Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Oudenhoorn

Met een alarmsysteem in Oudenhoorn beveilig je jouw woning tegen inbrekers. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Je alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, beperkt de eventuele schade en geeft bewonen een veilig gevoel in huis. Eveneens kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij brand, rook of een gaslek. In onze keuzehulp verstrekken we praktische informatie over de meest populaire systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Daarnaast doorzoek je op alarmsysteemcheck.nl erkende beveiligingsbedrijven in Oudenhoorn en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • De sirene jaagt inbrekers de deur uit.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Altijd een veilig gevoel, ook op vakantie.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-oudenhoorn

Alarminstallatie Oudenhoorn laten installeren

Een alarmsysteem is een elektronisch apparaat dat een melding zal versturen bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij een ongewone beweging zal het alarm worden geactiveerd en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Wanneer je dat wil wordt het woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. De beveiliger controleert het signaal en neemt direct contact op met de afgesproken waarschuwingsadressen. Bij een overval, inbraak of brand schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Oudenhoorn? In het volgende stukje vertellen we je precies wat je moet doen.

Het installeren van een beveiligingssysteem in huis

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en controleer waar de risico’s het grootst zijn. Met deze informatie markeer je welke ramen en deuren verzegeld moeten worden met een sensor. Met het oog op inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: waterdetectoren, beveiligingscamera’s, magneetcontacten, rookmelders, bewegingsmelders, gasdetectoren.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  De meest gekozen soorten zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij een bedraad systeem moeten er overal draden worden getrokken wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Het draadloze alternatief communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en kent een eenvoudige installatie. Een hybride installatie werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Alarmmeldingen

  We differentiëren meerdere type alarmen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook geluidsalarm, SMS, telefonische oproep, E-mail. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van doorschakeling van een speciale meldkamer (PAC). Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Afsluitend heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Vul jouw adres in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je ontvangt zo snel mogelijk diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Oudenhoorn en omgeving.

 5. De installateur komt langs

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur binnen een korte periode. De vakman laat goed zien hoe het allemaal werkt. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen doorgeven die op de hoogte gesteld moeten worden wanneer het alarm gaat.

Een erkend alarmsysteem kopen in Oudenhoorn?

Vergelijk tarieven van specialisten uit jouw regio

Keuzehulp: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Steeds meer mensen in de gemeente Nissewaard hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Er zijn goedkope instap-systemen met enkel de noodzakelijke onderdelen. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over afstandsbediening, rookmelders, meldkamer koppeling, bewegingsmelders, buitensirene. Evenzeer dien je een keuze te maken uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In de volgende paragraaf zullen we daar een toelichting op geven.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarmsysteem is een installatie zonder bekabeling, de detectoren hebben een batterij. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en het is ook perfect voor bestaande bouw. Bovendien is het systeem zeer flexibel en voordelig. Aandachtspunten zijn dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en dat het wat meer storingen kent.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Tarieven inclusief montage: €675,00 – €1850,00.

Een alarmsysteem met kabels
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. De werking is erg nauwkeurig, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij panden met een hoge risicoklasse is dit type zelfs een verplichting. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, kent weinig storingen en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Geen last van lege batterijen in de sensoren/detectoren.
 • Minder gemakkelijk uit te breiden of aan te passen.
 • Onkosten inclusief installatie: €1150,00 tot ongeveer €2050,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. De basis is een bekabelde alarminstallatie, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Op de locaties waar al kabels liggen maak je gebruik van de bekabelde componenten, waar nog geen kabels getrokken zijn kan je kiezen voor draadloze detectoren.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1250,00 tot en met €2400,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Je kunt het alarm uitbreiden met additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In de lijst hieronder vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Oudenhoorn.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: compleet autonoom blussysteem bij vuurdetectie.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: systeem van verschillende beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: trekt veel aandacht van buren en omstanders en paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: maximale veiligheid door de kleinste bewegingen te registreren.
 • Meldkamer abonnement: direct opvolging van een alarm door professionele beveiligingsmedewerkers.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een pas, ID, druppel, tag.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Oudenhoorn (april 2024)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Alleen, ga je voor een lokaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In de onderstaande tabel bekijk je de adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Oudenhoorn. Zij hebben ervaring met merken als Suprema en Takex. Of bekijk bedrijven en installateurs in Vierpolders, Oostvoorne, Heenvliet en Abbenbroek.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Preventietips om woninginbraak te voorkomen

Iedere woning is inbraakgevoelig. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. Hierna delen we praktische tips om de kans op inbraak in Oudenhoorn te beperken. Check ook extra informatie over Bewegingsmelder.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Zorg dat je sloten echt op slot draait.
 3. Leg waardevolle voorwerpen uit het zicht.
 4. Zorg voor voldoende buitenverlichting.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk als je afwezig bent.
 6. Overleg met de buren om regelmatig even langs te lopen.
 7. Kijk naar de mogelijkheden van Whatsapp buurtpreventie.
 8. Bedenk goed dat sociale media profielen deels openbaar zijn.
 9. Beperkt de hoeveel cash geld in huis.
 10. Breng anti-inbraakfolie aan op plekken die goed toegankelijk zijn.

Beveiligingssysteem voor thuis

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Oudenhoorn vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Zuid-Holland onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die veel expertise hebben rondom het aanleggen van een alarm en bewakingscamera’s. Deze bedrijven faciliteren een professionele alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Meestal bieden zij de optie tot een bemande meldkamer.

 • Verisure: Alarmcentrale 24/7 bereikbaar, reactie binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: 24/7 bewaking door bemande meldkamer in Nederland.
 • Woonveilig: Altijd goed beveiligd met Smart Assist functie.
 • V&S Beveiliging: 24 maanden garantie, topkwaliteit en geplaatst door pro’s.
 • SmartAlarm: Geen vast contract, 24/7 professionele monitoring vanuit Trigion.
 • Directveilig: 24/7 doormelding met virtuele of bemande meldkamer.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en Somfy, Foscam, D-Link, TP-Link, EZVIZ of Arlo, Yale, Netamo, Eve, Eufy.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Oudenhoorn?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Oudenhoorn voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €550,00 en €1150,00. De echte prijs komt tot stand door het gekozen systeem, extra opties zoals meldkamer koppeling en camera’s of brandmelder, de grootte van het huis, en de installateur.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Wanneer er een melding binnenkomt checkt de centralist wat er aan de hand is en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. Een specialist neemt contact op met de bewoners bij overval, inbraak of brand. Door het inschakelen van Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De extra kosten van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €20,00 en +/- €37,50 per 4 weken.

Hoe word ik gewaarschuwd bij een inbraak?

Bij detectie wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. De meest populaire alarmmeldingen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) en een pushbericht op je telefoon. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm, SMS. Indien je het stille alarm aanzet is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het schrikt inbrekers af en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een bekabelde analoge camera vanaf €150,00 per camera. Wil je maximale veiligheid met HD camera’s zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Probeer dan een HD IP camera, te bestellen vanaf €475,00 per aansluiting. Gemakkelijk te plaatsen door de beveiligingsadviseur Oudenhoorn.


Postcodegebied: 3227

Plaats een reactie