Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Baak

Met een alarmsysteem in Baak beveilig je jouw woning, bezittingen en je gezin. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Dit alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Evenzeer kan een huisalarm een signaal geven bij brand of lekkage. Met onze speciale keuzehulp doorzoek je goede details over de beschikbare systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Daarnaast check je op dit portaal toonaangevende beveiligingsbedrijven in Baak en delen wij de beste inbraakpreventietips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Het schrikt inbrekers af (preventieve werking).
 • Als het alarm gaat zal de inbreker weggaan.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-baak

Alarminstallatie Baak installeren

Met een alarmsysteem bedoelen we een beveiligingsinstallatie dat een signaal geeft bij beweging, glasbreuk of rook. Bij een signalering zal het systeem het alarm inschakelen en ontvang jij op je telefoon een melding. Soms wordt jouw woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). Een expert bekijkt de situatie en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Bij brand, inbraak of een overval schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Baak? In ons speciale stappenplan leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en achterhaal waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Op die manier markeer je welke deuren en ramen gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Als we het hebben over inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: glasbreuksensoren, waterdetectoren, bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, magneetcontacten, gasdetectoren.

 2. Kies het soort alarm

  Populaire keuze zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bedraad systeem zal er gebruik worden gemaakt van kabels zodat het heel storingsongevoelig is. Een draadloos systeem kan werken zonder kabels en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride systeem werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Er bestaan verschillende alarmmeldingen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: geluidsalarm, SMS, telefonische oproep, E-mail. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van doorschakeling met de de alarmcentrale (PAC). Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Afsluitend is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Prijzen opvragen

  Geef het installatie adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Binnen enkele dagen ontvang je tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Baak en de directe omgeving.

 5. Installatie en uitleg

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op een vooraf afgesproken moment. De specialist geeft altijd een goed instructie. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen opgeven die op de hoogte gesteld moeten worden bij calamiteiten.

Een goed alarmsysteem kopen in Baak?

Bekijk actuele prijzen bij beveiligingsbedrijven in de buurt

Keuzehulp: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Heel veel mensen in de gemeente Bronckhorst gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Er zijn goedkope standaard modellen met enkel de noodzakelijke onderdelen. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals afstandsbediening, camerabewaking, buitensirene, meldkamer koppeling, bewegingsmelders. In aanvulling daarop moet je in de basis kiezen voor een bedraad, draadloos of hybride installatie. In het volgende stuk delen we daar meer info over.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloze alarminstallatie is een installatie zonder bekabeling, en sensors die werken op batterij-power. Het is makkelijk aan te leggen en het is met name geschikt voor oudere woningen. Tevens is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Minpunten zijn dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Snel aan te leggen en zeer flexibel.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Prijs inclusief montage: €750,00 tot ongeveer €2250,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Bij een volledig bedraad alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. De werking is erg nauwkeurig, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse kan men dit verplicht stellen. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, je hebt weinig last van storingen en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Een professioneel systeem van hoge kwaliteit.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Prijzen inclusief installatie: €1100,00 oplopend tot €1750,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Op de locaties waar al kabels liggen neem je de bekabelde detectoren, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn neem je draadloze sensoren.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1350,00 tot ongeveer €2450,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Je kunt het alarm uitbreiden met aanvullende componenten en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. Onderstaand lees je meer informatie over extra veilig wonen in Baak.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rook met een lokale sirene en pushmelding.
 • Sprinklerinstallatie: brandblusinstallatie om beginnende brand te detecteren en beheersen.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luid alarm dat paniek zaait en buren informeert bij een inbraak.
 • Bewegingsmelder: maximale veiligheid door de kleinste bewegingen te registreren.
 • Meldkamer abonnement: beveiligers kunnen live schakelen naar jouw woning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een pincode, pas, ID, tag.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Baak (februari 2024)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Maar, ga je voor een speciaal installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In de bijgaande tabel delen wij namen plus adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Baak. Zij werken met gangbare merken als Amex en Ramcro. Of bekijk verkooppunten en leveranciers Rha, Olburgen, Steenderen en Almen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We geven praktische tips om de mogelijkheden voor inbraak in Baak te verminderen. Bekijk ook meer informatie over Informatie over alarmsystemen.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Zorg dat je de deuren en ramen op slot doet.
 3. Leg kostbare apparatuur uit het zicht.
 4. Zet trap en container goed vast.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Laat de buren je woning checken indien je weg bent.
 7. Check de opties voor regionale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Informeer inbrekers niet via social media dat je op vakantie bent.
 9. Leg je sleutels niet onder een deurmat of bloempot.
 10. Maak ruiten minder kwetsbaar met anti-inbraakfolie.

Kies voor een beveiligingssysteem

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Baak vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Gelderland zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die gespecialiseerd zijn in het installeren van alarmen en bewakingscamera’s. Deze firma’s bieden een intelligente alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. Doorgaans kan je kiezen voor een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Snelle meldkamer, gemakkelijk bedienen met App.
 • Feenstra.com: Professionele installatie inclusief installatiecertificaat en onderhoud.
 • Woonveilig: Volledig draadloos en dus eenvoudig zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: Snelle en vakkundige montage door gecertificeerde installateurs.
 • SmartAlarm: Uit te breiden met de alarmcentrale van Trigion.
 • Directveilig: Revolutionaire systeem met BORG certificaat t/m klasse 4.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en Foscam, TP-Link, Bosch, Somfy, D-Link + Eufy, Eve, Yale, Hombli, Arlo.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Baak?

De kosten van een slim alarmsysteem in Baak voor thuis liggen gemiddeld tussen de €525,00 en €1350,00. De normale prijs komt tot stand door het type systeem (draadloos of bedraad), de eventuele uitbreidingen zoals een beveiligingscamera of gasdetector, het woonoppervlak, en het onderhoudscontract.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij een bepaalde gebeurtenis bekijkt de centralist direct of er een dreigende situatie is en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. De operator stelt woningeigenaren op de hoogte bij een noodgeval Door het inschakelen van Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De onkosten van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement bedragen tussen de €15,00 en €30,00 per maand.

Hoe word ik gewaarschuwd bij een inbraak?

Bij een verdachte poging krijg je direct een melding. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een geluidsalarm (sirene) of een bericht op smartphone en tablet. Verder zijn er ook opties voor een melding via: doorschakeling naar meldkamer, e-mail, SMS, telefonische oproep. In het geval van een stil alarm zal er geen sirene afgaan, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. De meest betaalbare keuze is een mix van enkele losse camera’s, vanaf €150,00 per aansluiting. Vind je dit niet voldoende en zoek je een oplossing met HD-beelden zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Kies dan voor een HD IP camera voor €500,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Baak.


Postcodegebied: 7223

Plaats een reactie