Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Grathem

Met een alarmsysteem in Grathem beveilig je jouw woning tegen inbrekers. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Een actieve alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, jaagt inbrekers de deur uit en geeft je een gerust en veilig gevoel. Eveneens heeft het huisalarm ook een melding bij rook, brand, een gaslek of lekkage. Met onze speciale keuzehulp verstrekken we goede informatie over de soorten systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Ook bekijk je op dit portaal bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Grathem en check je praktische inbraakpreventietips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Altijd een veilig gevoel, ook op vakantie.
 • Er zijn abonnement inclusief meldkamer service.

alarmsysteem-grathem

Alarminstallatie Grathem laten installeren

Een alarmsysteem is een elektronisch apparaat dat notificaties verstuurt bij gevaarlijke gebeurtenissen. Bij onraad gaat er een luid (of stil) alarm af en ontvang jij op je telefoon een melding. Tegen extra betaling wordt het woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. De operator volgt de situatie meteen op en waarschuwt de contactpersonen (sleutelhouders). Bij een noodsituatie kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Grathem? In het gedeelte hieronder leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Beveiligingssysteem voor thuis laten installeren

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis om erachter te komen waar de risico’s het grootst zijn. Op basis daarvan kom je erachter welke ingangen minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Met betrekking tot inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: gasdetectoren, bewegingsmelders, rookmelders, magneetcontacten, waterdetectoren, beveiligingscamera’s.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  Je hebt de keuze uit een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bekabeld woningalarm moeten er overal draden worden getrokken wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een wifi-systeem (draadloos) is effectief zonder bekabeling en kan snel worden aangesloten. Een hybride product kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Je hebt de keuze uit meerdere type alarmen: populair is de melding op je telefoon, maar ook lichtalarm, E-mail, SMS, geluidsalarm. Vaak kan je optioneel kiezen voor doorschakeling met de een 24/7 meldkamer (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Indien gewenst kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Prijzen opvragen

  Voer je adres in en selecteer de installatie die je wilt. Je ontvangt binnen korte tijd meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Grathem en de directe omgeving.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het gekozen beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op een geschikt moment op korte termijn. De installateur demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen doorgeven die op de hoogte gesteld moeten worden wanneer het alarm gaat.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Grathem?

Krijg verschillende offertes van experts in direct regio

Tips: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Leudal hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Er zijn goedkope instap-systemen met enkel noodzakelijke functies. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over rookmelders, meldkamer koppeling, bewegingsmelders, buitensirene, camerabewaking. Tevens heb je de keuze uit een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In de volgende opsomming bespreken we de voordelen en nadelen.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarmsysteem zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, en sensors die werken op batterij-power. Het is eenvoudig aan te leggen en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Tevens ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Aandachtspunten zijn dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Investering inclusief montage: €825,00 tot ongeveer €1650,00.

Een bedraad alarmsysteem
In het geval van een bekabeld alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Dit werkt heel erg effectief, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij panden met een hoge risicoklasse wordt dit gezien als een verplichting. Het is gemakkelijker in onderhoud, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Een professioneel systeem van hoge kwaliteit.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Tarief inclusief installatie: €1125,00 tot ongeveer €2000,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. De betrouwbaarheid is hoog, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Waar al kabels aangesloten zijn gebruik je bekabelde detectoren, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen kies je voor draadloze sensoren.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1600,00 oplopend tot €2800,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met allerlei andere producten en slimme beveiliging voor extra comfort. Onderstaand lees je meer informatie over extra veilig wonen in Grathem.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: brandblusinstallatie om beginnende brand te detecteren en beheersen.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: slim apparaat dat glasbreuk tot op 9 meter hoogte herkent.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s hebben een afschrikeffect en en helpen dader identificeren.
 • Buitensirene: luide sirene die omgeving informeert bij een inbraak en paniek zaait.
 • Bewegingsmelder: krijg direct een notificatie wanneer er beweging gemeld wordt.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een druppel, tag, ID, pas.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Grathem (mei 2024)

Het behoort tot de opties om zelf een systeem aan te leggen. Alleen, ga je voor een ervaren installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In deze tabel check je de adressen en namen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Grathem. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Jablotron en BHV. Of zoek door naar installatiebedrijven en leveranciers in Heel, Beegden, Baexem en Heythuysen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om kans op woninginbraak te verkleinen

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We bieden populaire tips om de kans op inbraak in Grathem te verkleinen. Je kunt ook meer info bekijken over Koolmonoxidemelder.

 1. Beveilig ramen en deuren met goed hang- en sluitwerk.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Plaats waardevolle spullen zoveel mogelijk uit het zicht.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Laat lampen aan en uit gaan op vaste tijden.
 6. Bij vakantie: vraag buren het gras te maaien of hun auto op jouw oprit te zetten.
 7. Registreer je bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Informeer inbrekers niet via social media dat je op vakantie bent.
 9. Laat nooit onbekenden binnen in een appartementsgebouw.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Grathem vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Limburg zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die jou ondersteunen bij het plaatsen van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze firma’s bieden een compleet en professionele alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. Dikwijls kunnen ze jou ook helpen met extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Gemakkelijk te bedienen met de Verisure App.
 • Feenstra.com: REQ gecertificeerde beveiligingssystemen.
 • Woonveilig: Altijd Monitoring & Security updates, gemakkelijk plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Persoonlijk en altijd advies op maat.
 • SmartAlarm: 24/7 huisbeveiliging door integratie met Trigion diensten.
 • Directveilig: Gemakkelijk zelf te bedienen, uitgerust met VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en TP-Link, Somfy, Foscam, EZVIZ, D-Link & Netamo, Hombli, Eufy, Eve, Arlo.

Veelgestelde vragen over inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Grathem?

De kosten van een slim alarmsysteem in Grathem voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €450,00 en €1100,00. De exacte prijs wordt beïnvloed door het type alarm, extra opties zoals camerabeveiliging of koolmonoxidemelder, het aantal kamers, en het onderhoud.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Als het alarm een signaal opvangt wordt er in de alarmcentrale gekeken wat er aan de hand is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. Een agent zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen als er sprake is van inbraak of brand Door middel van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De extra kosten van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement variëren tussen de €12,50 & €30,00 per maand.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij ongewone situaties wordt er een melding afgegeven. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een luide sirene (geluidsalarm) of een notificatie op iPad of telefoon. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: SMS, lichtalarm, telefonische oproep, e-mail. Indien je het stille alarm aanzet is de indringer zich niet bewust van zijn acties, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het schrikt ongewenst bezoek af en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. De meest betaalbare keuze is een systeem met digitale camera’s, vanaf €225,00 per stuk. Voorkeur voor maximale veiligheid met HD camera’s om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Probeer dan een HD IP camera voor €500,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Grathem.


Postcodegebied: 6096

Plaats een reactie