Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Oostvoorne

Dankzij een alarmsysteem in Oostvoorne schrik je inbrekers af en beveilig je jouw woning. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Je alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, beperkt de eventuele schade en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Tevens waarschuwt een huisalarm ook bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. In de praktische keuzehulp check je goede info over de diverse systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Als laatste bekijk je op dit platform een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Oostvoorne en vind je hier handige anti-inbraaktips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Je maakt je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
 • De sirene jaagt inbrekers de deur uit.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-oostvoorne

Alarminstallatie Oostvoorne laten aanleggen

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch mechanisme dat een melding zal versturen bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij een ongewone beweging gaat vaak een luid alarm af en ontvang jij op je telefoon een melding. Soms is het woningalarm aangesloten op de meldkamer. De beveiliger volgt de situatie meteen op en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de afgesproken waarschuwingsadressen. Bij een noodsituatie worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Oostvoorne? In het volgende stukje lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Beveiligingssysteem voor thuis laten plaatsen

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Inventariseer jouw woning en kijk waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Met deze informatie kom je erachter welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Met het oog op inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: waterdetectoren, bewegingsmelders, magneetcontacten, rookmelders, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s.

 2. Kies het soort alarm

  Populaire keuze zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bekabeld systeem moeten er overal draden worden getrokken zodat het heel storingsongevoelig is. Een draadloos systeem is effectief zonder bekabeling en kan snel worden aangesloten. Een hybride product werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Er zijn diverse alarmmeldingen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook E-mail, geluidsalarm, lichtalarm, telefonische oproep. Je kunt ook kiezen voor doorschakeling van de meldkamer (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Om inbrekers te verrassen is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Vrijblijvende offertes opvragen

  Vul eerst jouw postcode in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je krijgt dan kosteloos diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Oostvoorne en de directe omgeving.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De specialist laat goed zien hoe het allemaal werkt. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen instellen die ingelicht moeten worden zodra het alarm afgaat.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Oostvoorne?

Vergelijk tarieven van installatiebedrijven in direct regio

Keuzehulp: Soorten beveiligingssystemen

Flink wat huizen in de gemeente Westvoorne hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Er zijn goedkope standaard modellen met eenvoudige functionaliteiten. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief rookmelders, camerabewaking, afstandsbediening, bewegingsmelders, buitensirene. Evenzeer dien je een keuze te maken uit een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In de volgende paragraaf zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloze alarminstallatie zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. De installatie gaat eenvoudig en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Bovendien kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Negatieve aspecten zijn dat batterijen leeg kunnen raken en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Prijs inclusief montage: €700,00 tot €1750,00.

Een alarmsysteem met kabels
Bij een volledig bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. De kans op een storing is minimaal, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen is dit vaak een randvoorwaarde. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, je hebt feitelijk nooit last van storingen en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Een professioneel systeem van hoge kwaliteit.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Prijzen inclusief installatie: €1275,00 tot wel €1750,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Op de locaties waar al kabels liggen neem je de bedrade sensors, waar nog geen kabels getrokken zijn maak je gebruik van draadloze sensors.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1300,00 tot +/- €2050,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met extra componenten en slimme beveiliging voor nog meer gemak. Hieronder sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Oostvoorne.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners en eventueel contactpersonen elders bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch brandblussysteem dat een brand blust.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: geeft signaal af zodra inbrekers het glas breken.
 • Camerabeveiliging: je hebt je eigen beveiligingscamera beelden voor onderzoek.
 • Buitensirene: luide sirene die omgeving informeert bij een inbraak en paniek zaait.
 • Bewegingsmelder: detecteert bewegingen van ongenode gasten.
 • Meldkamer abonnement: alarmmeldingen worden doorgestuurd naar meldkamer voor een persoonlijke opvolging.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een tag, ID, druppel, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Oostvoorne (mei 2024)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Toch, ga je voor een lokaal installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In de onderstaande tabel bekijk je de gegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Oostvoorne. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Notifier en Sanyo. Of zoek door naar installateurs en bedrijven in Tinte, Rockanje, Vierpolders en Oudenhoorn.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien praktische tips tegen woninginbraak

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We delen praktische tips om de opties voor inbraak in Oostvoorne te verkleinen. Bekijk ook meer informatie over Stil alarm.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af.
 3. Plaats waardevolle spullen zoveel mogelijk uit het zicht.
 4. Zet trap en container goed vast.
 5. Werk met tijdschakelaars voor de binnenverlichting.
 6. Maak slimme afspraken met de buren.
 7. Kijk naar de mogelijkheden van Whatsapp buurtpreventie.
 8. Plaats vakantiefoto’s pas na terugkomst van vakantie op social media.
 9. Leg je sleutels niet onder een deurmat of bloempot.
 10. Beveilig je huis of pand met anti inbraak folie.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Oostvoorne vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Zuid-Holland onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die gespecialiseerd zijn in het plaatsen van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze ondernemingen staan bekend om een effectieve alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. Doorgaans kan jij hier ook terecht voor een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle reactie en levenslange garantieservice.
 • Feenstra.com: Altijd inzicht in wie er binnen de woning is.
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijke melders dus geen valse meldingen.
 • V&S Beveiliging: Professioneel systeem met liefst 24 maanden garantie.
 • SmartAlarm: Geen vast contract, 24/7 professionele monitoring vanuit Trigion.
 • Directveilig: Justitie erkend en BORG gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en TP-Link, EZVIZ, Bosch, Foscam, D-Link & Hombli, Arlo, Eufy, Yale, Netamo.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Oostvoorne?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Oostvoorne voor thuis liggen gemiddeld tussen de €425,00 en €1275,00. De precieze prijs wordt berekend a.d.h.v. het soort systeem, de extra opties zoals alarmcentrale en camera’s of rookmelder, de grootte van het huis, en het onderhoud.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Wanneer er een melding binnenkomt controleert een centralist wat de situatie is en wie er ingeschakeld moet worden. De medewerker stelt woningeigenaren op de hoogte als er brand is uitgebroken of een inbraak aan de gang is. Door het inschakelen van Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De extra kosten van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement variëren tussen de €12,50 & €55,00 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij verdachte omstandigheden is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een signaal per telefoon (App). Andere beschikbare meldingen zijn: telefonische oproep, SMS, doorschakeling naar meldkamer, e-mail. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je beelden terug kunt kijken. Een voordelige mogelijkheid is een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €225,00 p/stuk. Voorkeur voor volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? In dat geval adviseren we een HD IP camera, te bestellen vanaf €500,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Oostvoorne.


Postcodegebied: 3233

Plaats een reactie