Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Stavenisse

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Stavenisse is je huis altijd beveiligd, ook als je niet thuis bent. Recente gegevens tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Een actieve alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en geeft je een gerust en veilig gevoel. Ook kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij rook, brand, een gaslek of lekkage. Met onze speciale keuzehulp vind je handige info over de meest populaire systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Ook bieden we op deze pagina erkende beveiligingsbedrijven in Stavenisse en check je praktische inbraakpreventietips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • Als het alarm gaat zal de inbreker weggaan.
 • Vaak krijg je korting op de woonverzekering.
 • Meer gemoedsrust voor de bewoners.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-stavenisse

Alarminstallatie Stavenisse aanleggen

Een alarmsysteem is een elektrisch systeem dat dankzij detectoren een alarm genereert bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij ongewone situaties gaat vaak een luid alarm af en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Soms is het woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. De operator kijkt de melding na en belt direct de afgesproken waarschuwingsadressen. Bij brand, inbraak of een overval worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Stavenisse? In dit handige stappenplan geven we tips en leggen we alles uit.

Beveiligingssysteem voor thuis laten installeren

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Zorg voor een goed beeld van het huis en kijk waar de zwakke plekken liggen. Op die manier weet je welke ramen en deuren gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. M.b.t. inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: glasbreuksensoren, gasdetectoren, beveiligingscamera’s, waterdetectoren, bewegingsmelders, rookmelders.

 2. Selecteer een type alarm

  Je hebt de keuze uit een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij bekabelde installaties is alles met kabels verbonden waardoor het nauwelijks storingen kent. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem heeft deze kabels niet nodig en is een stuk flexibeler. De hybride mogelijkheid is een combinatie van beide.

 3. Alarmmeldingen

  Er zijn meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: E-mail, telefonische oproep, SMS, lichtalarm. Steeds meer mensen vullen dit aan met doorschakeling van de alarmcentrale (PAC). Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Mogelijk kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Geef het installatie adres in en kies wat je wilt laten installeren. Je ontvangt binnen korte tijd allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Stavenisse en omgeving.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het gekozen beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De expert legt precies uit hoe het systeem werkt. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen doorgeven die ingelicht moeten worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Stavenisse?

Vergelijk tarieven van installateurs uit de buurt

Keuzehulp: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Steeds meer woningen in de gemeente Tholen kiezen voor alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn betaalbare budget producten met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief bewegingsmelders, afstandsbediening, buitensirene, rookmelders, meldkamer koppeling. Daarnaast dien je een keuze te maken uit een bekabeld, draadloos of hybride installatie. Hieronder delen we daar meer info over.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarmsysteem is een installatie zonder bekabeling, de detectoren hebben een batterij. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Tevens is het systeem zeer flexibel en voordelig. Let erop dat batterijen op kunnen raken en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Snel aan te leggen en zeer flexibel.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Investering inclusief montage: €675,00 tot €1350,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Bij een volledig bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Het is de meest betrouwbare keuze, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse is dit type zelfs een verplichting. Het onderhoud is minder complex, kent weinig storingen en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Prijzen inclusief installatie: €1100,00 tot wel €2300,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar al bedrading ligt kies je voor bekabelde sensors, en waar nog geen bedrading is maak je gebruik van draadloze sensors.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €2000,00 oplopend tot €2600,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief extra componenten en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In het blok hierna vind je meer informatie over veilig wonen in Stavenisse.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatische bewatering bij vuur.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: slim apparaat dat glasbreuk tot op 9 meter hoogte herkent.
 • Camerabeveiliging: helpt preventief en zorgt dat je zelf alles op beveiligingscamera beeld hebt staan.
 • Buitensirene: informeert buren bij een inbraak en jaagt inbrekers weg.
 • Bewegingsmelder: laat het alarm afgaan wanneer deze beweging en warmte detecteert.
 • Meldkamer abonnement: bij een alarmmelding wordt direct een protocol in werking gesteld.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een ID, tag, pas, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Stavenisse (april 2024)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Toch, wanneer je dit laat doen door een speciaal installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In deze tabel vind je namen plus adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Stavenisse. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Profiline en Dicon. Je bekijkt hier ook bedrijven en installateurs in Sint-Annaland, Oud-Vossemeer, Sint-Maartensdijk en Scherpenisse.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

Iedere woning is inbraakgevoelig. Maar je kunt de kans wel verkleinen. Hierna delen we 10 handige tips om de kans op inbraak in Stavenisse te verminderen. Of klik door voor meer informatie over Toegangscontrole.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Let goed op de sloten van ramen en deuren.
 3. Leg waardevolle voorwerpen uit het zicht.
 4. Zorgt dat bladeren en afval wordt opgeruimd als je weg bent.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk.
 6. Maak afspraken met je buren: de ideale beveiliging van je huis.
 7. Check of er iets bestaat als Whatsapp buurtpreventie.
 8. Deel niet op social media dat je op vakantie gaat.
 9. Beperkt de hoeveel cash geld in huis.
 10. Koop anti-inbraakfolie en breng dit aan op inbraakgevoelige ramen.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Stavenisse vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Zeeland zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die kunnen helpen bij het aanleggen van een alarm en bewakingscamera’s. Deze ondernemingen faciliteren een innovatieve alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Dikwijls werken zij met een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle reactie en levenslange garantieservice.
 • Feenstra.com: Altijd inzicht in wie er binnen de woning is.
 • Woonveilig: Eenvoudig te bedienen (met sleutelhanger, bedieningspaneel, app).
 • V&S Beveiliging: Betaalbaar, A-merken en 3 jaar garantie.
 • SmartAlarm: Koppel je SmartAlarm alarmsysteem met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Vrijblijvend advies op locatie mogelijk.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en Somfy, Foscam, D-Link, TP-Link, Bosch + Netamo, Hombli, Yale, Arlo, Eve.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Stavenisse?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Stavenisse voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €550,00 en €900,00. De echte prijs komt tot stand door welk alarm je kiest, de eventuele uitbreidingen zoals camerabeveiliging of koolmonoxidemelder, het aantal ruimtes, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Wanneer er een melding binnenkomt analyseert een operator wat er precies gebeurt en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. De medewerker van de meldkamer zoekt meteen contact met de bewoners wanneer er een brandmelding of inbraak is gedetecteerd. Door gebruik te maken van Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De investering in een woningalarm inclusief meldkamer abonnement bedragen tussen de €15,00 en +/- €32,50 per maand.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Bij verdachte omstandigheden wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. De meest populaire alarmmeldingen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een pushmelding op je smartphone. Daarnaast kan je ook kiezen voor: telefonische oproep, e-mail, SMS, doorschakeling naar meldkamer. Indien je het stille alarm aanzet is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Bij een beperkt budget kun je denken aan een set met analoge camera’s, vanaf €175,00 per unit. Vind je dit niet voldoende en zoek je haarscherp beeld zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? In dat geval adviseren we een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €450,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Stavenisse.


Postcodegebied: 4695, 4696

Plaats een reactie