Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Almen

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Almen kan je met een gerust hart de deur uit. Deze gemeente kent jaarlijks flink wat inbraken. Een actieve alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Evenzeer geeft het huisalarm ook een signaal af bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. In onze handige keuzehulp bieden we handige info over de verschillende type systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Ook vergelijk je op alarmsysteemcheck.nl mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Almen en vind je slimme tips tegen inbraak.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • Het vergroot de kans om inbrekers te arresteren.
 • In sommige gevallen bespaar je op de verzekering.
 • Altijd een veilig gevoel, ook op vakantie.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-almen

Alarminstallatie Almen laten aanleggen

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektronisch apparaat dat een signaal geeft bij gevaarlijke gebeurtenissen. Bij een foute beweging slaat het alarm aan en krijg je meteen melding op je smartphone. Tegen extra betaling is jouw woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. Een expert kijkt de melding na en waarschuwt de betrokken klant. Bij een geverifieerd alarm worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Almen? In het gedeelte hieronder vertellen we precies wat je moet doen.

Beveiligingssysteem in mijn huis laten installeren

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Maak een goed profiel van jouw woning en achterhaal waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Zo markeer je welke ramen en deuren beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Als we het hebben over inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: glasbreuksensoren, waterdetectoren, gasdetectoren, beveiligingscamera’s, magneetcontacten, bewegingsmelders.

 2. Kies het type alarm

  Populaire keuze zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij bekabelde installaties is alles met kabels verbonden zodat het heel storingsongevoelig is. Een draadloos systeem heeft geen kabels nodig en kan snel worden aangesloten. Een hybride oplossing is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  Er bestaan meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: SMS, telefonische oproep, lichtalarm, geluidsalarm. Een interessante keuze is doorschakeling van de meldkamer (PAC). Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Indien gewenst kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Vul jouw postcode in en selecteer de installatie die je wilt. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Almen en de gemeente.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op een vooraf afgesproken moment. De medewerker geeft altijd een goed instructie. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen inprogrammeren die gealarmeerd worden bij onraad.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Almen?

Bekijk actuele prijzen bij experts uit de buurt

Advies: Kies het juiste beveiligingssysteem

Steeds meer woningen in de gemeente Lochem beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn betaalbare budget producten met enkel detectoren en sirene. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief bewegingsmelders, rookmelders, afstandsbediening, buitensirene, camerabewaking. Ook moet je een keuze maken uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Hieronder noemen we alle pluspunten en minpunten.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloze alarminstallatie sluit je doorgaans aan op de WIFI, dat werkt op batterijen. Het installatieproces is zo gedaan en het is met name geschikt voor oudere woningen. Als laatste kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Grote nadelen zijn dat je jaarlijks de detectors moet controleren en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Prijs inclusief montage: €675,00 tot €1600,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Het is een waterdicht systeem, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Verplichting bij bedrijven en panden in hogere risicoklasse.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Prijs inclusief installatie: €975,00 tot wel €2000,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. De basis is een bekabelde alarminstallatie, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Waar al bedrading ligt maak je gebruik van de bedrade detectoren, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn maak je gebruik van draadloze detectoren.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Investering inclusief aanleggen: €1500,00 tot en met €2550,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met extra sensoren en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In het volgende schema lees je meer over veilig wonen in Almen.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: afgesteld op de ruimtes in het pand.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s hebben een afschrikeffect en en helpen dader identificeren.
 • Buitensirene: luid alarm dat paniek zaait en buren informeert bij een inbraak.
 • Bewegingsmelder: elektronische sensor die beweging in zijn directe omgeving waarneemt.
 • Meldkamer abonnement: bij een alarmmelding wordt direct een protocol in werking gesteld.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een ID, pincode, tag, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Almen (februari 2024)

Het aanleggen van beveiligingsapparatuur kan je in theorie zelf. Toch, op het moment je kiest voor een ervaren installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In deze tabel tonen wij namen plus adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Almen. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Bosch en JAGO. Je kunt ook doorklikken naar verkooppunten en leveranciers Steenderen, Baak, Harfsen en Kring van Dorth.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We bieden relevante tips de mogelijkheden voor inbraak in Almen te verkleinen. Of klik door voor meer informatie over Rookmelder.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg voor een speciaal slot bij de schuifpui.
 3. Probeer altijd de dure spullen op te ruimen.
 4. Monteer anti-inbraakstrips en dievenklauwen.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Vraag de buren om een oogje in het zeil te houden.
 7. Sluit je aan bij Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wacht met posten op social media.
 9. Verstop sleutels niet onder de deurmat of in de pot van een plant.
 10. Koop anti-inbraakfolie voor de ramen op de begane grond en 1e verdieping.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Almen vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Gelderland onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die volledig gespecialiseerd zijn in het aanleggen van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze bedrijven bieden een compleet en professionele alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Regelmatig kan je kiezen voor een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Altijd controle vanaf jouw mobiele telefoon.
 • Feenstra.com: Altijd inclusief tweejaarlijks service & onderhoud.
 • Woonveilig: Altijd goed beveiligd met Smart Assist functie.
 • V&S Beveiliging: Altijd met lokale service en een persoonlijke aanpak.
 • SmartAlarm: Directe koppeling mogelijk met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Jaarlijks onderhoud en doorlopende garantie.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en Bosch, TP-Link, D-Link, Foscam, Somfy + Hombli, Netamo, Yale, Arlo, Eve.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Almen?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Almen voor thuis liggen je tussen de €450,00 en €1100,00. De normale prijs hangt af van het type systeem (draadloos of bedraad), het aantal extra opties zoals alarmcentrale en camera’s of CO2 melder, het aantal ruimtes, en het jaarlijkse onderhoud.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Als het alarm een signaal opvangt bekijkt een medewerker meteen wat de situatie is en of ze direct in actie moeten komen. De centralist belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) bij overval, inbraak of brand. D.m.v. Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De onkosten van een inbraakalarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €10,00 & €35,00 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Bij een ongewone beweging ontvang je op diverse manieren een signaal. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een app melding op je telefoon. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: lichtalarm, SMS, telefonische oproep, e-mail. Als je een stil alarm laat installeren zal de indringer niets horen, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Hoe werkt camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je beelden terug kunt kijken. Bij een beperkt budget kun je denken aan een dome/bullet camera vanaf €300,00 per stuk. Zoek je volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Zoek dan naar een HD IP camera voor €450,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur Almen.


Postcodegebied: 7218

Plaats een reactie