Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Callantsoog

Door het installeren van een alarmsysteem in Callantsoog is je huis altijd beveiligd, ook als je niet thuis bent. Recente gegevens tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Een eigen alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, geeft een melding bij een inbraakpoging en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Daarbij signaleert een huisalarm ook bij water (lekkage), brand en gas. In de praktische keuzehulp check je populaire info over de meest bekende type systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Daarnaast verstrekken we op alarmsysteemcheck.nl een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Callantsoog en vind je hier handige anti-inbraaktips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Het systeem heeft een preventieve werking.
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-callantsoog

Alarminstallatie Callantsoog laten aanleggen

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektronisch mechanisme dat een (stil) alarm afgeeft bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij een signalering zal het alarm worden geactiveerd en ontvang jij op je telefoon een melding. Indien gewenst wordt het woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. Een agent analyseert de melding en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de afgesproken waarschuwingsadressen. Bij een geverifieerd alarm kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Callantsoog? In het onderstaande stappenplan leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Maak een goed profiel van jouw woning en ontdek zo waar de zwakke plekken liggen. Daardoor markeer je welke toegangsplekken voorzien moeten worden van detectors. Met het oog op inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: waterdetectoren, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, magneetcontacten, bewegingsmelders, gasdetectoren.

 2. Kies het soort alarm

  Je kunt kiezen uit een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bekabeld systeem wordt alle verbonden met draden wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een draadloos systeem heeft geen kabels nodig en is een stuk flexibeler. Een hybride inrichting werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Kies alarmmeldingen

  We differentiëren verschillende alarmmeldingen: populair is de melding op je telefoon, maar ook geluidsalarm, E-mail, SMS, telefonische oproep. Steeds meer mensen vullen dit aan met een standaard melding richting een speciale meldkamer (PAC). Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Indien gewenst kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Voer je adres in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Callantsoog en omgeving.

 5. Installatieservice

  Het gekozen beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op een geschikt moment op korte termijn. De installateur geeft een uitleg over de werking van het systeem. Je kan eventueel ook een contactpersoon instellen die ingelicht moeten worden bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een goed alarmsysteem kopen in Callantsoog?

Ontvang gratis offertes van vakmannen in jouw buurt

Tips: Kies het juiste beveiligingssysteem

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Schagen laten professionele alarmbeveiliging installeren. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Er zijn goedkope standaard modellen met enkel noodzakelijke functies. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief buitensirene, camerabewaking, rookmelders, bewegingsmelders, meldkamer koppeling. Ook moet je in de basis kiezen voor een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In de volgende opsomming zullen we daar een toelichting op geven.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarmsysteem werkt op basis van radiogolven, en sensors die werken op batterij-power. Je kunt het eenvoudig installeren en het is ook perfect voor bestaande bouw. Ook kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Houd in acht dat je jaarlijks de detectors moet controleren en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Prijs inclusief montage: €700,00 tot ongeveer €2050,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
In het geval van een bekabeld alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Het is een waterdicht systeem, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse is dit type zelfs een verplichting. Het is gemakkelijker in onderhoud, kent weinig storingen en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Geen last van lege batterijen in de sensoren/detectoren.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Investering inclusief installatie: €1250,00 tot ongeveer €2150,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. De betrouwbaarheid is hoog, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Op de locaties waar al kabels liggen kies je voor bekabelde componenten, waar nog geen kabels getrokken zijn kies je voor draadloze componenten.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1400,00 – €2600,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Optioneel kan je kiezen voor allerlei andere producten en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In de lijst hieronder vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Callantsoog.

 • Rookmelders: waarschuwt jou en je gezin op tijd bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: herkent brekend glas tot 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: systeem van verschillende beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: informeert buren bij een inbraak en jaagt inbrekers weg.
 • Bewegingsmelder: laat het alarm afgaan wanneer deze beweging en warmte detecteert.
 • Meldkamer abonnement: bij een alarmmelding wordt direct een protocol in werking gesteld.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een druppel, pas, tag, ID.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Callantsoog (april 2024)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Maar, ga je voor een speciaal installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In de onderstaande tabel vind je de gegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Callantsoog. Zij werken met gangbare merken als Musdo en Paxton. Op onze site bekijk je ook installateurs en bedrijven in Anna Paulowna, Breezand, Oudesluis en t Zand.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

Iedere woning is inbraakgevoelig. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We bieden populaire tips om de opties voor inbraak in Callantsoog te limiteren. We bieden ook aanvullende informatie over Draadloos alarmsysteem.

 1. Breng goed hang- en sluitwerk op deuren en ramen aan.
 2. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten.
 3. Laat nooit waardevolle spullen in het zicht liggen.
 4. Laat geen voorwerpen achter die de inbreker kunnen helpen.
 5. Zorg voor automatische verlichting.
 6. Koop een slimme deurbel met camerafunctie.
 7. Start een eigen groep voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Ga verstandig om met je social media.
 9. Beperkt de hoeveel cash geld in huis.
 10. Plaats anti-inbraakfolie op ramen waar inbrekers kunnen binnenkomen.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Callantsoog vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Noord-Holland zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die volledig gespecialiseerd zijn in het aanleggen van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze aanbieders faciliteren een zeer veilige alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Dikwijls heb je de keuze voor een bemande meldkamer.

 • Verisure: Levenslange garantie, snelle reactie en SOS-knop.
 • Feenstra.com: Altijd uptime garantie, ook als de stroom uitvalt.
 • Woonveilig: Past zich slim aan op de situatie thuis met Smart Assist.
 • V&S Beveiliging: Draadloos systeem zonder hak- en breekwerk.
 • SmartAlarm: Voor Inbraak (Trigion), Medisch, Waterschade en Brandschade.
 • Directveilig: Maatwerk mogelijk voor elke individuele situatie.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en TP-Link, Bosch, Foscam, EZVIZ, D-Link of Yale, Eve, Hombli, Eufy, Netamo.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Callantsoog?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Callantsoog voor thuis liggen gemiddeld tussen de €350,00 en €825,00. De uiteindelijke prijs komt tot stand door het type installatie, de aanvullende diensten zoals een beveiligingscamera of gasmelder, de grootte van de woning en de jaarlijkse inspectie.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Wanneer er een melding binnenkomt zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken wat er aan de hand is en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. Een expert probeert bewoners meteen te bellen wanneer er een brandmelding of inbraak is gedetecteerd. Met Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De tarieven van een alarm met meldkamer abonnement variëren tussen de €10,00 en +/- €32,50 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij onraad kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een luid geluidsalarm (sirene) of een app melding op je telefoon. Andere beschikbare meldingen zijn: lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, SMS. Als je een stil alarm laat installeren zal er geen sirene afgaan, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Een voordelige mogelijkheid is een mix van enkele losse camera’s, vanaf €200,00 per unit. Heb je liever maximale veiligheid met HD camera’s om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Kies dan voor een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €475,00 per aansluiting. Gemakkelijk te plaatsen door de beveiligingsadviseur Callantsoog.


Postcodegebied: 1759

Plaats een reactie