Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Rha

Door het installeren van een alarmsysteem in Rha beveilig je jouw woning, bezittingen en je gezin. Deze gemeente kent jaarlijks flink wat inbraken. Zo’n alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, kan je laten koppelen aan de meldkamer en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Eveneens waarschuwt een huisalarm ook bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. Middels onze uitgebreide keuzehulp check je praktische details over de systemen waar je uit kunt kiezen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Tevens bieden we op dit platform een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Rha en vind je hier handige anti-inbraaktips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Het schrikt inbrekers af (preventieve werking).
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Eventueel kan het alarm gekoppeld worden aan de meldkamer.

alarmsysteem-rha

Alarminstallatie Rha laten aanleggen

Een alarmsysteem is een elektronisch waarschuwingssysteem dat een signaal geeft bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij een ongewone beweging wordt het alarm getriggerd en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. In sommige situaties is jouw woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). De medewerker van de meldkamer controleert het signaal en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de betrokken klant. Bij een noodsituatie kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Rha? In het stukje hieronder vertellen we precies wat je moet doen.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Creëer een goed overzicht van je huis en ontdek zo waar de risico’s het grootst zijn. Op die manier weet je welke deuren en ramen gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Met het oog op inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: bewegingsmelders, rookmelders, waterdetectoren, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren, magneetcontacten.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  Je kunt kiezen uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij bekabelde installaties zal er gebruik worden gemaakt van kabels zodat het heel storingsongevoelig is. Een kabelvrij systeem (draadloos) heeft geen bedrading nodig en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride systeem kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Alarmmeldingen

  Er zijn diverse alarmmeldingen: populair is de melding op je telefoon, maar ook SMS, lichtalarm, E-mail, geluidsalarm. Tegen betaling kan je ook kiezen voor doorschakeling met de de Particuliere alarmcentrale PAC. Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Om inbrekers te verrassen heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Offertes opvragen

  Vul eerst jouw postcode in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Rha.

 5. Installatie en uitleg

  Het beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op een geschikt moment op korte termijn. De beveiliger hoe je het systeem in werking stelt. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen doorgeven die gealarmeerd worden bij verdachte omstandigheden.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Rha?

Vraag offertes op bij installatiebedrijven in de buurt

Tips: Soorten beveiligingssystemen

Flink wat huizen in de gemeente Bronckhorst gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Er zijn goedkope standaard modellen met enkel de noodzakelijke onderdelen. Er bestaan ook complete pakketten met rookmelders, camerabewaking, bewegingsmelders, buitensirene, afstandsbediening. Evenzeer start je zoektocht bij het bepalen van een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In het onderstaande blok zullen we daar een toelichting op geven.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarm voor woningen sluit je doorgaans aan op de WIFI, dat werkt op batterijen. Het is makkelijk aan te leggen en het is met name geschikt voor oudere woningen. Tevens kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Negatieve aspecten zijn dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en dat het wat meer storingen kent.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Prijs inclusief montage: €750,00 tot ongeveer €2200,00.

Een alarmsysteem met kabels
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Het is een betrouwbaar systeem, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen wordt dit gezien als een verplichting. Het onderhoud is minder complex, je hebt weinig last van storingen en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Geen last van lege batterijen in de sensoren/detectoren.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Prijzen inclusief installatie: €1200,00 tot €2250,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. De betrouwbaarheid is hoog, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Op de locaties waar al kabels liggen maak je gebruik van de bedrade detectoren, waar nog geen kabels getrokken zijn kies je voor draadloze onderdelen.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1150,00 tot +/- €2000,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief allerlei andere producten en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In de lijst hieronder sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Rha.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: brandblusinstallatie om beginnende brand te detecteren en beheersen.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: geeft signaal af zodra inbrekers het glas breken.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s werken preventief en registreren alle activiteit in en rondom huis.
 • Buitensirene: gaat af als het alarm getriggerd wordt en trekt veel aandacht.
 • Bewegingsmelder: te plaatsen in ramen, deuren of op hoogte in grote ruimten.
 • Meldkamer abonnement: alarmmeldingen worden doorgestuurd naar meldkamer voor een persoonlijke opvolging.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een pas, tag, pincode, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Rha (februari 2024)

Je kunt het alarm zelf installeren. Toch, wanneer je het laat aanleggen door speciaal installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In de onderstaande tabel delen wij de namen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Rha. Zij hebben ervaring met merken als JAGO en Musdo. Of bekijk leveranciers en aanbieders in Olburgen, Bronkhorst, Baak en Steenderen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 praktische tips tegen woninginbraak

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We delen relevante tips de mogelijkheden voor inbraak in Rha te verminderen. Check ook extra informatie over Soorten alarminstallaties.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten.
 3. Leg geen kostbare dingen in het zicht.
 4. Zorg dat er geen beklimbare spullen bij de woning staan.
 5. Laat lampen aan en uit gaan op vaste tijden.
 6. Vraag buren om een oogje in het zeil houden.
 7. Check de opties voor regionale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wees extra alert tijdens de feestdagen en oud & nieuw.
 9. Leg sleutels op een veilige plaats.
 10. Koop anti-inbraakfolie voor de ramen op de begane grond en 1e verdieping.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Rha vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Gelderland leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die jou ondersteunen bij het installeren van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze aanbieders staan bekend om een vernuftige alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Optioneel werken zij met een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle reactie en levenslange garantieservice.
 • Feenstra.com: Professionele installatie inclusief installatiecertificaat en onderhoud.
 • Woonveilig: Altijd Monitoring & Security updates, gemakkelijk plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Professionele installatie en onderhoud.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte met de SmartAlarm app en Trigion koppeling.
 • Directveilig: Maatwerk mogelijk voor elke individuele situatie.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en Bosch, D-Link, EZVIZ, Somfy, Foscam + Hombli, Eufy, Yale, Eve, Arlo.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Rha?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Rha voor thuis liggen tussen de €425,00 en €975,00. De exacte prijs wordt gecalculeerd door de soms van het type alarm, de aanvullende diensten zoals een beveiligingscamera of gasdetector, de grootte van het huis, en het jaarlijkse onderhoud.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij een bepaalde gebeurtenis controleert een centralist wat er rondom het huis gebeurt en of ze direct in actie moeten komen. Een professional belt direct de bewoners of andere contactpersonen wanneer er een brandmelding of inbraak is gedetecteerd. Door het inschakelen van Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De tarieven van een alarmsysteem met meldkamer abonnement liggen tussen de €17,50 & €42,50 per 4 weken.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Bij ongewone situaties ontvang je op diverse manieren een signaal. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een sirene (een luid geluidsalarm) of een pushmelding op je smartphone. Daarnaast kan je ook kiezen voor: telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, e-mail, lichtalarm. Bij een stil alarm is de indringer zich niet bewust van zijn acties, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het ontmoedigt inbrekers en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Voor de kleine portemonnee is er een systeem met digitale camera’s, vanaf €275,00 per stuk. Zoek je een compleet beveiligd huis met HD beeld zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Probeer dan een HD IP camera vanaf €425,00 per camera. Indien gewenst geplaatst door de beveiligingsadviseur Rha.


Postcodegebied: 7224

Plaats een reactie