas breken.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s werken preventief en registreren alle activiteit in en rondom huis.
 • Buitensirene: gaat af als het alarm getriggerd wordt en trekt veel aandacht.
 • Bewegingsmelder: detecteert en meldt bewegingen rondom jouw woning.
 • Meldkamer abonnement: bij een alarmmelding wordt direct een protocol in werking gesteld.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een druppel, ID, pincode, pas.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Leudal (juli 2024)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Maar, als je het laat plaatsen door een vakkundig installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In het overzicht hieronder delen wij de adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Leudal. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Camos en Texecom. Of bekijk aanbieders en bedrijven in Echt-Susteren, Sittard-Geleen, Roerdalen en Maasgouw.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om woninginbraak te verkleinen

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We delen 10 handige tips om de kans op inbraak in Leudal te limiteren. Je kunt ook meer info bekijken over Rookmelder.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit ramen en deuren goed af.
 3. Verstop de dure bezittingen op veilige plekken.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Laat een slimme deurbel installeren.
 7. Informeer naar de mogelijkheden voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wacht met posten op social media.
 9. Hang je sleutels binnen nooit direct bij de voor- of achterdeur.
 10. Koop anti-inbraakfolie en breng dit aan op inbraakgevoelige ramen.

Beveiligingssysteem voor thuis

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Leudal vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Limburg onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die je van dienst kunnen zijn bij het aanleggen van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze ondernemingen bieden een slimme alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. In potentie heb je de keuze voor een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Met unieke SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Zelf controle over opnames, opslag en delen van de beelden.
 • Woonveilig: Eenvoudig zelf monteren, inclusief noodstroomvoorziening voor circa 8 uur.
 • V&S Beveiliging: Betaalbaar, A-merken en 3 jaar garantie.
 • SmartAlarm: Geen telefoonlijn nodig, integratie met Trigion mogelijk.
 • Directveilig: Live te bedienen op jouw eigen smartphone.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en Somfy, Bosch, D-Link, EZVIZ, TP-Link of Arlo, Yale, Eufy, Eve, Netamo.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Leudal?

De kosten van een slim alarmsysteem in Leudal voor thuis liggen ongeveer tussen de €475,00 en €825,00. De normale prijs is afhakelijk van het gekozen systeem, de eventuele uitbreidingen zoals een beveiligingscamera of gasmelder, het aantal ramen en deuren, en het jaarlijkse onderhoud.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Wanneer er een melding binnenkomt bekijkt een medewerker meteen wat de actuele status is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. De medewerker waarschuwt de bewoners bij een geverifieerd alarm Door middel van Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De investering in een alarm met meldkamer abonnement variëren tussen de €15,00 en €52,50 per maand.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij beweging kan je op diverse manieren een melding krijgen. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een hard geluidsalarm (sirene) of een signaal per telefoon (App). Verder zijn er ook opties voor een melding via: doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm, SMS, telefonische oproep. Als je kiest voor een stil alarm zal er geen sirene afgaan, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het schrikt ongewenst bezoek af en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Een goedkope optie is een combinatie van basis camera’s, vanaf €275,00 per aansluiting. Heb je liever een oplossing met HD-beelden om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Plaats dan een HD IP camera, te bestellen vanaf €575,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Leudal.


Postcodegebied: 6088, 6089, 6093

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie