Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Harfsen

Door het installeren van een alarmsysteem in Harfsen beveilig je jouw huis tegen inbraak. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Je alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, waarschuwt bij een inbraak en geeft je 24/7 een gerust gevoel. Tevens waarschuwt een huisalarm ook bij brand of lekkage. In onze handige keuzehulp doorzoek je praktische informatie over de diverse systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Daarnaast vergelijk je op deze site bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Harfsen en delen wij de beste inbraakpreventietips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • Grotere kans dat inbrekers opgepakt kunnen worden.
 • Vaak krijg je korting op de woonverzekering.
 • Een enorm veilig gevoel in huis.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-harfsen

Alarminstallatie Harfsen laten aanleggen

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektronisch systeem dat een signaal geeft bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij verdachte omstandigheden gaat vaak een luid alarm af en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Als extra optie wordt het woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. Een agent bekijkt de melding en neemt telefonisch contact op met de bewoners of andere contactpersonen. Als er sprake is van inbraak of brand kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Harfsen? Hieronder leggen we precies uit hoe dit werkt.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem in huis

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Maak een goede analyse van de woning en kijk waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Op deze manier bepaal je welke deuren en ramen verzegeld moeten worden met een sensor. Als het gaat om inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: bewegingsmelders, magneetcontacten, beveiligingscamera’s, waterdetectoren, glasbreuksensoren, rookmelders.

 2. Soort alarm kiezen

  De meest bekende types zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij bekabelde installaties is alles met kabels verbonden wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een wireless (draadloos) systeem heeft geen bedrading nodig en kent een eenvoudige installatie. Een hybride oplossing is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Kies alarmmeldingen

  Je hebt de keuze uit diverse alarmmeldingen: een melding via een smartphone App, lichtalarm, E-mail, telefonische oproep, geluidsalarm. Tegen betaling kan je ook kiezen voor een standaard melding richting een speciale meldkamer (PAC). Zij volgen de meldingen direct op. Afsluitend kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Prijzen vergelijken

  Voer je adres in en kies wat je wilt laten installeren. Je ontvangt binnen korte tijd verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Harfsen en de directe omgeving.

 5. Installatie en uitleg

  Het beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op het afgesproken moment. De specialist geeft een uitleg over de werking van het systeem. Je kan eventueel ook een contactpersoon doorgeven waarnaar een signaal wordt gestuurd bij onraad.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Harfsen?

Vraag offertes op bij installateurs uit de buurt

Keuzehulp: Type beveiligingssystemen

Flink wat huizen in de gemeente Lochem kiezen voor alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met enkel detectoren en sirene. Er bestaan ook complete pakketten met camerabewaking, afstandsbediening, rookmelders, buitensirene, meldkamer koppeling. Eveneens start je zoektocht bij het bepalen van een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Hieronder bespreken we de voordelen en nadelen.

100% draadloos alarm
Een draadloze alarminstallatie sluit je doorgaans aan op de WIFI, de detectoren hebben een batterij. Het is makkelijk aan te leggen en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Daarbij kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Nadelen zijn dat je regelmatig batterijen moet vervangen en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Onkosten inclusief montage: €800,00 tot +/- €1250,00.

Een bedraad alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Het onderhoud is minder complex, kent weinig storingen en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Onkosten inclusief installatie: €1175,00 oplopend tot €1800,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar al kabels getrokken zijn kies je voor bedrade onderdelen, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen kies je voor draadloze sensors.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1150,00 oplopend tot €2800,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief verschillende extra opties en slimme beveiliging voor nog meer gemak. Hieronder lees je meer informatie over extra veilig wonen in Harfsen.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: compleet autonoom blussysteem bij vuurdetectie.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: slim apparaat dat glasbreuk tot op 9 meter hoogte herkent.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s hebben een afschrikeffect en en helpen dader identificeren.
 • Buitensirene: trekt veel aandacht van buren en omstanders en paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: detecteert bewegingen van ongenode gasten.
 • Meldkamer abonnement: bij een alarmmelding wordt direct een protocol in werking gesteld.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een tag, ID, pincode, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Harfsen (februari 2024)

Je kunt het alarm zelf installeren. Maar, op het moment je kiest voor een vakkundig installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In deze tabel delen wij de namen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Harfsen. Zij kunnen je helpen met merken zoals Amex en Aver. Of klik door voor bedrijven en leveranciers in Almen, Steenderen, Kring van Dorth en Joppe.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien praktische tips tegen woninginbraak

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. In het stukje hieronder vind je handig tips om de opties voor inbraak in Harfsen te beperken. Check ook extra informatie over Brandblusser.

 1. Zorg dat ramen en deuren over goed hang- en sluitwerk beschikken.
 2. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten.
 3. Leg niks in het zicht, maar verberg alles in kasten.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Werk met tijdschakelaars voor de binnenverlichting.
 6. Vraag buren of ze een oogje in het zeil houden bij vakantie.
 7. Bekijk de mogelijkheden van lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wees extra alert tijdens de feestdagen en oud & nieuw.
 9. Berg je sleutels goed op, zowel binnen als buitenhuis.
 10. Laat anti-inbraakfolie plaatsen op de ramen.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Harfsen vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Gelderland zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die gespecialiseerd zijn in het installeren van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Zij bieden een slimme alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. In de regel heb je de keuze voor een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Eigen alarmcentrale die 24/7 bereikbaar is.
 • Feenstra.com: Flexibel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Woonveilig: Zonder boren en volledig draadloos, gemakkelijk zelf plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Europees keurmerk en NCP gekeurd.
 • SmartAlarm: Eenvoudig te koppelen aan de Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Gemakkelijk zelf te bedienen, uitgerust met VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en D-Link, EZVIZ, Foscam, Bosch, Somfy + Hombli, Arlo, Yale, Eve, Eufy.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Harfsen?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Harfsen voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €400,00 en €1425,00. De uiteindelijke prijs komt tot stand door het type alarm, de extra opties zoals meldkamer koppeling en camera’s of koolmonoxidemelder, het aantal ramen en deuren, en de installateur.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij gevaarlijke gebeurtenissen bekijkt de centralist direct wat er precies gebeurt en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. Een expert waarschuwt de bewoners Bij een noodsituatie Middels Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De tarieven van een alarmsysteem met meldkamer abonnement komen uit tussen de €20,00 en €32,50 per maand.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij beweging wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. De meest populaire alarmmeldingen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een pushmelding op je smartphone. Daarnaast kan je ook kiezen voor: doorschakeling naar meldkamer, SMS, telefonische oproep, lichtalarm. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan zal de indringer niets horen, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en het vergroot de pakkans omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een set met analoge camera’s, vanaf €225,00 p/stuk. Vind je dit niet voldoende en zoek je een oplossing met HD-beelden zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Probeer dan een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €500,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Harfsen.


Postcodegebied: 7217

Plaats een reactie