Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Heythuysen

Door het installeren van een alarmsysteem in Heythuysen beveilig je jouw woning tegen inbrekers. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Zo’n alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, jaagt inbrekers de deur uit en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Daarnaast heeft het huisalarm ook een melding bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. In de praktische keuzehulp vind je populaire informatie over de verschillende type systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Tevens tonen wij op deze site verschillende beveiligingsbedrijven in Heythuysen en vind je slimme tips tegen inbraak.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Het schrikt inbrekers af (preventieve werking).
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Korting op de verzekeringspremie.
 • Een enorm veilig gevoel in huis.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-heythuysen

Alarminstallatie Heythuysen aanleggen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch apparaat dat een signaal geeft bij gevaarlijke gebeurtenissen. Bij een verdachte poging zal het systeem het alarm inschakelen en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. Tegen extra betaling wordt jouw woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. Een professional kijkt de melding na en belt direct de betrokken klant. Bij een geverifieerd alarm kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Heythuysen? In het onderstaande stappenplan vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Inventariseer jouw woning en controleer waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Met deze informatie markeer je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen voorzien moeten worden van detectors. Wat betreft inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: magneetcontacten, beveiligingscamera’s, rookmelders, bewegingsmelders, waterdetectoren, glasbreuksensoren.

 2. Selecteer een type alarm

  Je hebt de keuze uit een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij bekabelde installaties is de installatie grotendeels verbonden met kabels zodat het heel storingsongevoelig is. Een wifi-systeem (draadloos) kan werken zonder kabels en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. De hybride mogelijkheid is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  We differentiëren diverse type alarmeringen: populair is de melding op je telefoon, maar ook telefonische oproep, lichtalarm, geluidsalarm, SMS. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van extra service van een speciale meldkamer (PAC). Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Om inbrekers te verrassen kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Vrijblijvende offertes opvragen

  Geef het installatie adres in en selecteer de installatie die je wilt. Je krijgt dan kosteloos diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Heythuysen.

 5. Installatie en uitleg

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op het afgesproken moment. De expert vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen instellen waarnaar een signaal wordt gestuurd bij onraad.

Een goed alarmsysteem kopen in Heythuysen?

Vraag offertes op bij installateurs in direct regio

Advies: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Heel veel mensen in de gemeente Leudal gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Er zijn betaalbare budget producten met alleen basisfuncties. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals afstandsbediening, camerabewaking, rookmelders, meldkamer koppeling, bewegingsmelders. Daarnaast dien je een keuze te maken uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Hierna delen we daar meer info over.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarmsysteem is een installatie zonder bekabeling, en sensors die werken op batterij-power. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het is met name geschikt voor oudere woningen. Bovendien kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Vergeet niet dat batterijen op kunnen raken en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Onkosten inclusief montage: €650,00 oplopend tot €2100,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, je hebt weinig last van storingen en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Verplichting bij bedrijven en panden in hogere risicoklasse.
 • DIrect meenemen bij de bouw van je nieuwbouwwoning.
 • Prijs inclusief installatie: €950,00 tot €1950,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Op plekken waar al bedrading ligt kies je voor bedrade componenten, op plekken waar geen bedrading ligt kies je voor draadloze componenten.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Investering inclusief aanleggen: €1100,00 – €2600,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief extra componenten en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In het volgende schema sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Heythuysen.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: slimme detector die reageert op het geluid van brekend glas.
 • Camerabeveiliging: je hebt je eigen beveiligingscamera beelden voor onderzoek.
 • Buitensirene: informeert buren bij een inbraak en jaagt inbrekers weg.
 • Bewegingsmelder: zorgt dat het alarm afgaat bij beweging rondom huis.
 • Meldkamer abonnement: bij een alarmmelding wordt direct een protocol in werking gesteld.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een druppel, pincode, pas, tag.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Heythuysen (mei 2024)

Het plaatsen van een alarmsysteem kan je zelfstandig doen. Maar, wanneer je het laat aanleggen door vakkundig installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In dit overzicht ontdek je de adressen en namen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Heythuysen. Zij kunnen je helpen met merken zoals Escalight en Musdo. Je bekijkt hier ook bedrijven en installateurs in Baexem, Grathem, Leveroy en Heibloem.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. In het stukje hieronder vind je goed werkende tips om de kans op inbraak in Heythuysen te verminderen. Lees ook meer info over Brandblusser.

 1. Zorg voor hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk.
 2. Doe voordat je weggaat de ramen en deuren dicht.
 3. Zorg dat er geen kostbaarheden zichtbaar zijn van buitenaf.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Maak slimme afspraken met de buren.
 7. Bekijk de mogelijkheden van lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Denk goed na wat je deelt op social media.
 9. Leg al je kostbare spullen vast.
 10. Bedek ramen die inbraakgevoelig zijn met anti-inbraakfolie.

Beveiligingssysteem voor thuis

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Heythuysen vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Limburg zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die jou ondersteunen bij het aanleggen van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze firma’s faciliteren een complete alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. Doorgaans kunnen ze jou ook helpen met eigen meldkamer.

 • Verisure: Extra snelle melding richting politie en hulpdiensten.
 • Feenstra.com: Naast inbraak ook rookmelder en paniekknop beschikbaar.
 • Woonveilig: Draadloos en zonder te boren zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: Voldoet aan elke mogelijke verzekeringseisen.
 • SmartAlarm: Je alarm bedienen en instellen via de Applicatie (met Trigion).
 • Directveilig: Altijd geplaatst door een BORG erkende monteur.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en D-Link, Foscam, TP-Link, Somfy, EZVIZ & Hombli, Arlo, Yale, Eufy, Netamo.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Heythuysen?

De kosten van een goed alarmsysteem in Heythuysen voor thuis liggen gemiddeld tussen de €525,00 en €1400,00. De totale prijs wordt gekenmerkt door het type systeem (draadloos of bedraad), het aantal extra opties zoals een beveiligingscamera of brandmelder, de grootte van het huis, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij onraad en inbraak bekijkt een medewerker meteen wat de situatie is en wie er ingeschakeld moet worden. Een agent probeert bewoners meteen te bellen bij een overval, inbraak of brand Met Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De onkosten van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement komen uit tussen de €10,00 en €50,00 per 4 weken.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Bij detectie kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een notificatie op je telefoon. Alternatieven zijn o.a.: SMS, doorschakeling naar meldkamer, e-mail, telefonische oproep. Indien je het stille alarm aanzet hoort de indringer niets, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het ontmoedigt inbrekers en het vergroot de pakkans omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Een goedkope optie is een set met analoge camera’s, vanaf €225,00 p/stuk. Liever volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Plaats dan een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €575,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Heythuysen.


Postcodegebied: 6093

Plaats een reactie