Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Heenvliet

Met een alarmsysteem in Heenvliet beveilig je jouw huis, kantoor, garage of schuur tegen inbraak. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Zo’n alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, geeft een melding bij een inbraakpoging en geeft je een gerust en veilig gevoel. Evenzeer stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij water (lekkage), brand en gas. In onze keuzehulp tonen wij betrouwbare informatie over de mogelijke systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Tevens verstrekken we op dit portaal verschillende beveiligingsbedrijven in Heenvliet en check je praktische inbraakpreventietips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Inbrekers kiezen minder snel voor huizen met een alarm.
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Korting op de verzekeringspremie.
 • Een enorm veilig gevoel in huis.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-heenvliet

Alarminstallatie Heenvliet laten installeren

De betekenis van een alarmsysteem is: een beveiligingsinstallatie dat een signaal geeft bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij verdachte omstandigheden zal het alarm worden geactiveerd en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. In sommige situaties wordt het woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. Een expert volgt de situatie meteen op en waarschuwt de bewoners. Bij een noodgeval kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Heenvliet? In het volgende stukje geven we tips en leggen we alles uit.

Beveiligingssysteem in mijn huis laten installeren

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en kijk waar de risico’s het grootst zijn. Op basis daarvan weet je welke toegangsplekken voorzien moeten worden van detectors. Wat betreft inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: glasbreuksensoren, waterdetectoren, magneetcontacten, bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, rookmelders.

 2. Selectie van soorten alarmen

  Je kunt kiezen uit een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bekabeld systeem zal er gebruik worden gemaakt van kabels waardoor het nauwelijks storingen kent. Een wireless (draadloos) systeem kan werken zonder kabels en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride oplossing is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  Er bestaan diverse type alarmeringen: populair is de melding op je telefoon, maar ook SMS, telefonische oproep, lichtalarm, geluidsalarm. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van doorschakeling van de Particuliere alarmcentrale PAC. Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Indien gewenst heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Vraag gratis offertes op

  Voer jouw postcode en huisnummer in en vertel precies wat je nodig hebt. Je krijgt dan kosteloos diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Heenvliet en de gemeente.

 5. Installatieservice

  Het gekozen beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op de gekozen dag. De specialist geeft een uitleg over de werking van het systeem. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) doorgeven die ingelicht moeten worden bij verdachte omstandigheden.

Een goed alarmsysteem kopen in Heenvliet?

Krijg verschillende offertes van specialisten uit de buurt

Tips: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Nissewaard hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Er zijn goedkope instap-systemen met enkel de noodzakelijke onderdelen. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief afstandsbediening, buitensirene, rookmelders, camerabewaking, meldkamer koppeling. In aanvulling daarop heb je de keuze uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In de volgende paragraaf delen we daar meer info over.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloze alarminstallatie is doorgaans verbonden met een internetverbinding, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. De installatie gaat eenvoudig en het is met name geschikt voor oudere woningen. Als laatste is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Houd in acht dan batterijen leeg kunnen raken en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Investering inclusief montage: €675,00 tot wel €1400,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Bij een volledig bekabeld alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Het is een waterdicht systeem, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen wordt dit zelfs verplicht gesteld. Het is gemakkelijker in onderhoud, minder storingsgevoelig en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Geen last van lege batterijen in de sensoren/detectoren.
 • De installatie is een stuk duurder.
 • Onkosten inclusief installatie: €1175,00 oplopend tot €2350,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Waar al kabels getrokken zijn neem je de bekabelde componenten, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn neem je draadloze sensoren.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1900,00 tot en met €2450,00.

Extra opties huisbeveiliging

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor extra comfort. Hieronder sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Heenvliet.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rook met een lokale sirene en pushmelding.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: helpt preventief en zorgt dat je zelf alles op beveiligingscamera beeld hebt staan.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: te plaatsen in ramen, deuren of op hoogte in grote ruimten.
 • Meldkamer abonnement: met een alarmcentrale is je woning in goede handen.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een tag, pincode, pas, ID.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Heenvliet (juli 2024)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Alleen, wanneer je dit laat doen door een erkend installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In de bijgaande tabel check je de gegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Heenvliet. Zij hebben ervaring met merken als Sistec en Convex. Op onze site bekijk je ook verkooppunten en leveranciers Oudenhoorn, Vierpolders, Abbenbroek en Zuidland.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om woninginbraak te verkleinen

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We geven 10 handige tips om de kans op inbraak in Heenvliet te verkleinen. Lees ook meer info over Camerabewaking.

 1. Zorg dat je ramen en deuren zijn afgesloten met goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af.
 3. Leg waardevolle voorwerpen uit het zicht.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Zorg dat de woning er altijd bewoond uitzien.
 6. Vraag de buren om een oogje in het zeil te houden.
 7. Begin samen met je straat een Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wacht met posten op social media.
 9. Leg al je kostbare spullen vast.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Heenvliet vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Zuid-Holland zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die veel expertise hebben rondom het installeren van een alarm en bewakingscamera’s. Zij bieden een compleet en professionele alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. In veel gevallen kunnen ze jou ook helpen met bemande meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle reactie en levenslange garantieservice.
 • Feenstra.com: Heel eenvoudig te bedienen met de eigen App.
 • Woonveilig: Brandbeveiliging, bewegingsmelders en camera’s gemakkelijk toevoegen.
 • V&S Beveiliging: A-merk beveiligingsapparatuur met laagste prijsgarantie.
 • SmartAlarm: Uit te breiden met de alarmcentrale van Trigion.
 • Directveilig: Professioneel systeem voor bedrijven en woningen.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en TP-Link, Somfy, EZVIZ, D-Link, Bosch & Eufy, Yale, Netamo, Eve, Hombli.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Heenvliet?

De kosten van een slim alarmsysteem in Heenvliet voor thuis liggen tussen de €600,00 en €975,00. De totale prijs hangt af van het type systeem (draadloos of bedraad), extra opties zoals camera’s of brandmelder, het aantal ruimtes, en het onderhoudscontract.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit bekijkt de medewerker wat er rondom het huis gebeurt en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. Een expert belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) in het geval van een inbraak of brand. Door gebruik te maken van Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De prijzen van een huisalarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €12,50 en +/- €30,00 per maand.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Bij onraad wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een notificatie op je telefoon. Je kunt eventueel ook kiezen voor lichtalarm, e-mail, telefonische oproep, SMS. Indien je het stille alarm aanzet zal de indringer niets horen, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het schrikt ongewenst bezoek af en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Een goedkope optie is een combinatie van basis camera’s, vanaf €200,00 per camera. Heb je liever optimaal gedetailleerd beeld zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Maak dan de keuze voor een HD IP camera voor €425,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Heenvliet.


Postcodegebied: 3218

Plaats een reactie